пʼятницю, 24 грудня 2010 р.

Жир любові. Частина 2

Друга частина рад від американського автора і лікаря аюрведи Р. Свободи для тих, хто вирішив стати стрункішим і перетворюється на очах.

Усвідомленість
Підвищуйте також усвідомленість свого харчування. Здебільшого не обумовлене необхідністю поглинання їжі відбувається несвідомо. Деякі люди ведуть журнал, записуючи в нього до або після їжі, що вони з'їли. Інші диктують своє меню на диктофон. Треті рахують до трьох, перш ніж щось проковтнути. Годиться будь-яка, навіть сама дурна на перший погляд система - аби вона змушувала вас усвідомлювати все, що ви поглинаєте під час кожного прийому їжі.
Усвідомлення - це ключ до перетворення особистості.

Фантазії
Утримуйтеся від фантазій і мрій на тему їжі. Пам'ятайте, що сильне бажання смачних страв насправді множить ваш Жир. Коли ваша уява стає занадто активною, гуляйте або пийте який-небудь трав'яний чай.

Покарання
Дозволяйте собі поблажки у сфері інших почуттів, коли досягаєте успіху в дисципліні харчування. Переконайтеся, що прийом Солодкого через інші органи почуттів адекватний тому, що ви отримували раніше за допомогою язика. Ніколи не карайте себе за відступи. Покарання за невдачу послаблює надію та впевненість у кінцевому успіху, підсилює почуття провини і псує той новий образ «я», який ви намагаєтеся створити. Коли б і що б ви не їли, насолоджуйтеся їжею!

Особливо слід утримуватися від наступних продуктів:
Яловичини і свинини; вершкового масла, сиру, морозива, сметани; пшениці і виробів з неї; рафінованого цукру і всіх продуктів, що містять його;
алкогольних напоїв; будь-якої смаженої їжі; «сміттєвої» їжі і їжі швидкого приготування; будь-якої надмірно Кислої або Солоної їжі на зразок солоних огірків.

Мінімум
Якщо ви не можете дотримуватися ніяких інших обмежень, то хоча б не їжте дуже швидко і занадто часто.

Вуглеводи
Схуднення буде відбуватися більш приємно і з меншою напругою, якщо ви будете в розумній кількості вживати вуглеводи. Крім того, вони потрібні для спалювання жиру, і тому спроба відмовити собі у всіх вуглеводах і жити на білку і овочах зробить зниження ваги більш важким і менш надійним.

Холод
Виключіть всяку холодну їжу і питво. Жир - це ізоляція тіла, і вона природно збільшується в більш холодному кліматі. Тривале споживання холодної їжі та напоїв і навіть повітряне загартовування переконують тіло в тому, що йому потрібна додаткова ізоляція, що призводить до збільшення жиру. Вправи, які допомагають зігрівати тіло, знижують потребу в такій ізоляції.

Тепло
Тепла вода або гарячі трав'яні чаї допомагають розтопити жир. Ще краще діє тепла вода з лимоном, медом і дрібкою меленого чорного перцю.

Забийте
Коли вам набриднуть всі ці обмеження, плюньте на них і наїжтесь як слід, не відчуваючи при цьому почуття провини, але вибравши по можливості здорову їжу, - а потім забудьте про це. Палке бажання повернутися до своїх старих харчовим «друзів» - це не більше ніж панічна реакція вашого тіла чи розуму. Якщо ви за допомогою знайомої їжі заспокоїте їх, показавши, що не вмираєте від голоду, бажання «добре поїсти» буде повертатися все рідше і рідше.

Хоча аюрведа і стверджує, що краще бути дуже худим, ніж занадто товстим, пам'ятайте, що нестача Жира шкодить вашому імунітету. Жир в нормальній кількості корисний для вас.

Забудьте про жири; думайте про те, як переробити себе .*

* З книги Р. Свобода «пракріті. Ваша Аюрведична конституція »
http://salatshop.livejournal.com/

0 коментарі:

Дописати коментар