середу, 29 грудня 2010 р.

Продукти, що уповільнюють старіння


Перелік продуктів, що ефективно уповільнюють старіння, очолює риб'ячий жир. Як відомо, саме корисне в риб'ячому жирі – це те що в ньому знаходяться кислоти Омега-3. Кислоти Омега-3 запобігають розпаду оболонки, яка покриває ДНК усередині клітини. Омега-3 продовжують термін життя клітин і, таким чином, уповільнюють процес старіння всього організму. Крім цього, риб'ячий жир попереджає розвиток артрозу - хвороби, деформуючої суглоби.

У раціон усіх довгожителів входять страви, приготовлені з таких видів риби, які багаті Омега-3 кислотами. Серед них - лосось, сардина, скумбрія і форель. Медики радять щодня приймати риб'ячий жир у вигляді капсул. Гарбузове насіння, волоські горіхи, соєві боби також містять Омега-3 кислоти.

Якщо кращим засобом у боротьбі з віком вважається риб'ячий жир, то в боротьбі з раковими клітинами ефективним засобом вважається гранатовий сік, його також називають "природною віагрою". Гранатовий сік корисно пити при зниженому тиску.

Серед інших джерел життєво важливих поживних компонентів слід відзначити м'ясо, воно являє собою джерело білка, також дуже корисні та багаті протеїнами свіже молоко і яйця. Найкориснішими овочами названі часник, цибуля і капуста (як білокачанна, так і брюссельська або брокколі).

Серед  фруктів пальма першості належить яблукам, цілюща сила яких перевірена довгою історією людства. В Англії є приказка «Якщо в день з'їдати по одному яблуку, то лікарі ніколи не знадобляться ». Серед напоїв справжнім еліксиром здоров'я
визнано зелений чай.

0 коментарі:

Дописати коментар