середу, 1 грудня 2010 р.

Діти. Яка різниця у віці оптимальна?


Лікарі рекомендують планувати наступну вагітність не раніше, ніж через 2-3 роки з моменту попередніх пологів.
Саме 2-3 роки необхідно жіночому організму для відновлення після вагітності. Також гінекологи рекомендують витримати інтервал відстані як мінімум 1 рік після припинення грудного вигодовування. Адже організму новоспеченої мами потрібен відпочинок і час на компенсацію витрачених сил.
Досвідчені мами радять замислюватися про наступне малюка тоді, коли життя старшого увійшло у певне стабільне русло, і ти вдома вирішила всі побутові питання, тобто малюк успішно адаптувався в дитячому садку, а ви з чоловіком, нарешті, завершили ремонт. Тепер ти готові планувати наступну вагітність. Звичайно, тебе турбують питання: а яка різниця між дітками краще? А може треба було народжувати поспіль (діти-погодки)?
Давай розглянемо плюси і мінуси маленької і великої різниці у віці між дітками, адже твоя мета, щоб наступна вагітність, як би вона не протікала, не погіршила життя інших членів сім'ї та не завдала жодних незручностей старшій дитині.
Маленька різниця між дітьми. Плюси:
1. Маленька різниця у віці має на увазі однакову організацію життя дітей: загальний режим дня, планування відпочинку, читання одних і тих же книжок вголос, навчання в школі та відвідування додаткових занять.
2. Старша дитина не сильно пішла вперед у розвитку - йому буде цікаво грати з молодшим, коли той трохи підросте.
3. У підлітковому віці буде одна компанія, що дуже зручно в плані нагляду один за одним.
4. Дитина не буде егоїстом. Відразу звикне піклуватися про іншу, більш слабку, потребуючу допомоги. Ну і другий теж ніби як в компанії зростає.
Маленька різниця між дітьми. Мінуси:
1. Друга поспіль декретна відпустка не дасть можливості побудови професійної кар'єри. Хоча багато жінок вважають за краще бути хорошою матір'ю, ніж висококласним юристом.
2. Перший рік буде для мами дуже важким як фізично, так і психологічно. Перший - ще маленький, несамостійний, другий - немовля, теж потребує уваги і догляду.
3. Проблема з прогулянками і з коляскою. Перший ще не може ходити на великі відстані, а в коляску вже не поміститься. А другий в люльці - теж не сама зручна коляска для прогулянок.
4. Хворіти дітки теж будуть разом.
Велика різниця між дітьми (більше 5 років). Плюси:
1. Батьки можуть повністю зануритися у виховання спочатку одної дитини, а потім багато уваги приділяти наступній.
2. Організм матері встигає відпочити після виношування і вигодовування старшого малюка.
3. Жінка не буде страждати від фізичного перевантаження.
4. Доросла дитина стане хорошим помічником по господарству і догляду за немовлям.
5. Чим більша різниця між дітьми - тим менше у них приводів для конфліктів.
Велика різниця між дітьми (більше 5 років). Мінуси:
1. Батькам доведеться постійно дбати про наявність хороших друзів-ровесників у старшої дитини, про компанію для ігор. Також її треба буде добре підготувати до народження малюка, пояснюючи необхідні обмеження, які увійдуть у життя сім'ї: підтримання тиші, більш суворе дотримання режиму дня, обов'язковість взаємодопомоги.
2. Для молодшої дитини існує небезпека перетворитися на загального улюбленця і іграшку дорослих.
Рекомендована різниця між дітьми
Психологи рекомендують дату народження молодшого планувати не раніше, ніж старшому виповниться 3 роки. Якраз організм матері зміцніє і буде готовий знову принести у сім'ю радість. Антропологи відзначають, що репродуктивний цикл людини як біологічного виду складає в середньому 3-5 років.
За статистикою кожна 5-та вагітність, що наступила раніше 2,5 років після пологів, закінчується викиднем. Чим менше перерва між вагітностями - тим вище відсоток патологій у плоду. При маленькій різниці у віці здоров'я молодшого зазвичай гірше, ніж у старшого.

Джерело: tvoymalysh.com.ua

0 коментарі:

Дописати коментар