четвер, 2 грудня 2010 р.

Секрети довголіття японців

На сьогоднішній день жителів Японії, чий вік перевалив за сто років, налічується більше тридцяти шести тисяч. Японія займає перше місце в світі по числу проживающих на її території довгожителів. Більшість з цих людей похилого віку, як це не дивно, жінки. Середній рівень тривалості життя в Японії досягає 82 років, для порівняння в Україні цей рівень всього лише 66 років.

Довголіття відрізняється за своїми характеристиками. Можна провести останні роки в хворобах, а можна прожити життя, радіючи йому.
Самими основними секретами довголіття є:


Відмова від згубних звичок. Можна подовжити радісне існування на Землі, якщо повністю відмовитися від куріння і алкоголю. Тим більше на гроші, не витрачені на ці речі, можна придбати щось більш необхідне.


Усуньте зайву вагу. У літньому віці сама малість зайвої ваги може приносити проблеми, які будуть
позначатися на зниженні рухливості і стані здоров'я в цілому. Відкладення жирів негативно відбиваються на судинах, що може викликати діабет.

Їжте менше. Всі люди, в доброму здоров'ї переступили столітній рубіж, були помірні в їжі.
Їжте овочі. Щодня необхідно з'їдати хоча б трохи сирих овочів або фруктів. Корисніше всього овочі яскраво-зеленого або яскраво-оранжевого кольору (салат, шпинат, морква).
Жир жиру
різниця. Жири необхідні організму, особливо в літньому віці. Все питання, які саме. У соняшниковій і оливковій олії містяться цінні кислоти, необхідні для збільшення тривалості життя. Навіть по чайній ложечці на день вам буде достатньо. А ось на вершкове масло необхідно накласти табу. Сир і м'ясо - самий-самий мінімум.

Рухатися і дихати. Щоденна легка зарядка (необов'язково відразу після сну), невеликі прогулянки і як можна більше часу за містом або в парках, серед трави, кущів і дерев.
Також поряд з фізичним навантаженням дуже важливою є і розумове. Мислення буде ясним довгі роки, якщо не пропала розумова діяльність. Крім того, до літнього віку залишиться чітка пам'ять і адекватне ставлення до навколишнього світу.


Сон - не марна трата часу. Він не тільки прояснює думки і дає відпочинок організму, але і дозволяє уповільнити серцевий ритм, знизити артеріальний тиск, налагодити систему гормональних виділень. Навіть рани уві сні швидше загоюються.


Не кутайтесь. Захисна система організму потребує постійних тренуваннь. Необхідно не тільки провітрювати кімнату, але і часом трохи померзнути.


Сміх. Коли ми сміємося, працюють не тільки м'язи обличчя, але і черевного преса, діафрагми, шлунка. Крім того, оновлюються запаси кисню в клітинах, розправляються бронхи і легені, звільняються дихальні шляхи.


Будьте щасливі. Всі пережиті емоції залишаються не тільки "в голові": вони керують більшістю фізіологічних реакцій організму. Тому треба навчитися не переживати і не хвилюватися через дрібниці і одночасно радіти кожній дрібниці. Вчені встановили: коли людина сумує або нервує, імунна система перестає виробляти клітини, що захищають організм від інфекційних захворювань і навіть від раку!


Нічого складного в секретах японського довголіття немає. І слідувати їм не так вже обтяжливо.
Так живіть довго, щасливо і з відмінним здоров'ям!

0 коментарі:

Дописати коментар