неділю, 26 грудня 2010 р.

Як позбутися любовної залежності


Психологи в один голос говорять, що бути щасливою потрібно без будь-якого допінгу. Якщо тобі, щоб заспокоїтися і розслабитися, необхідна сигарета або келих вина, то це вже говорить про твою психологічну нестабільність і схильність до залежностей. Допінгом для тебе може стати і любов.

Зазвичай, коли чоловік починає погано поводитися з жінкою, гормони закоханості перестають вироблятися, і відчуття проходить. У жінок зі схильністю до залежності все відбувається інакше. Таку жінку чоловік може ображати, ставитися до неї зверхньо і всіляко показувати свою автономність. Але, замість того, щоб грюкнути дверима, залежна жінка буде ще більше старатися заслужити його любов. І ... безрезультатно.

Чоловіка в такій ситуації теж можна зрозуміти. Адже він мисливець, а, замість того, щоб домагатися жінки, отримує беззавітно закохану істоту, яка долає його нічними дзвінками і говорить тільки про те, як він їй потрібен. Така жіноча нав'язливість дратує.

І ми отримуємо замкнене коло, в якому, чим більше жінка старається для чоловіка, тим більше невдячним він стає. І у кожного своя правда.

У чому ж причини такої любовної залежності? Як правило, все це йде з дитинства. Дівчинці може не вистачати батьківської любові, а у деяких просто занадто строгі батьки, які усіляко дають зрозуміти, що готові приймати своїх дітей тільки в тому випадку, якщо ті будуть виправдовувати очікування. І жінка, яка в дитинстві безуспішно намагалася заслужити любов батьків і страждала від емоційного самотності, потім переносить цей досвід на свої стосунки з чоловіками.
 
Відразу скажемо, що боротися з цими симптомами дуже складно. Але, якщо у тебе склалася така ситуація, все ж не варто впадати у відчай. Напиши на листочку буквально наступне: «Мене можна любити просто за те, що я є». А нижче зроби ще один напис: «Що б не трапилося в моєму житті, я буду щаслива». Повісь листочок біля ліжка і перечитуй написи щоранку.

Психологи
радять ще й таку вправу. Прийми зручне положення, розслаб тіло, дихай глибоко і повільно. Коли відчуєш себе повністю розслабленою, уяви, що ти йдеш по дорозі. Це незвичайна дорога, вона веде в твоє дитинство. Ти бачиш на цій дорозі маленьку дівчинку 4-5-ти років. Це ти в дитинстві. Підійди до неї, сядь поряд, візьми на руки, погладь, заспокой. Скажи, що ти дуже любиш її і будеш захищати, що вона завжди зможе покластися на тебе, що в житті у неї все буде добре і ти завжди будеш поруч. Пограй разом з нею і після цього повільно по тій же дорозі вертайся назад.

Подіє, звичайно, не відразу. Але з часом ти почнеш помічати, що все менше нагадуєш бездомну собаку, якій дав притулок господар і перетворюєшся на справжню королеву. Коли ти почнеш цінувати себе, чоловік теж оцінить тебе по достоїнству. А якщо не оцінить, то знайдеться інший - нітрохи не гірший за попереднього.
За матеріалами: IVONA bigmir)net

1 коментарі:

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.

Дописати коментар