середу, 1 грудня 2010 р.

Помідори визнані найкориснішим продуктом харчування

ЛОНДОН, 28 листопада / ІТАР-ТАСС / Помідори зайняли перший рядок у списку з десяти найбільш корисних для людини продуктів харчування, складеного британськими фахівцями. Дану позицію їм забезпечив високий вміст особливо активних атніоксідантов - лікопенів, а також вітаміну С. Проведені в останні роки численні дослідження показують, що помідори підтримують в здоровому стані серцево-судинну систему, а також здатні попереджати розвиток ряду форм раку.
На другій позиції в списку стоїть вівсяна каша. Вона містить велику кількість вітаміну Е, а також протеїн і клітковину. Останні у вищій ступені необхідні для нормальної роботи організму.
Першу трійку замикають ківі. Ці фрукти містять вітаміни А, С і Е. В їх насінні знаходяться також жирні кислоти Омега-3.
Слідом йде чорний виноград, який має антиоксиданти флавоноїди і володіє здатністю не допускати утворення раку і сприяє підтриманню здорового серця. На п'ятій позиції - апельсини. Вони містять велику кількість вітаміну С, а також пектини. Останні знижують в організмі рівень шкідливого холестерину.
Потім йдуть брокколі, мають високу концентрацію антиоксидантів, і авокадо, містять жирні кислоти, стабілізуючі в крові рівень цукру.
На восьмій позиції - крес-салат, багатий йодом, залізом, а також вітамінами А і С. Замикають десятку найбільш корисних продуктів харчування часник, містить стабілізуючий кров'яний тиск аліцин, і оливкове масло, багате антиоксидантами.

Джерело: www.ami-tass.ru

0 коментарі:

Дописати коментар