вівторок, 14 грудня 2010 р.

Продукти, що сприяють схудненню

Для того щоб схуднути зовсім необов'язково зводити денний раціон харчування до однієї води, так як існує ряд продуктів, які успішно допомагають боротися із зайвою вагою.

Яйце

За даними останніх досліджень, люди із зайвою вагою, протягом року що з'їдають на сніданок два яйця, скинули на 65% більше ваги, ніж ті, хто заміняв яйця бутербродом з такою ж енергетичною цінністю. За даними іншого дослідження, любителі яєць споживають на 300 калорій менше в день і в підсумку за місяць худнуть на 1 кг. «Яйця допомагають збалансувати рівень цукру в крові, забезпечують організм необхідним білком і містять багато поживних речовин, - каже дієтолог Джессіка Сміт. - Якщо ти не любиш яйця на сніданок, включи їх в денн
e або вечірнє меню ».

Квашена капуста
 
За словами Джесіки Сміт, квашена капуста містить корисні бактерії, які покращують травлення, прискорюють втрату ваги і навіть зміцнюють імунітет. Одна порція багатою вітамінами і калієм квашеної капусти містить всього 27 калорій. Квашена капуста може служити відмінним доповненням до страв з м'яса, риби та картоплі, а ще її можна покласти на бутерброд.
 
Печена картопля
 
«Через божевілля на низькоуглеводних дієтах картопля втратила свої позиції в якості основного продукту харчування, але ж картопля допомагає скинути вагу - вона містить багато поживних речовин, клітковину і білок», - говорить Сміт. Крім того, картопля широко доступна, а вже скільки з неї можна приготувати страв. Найбільш корисна печена картопля. Так, одна печена картоплина середнього розміру (з шкіркою) містить 1500 міліграмів калію, 6 грамів білка і менше 300 калорій. Печена картопля зі шматочком бекону, свіжими овочами або нежирним сиром - відмінний сніданок.
 
Йогурт
 
Смачний, м'який, чудово втамовує голод і при цьому ще й корисний для здоров'я? Виявляється, якщо замінити знежиреним йогуртом сніданок або десерт, можна уникнути опівнічних набігів на холодильник. «Хороший йогурт може бути настільки смачним, що на нього без жалю можна проміняти морозиво, - заявляє фітнес-інструктор Кара Вайлі. - Вибирайте йогурт 2% жирності - він краще втамовує голод і містить багато кальцію, білка і корисних бактерій ».
 
Насіння квіної
 
Квіноя - крупа, що виростає в Південній Америці, і складається повністю з білка. Також квіноя містить багато заліза і всі вісім життєво необхідних амінокислот, і абсолютно не містить лютена. Квіною часто називають крупою майбутнього - вона не тільки корисна, але і дуже проста і зручна в приготуванні - її можна приготувати будь-яким способом, підходящим для рису. Завдяки високому вмісту клітковини квіноя дуже живильна, що дозволяє уникнути переїдання і таким чином сприяти втраті ваги.
 
Артишок
 
Артишок просто створений для того, щоб допомогти нам скинути вагу, адже це чудове джерело клітковини. Один варений артишок містить всього 150 калорій, 10 грамів білка, а також кальцій і фолієву кислоту. На сніданок приготуй артишок на пару і додай твою улюблену заправку або соус - майонез, гуммус або гострий італійський соус. Заправка послужить джерелом жиру.
 
Ячмінь
 
Як ти вже зрозуміла, клітковина - твій найкращий друг і помічник в справі скидання зайвої ваги. Ячмінь багатий клітковиною, він поліпшує травлення, завдяки чому їжа краще засвоюється, і голод відступає. Про корисні властивості ячменю відомо здавна. Існують навіть свідчення, що підтверджують, що стародавні лікарі прописували ячмінь для схуднення.
 
Квасоля
 
Квасоля - найкорисніший продукт на світі. По-перше, квасоля багата антиоксидантами. По-друге, квасоля допомагає регулювати рівень цукру в крові, тим самим стримує апетит. У квасолі ідеально збалансовані клітковина, білок і поживні речовини, які заряджають нас енергією. Так що не варто нехтувати квасолею - нехай це не делікатес, але дуже корисна і поживна їжа.
 
Томатна паста
 
Як не дивно, але консервована томатна паста також належить до продуктів, які допомагають скинути вагу. Так, в половині склянки дієтичної томатної пасти міститься 5 грамів клітковини. Сміливо замінюй кетчуп томатною пастою, коли будеш готувати спагеті. Томатна паста містить мало жиру (або зовсім не містить), зате дуже смачна і поживна.
 
Лляне насіння
 
Хто б міг подумати, що додавши в меню всього один продукт, ти скоро скинеш зайві кілограми. Мелене лляне насіння - твій головний помічник у справі втрати ваги, адже в лляному насінні також багато клітковини. Досить додати всього дві столові ложки лляного насіння в кашу або знежирений йогурт - і ти будеш сита й струнка.
 
Мигдаль
 
На думку багатьох дієтологів, секрет успішного схуднення - часте і дробове харчування на протязі дня, яке допомагає запобігти переїданню ввечері. Мигдаль зі свіжими фруктами - кращий перекус, адже мигдальний горіх багатий клітковиною.
Джерело: womenhealthnet.ru

0 коментарі:

Дописати коментар