пʼятницю, 24 грудня 2010 р.

Жир любові. Частина 1

«Нас щодня бомбардують взаємовиключними пропозиціями: постійно їсти і відчувати розмаїття, але не набирати вагу! Диво, що більшість з нас ще не зійшло з розуму від такої безглуздості. » Р. Свобода

Книгу відомого американського автора і лікаря аюрведи Роберта Свободи «Пракріті» я прочитала за два дні, і прочитала з величезним задоволенням. Усім, хто цікавиться здоровим способом життя, наполегливо рекомендую. Взагалі, книга про те, як визначити і гармонізувати свою вроджену конституцію, щоб повернути або зберегти здоров'я розуму і тіла. Але тут я хочу навести деякі мудрі думки та корисні поради Р. Свободи для тих, хто день у день бореться зі своєю вагою і ненавидить свій жир.

Любов
Як люблячі партнери горнуться один до одного і тепло обіймаються, так і Жир «обіймає» наші тіла і дає нам тепло, що тамує наші почуття кохання. Жир, а також до деякої міри і Плоть, дають нам те велике задоволення, яке міцно сплячий отримує від товстої теплої ковдри в холодну ніч.

Деякі люди, що зневірилися знайти скріплену узами любов з іншою людиною, звертаються за розрадою до їжі, що спричиняє утворення жиру і дозволяє накопичувати його в надмірних кількостях. Таким людям просто не вистачає люблячого супутника життя або міцної сім'ї, які могли б стати об'єктом прихильності.
Ожиріння - не просто психологічна проблема і не просто проблема харчування. Це проблема психологічного харчування.

Строгі дієти
Більшість строгих дієт насправді веде до саморуйнування, тому що в їх основі лежить ненависть до себе і відразу до Жиру і свойого «Я». Таке ставлення призводить до бажання заморити голодом тіло, щоб покарати розум. Тіло під час будь-якої суворої дієти відчуває голод і, оскільки йому не подобається голодувати, робить дії, щоб зберегти свою саму високоенергетичну тканину, знижуючи темп обміну речовин таким чином, щоб жир згорав повільніше. Крім того, воно також намагається спочатку спалити ті тканини, які йому менш необхідні.
Тому кожен, хто сидить на дієті, але не робить вправ, втратить в першу чергу м'язові тканини, оскільки вони не використовуються.

Коли після дієти людина повертається до свого нормального харчування, вона спалює менше калорій і зберігає більше жиру, ніж раніше, тому що обмін речовин став менш інтенсивним, а організм тепер боїться голоду і запасає більше на випадок його повторення.

Преображення
Ваше перетворення починається тоді, коли ви пориваєте з нудьгою, яка змушує вас їсти через те, що ви не можете знайти кращого заняття.
Вашою метою має стати перетворення себе, а не втрата ваги. Зниження ваги складає частину такого перетворення і відбувається автоматично.

Фізичні навантаження
Люди, що займаються гімнастикою 4-5 разів на тиждень, втрачають вагу в 3 рази швидше, ніж ті, хто займається лише тричі на тиждень.
Помірні, але безперервні заняття краще великих навантажень. Досить навіть півгодини енергійної прогулянки - якщо вона досить енергійна.

Дихання
Якщо у вас правильне дихання, ваш організм буде менше відчувати голод, оскільки буде менше залежати від їжі як від джерела життєвої сили. Відчувши голод, ви повинні спочатку сісти і зробити десять глибоких вдихів. Якщо після цього ви все ще голодні, можете поїсти, але в більшості випадків ви виявите, що голод пройшов.

Сон
Надмірно тривалий сон також являє собою важливу причину зайвої ваги. Для більшості людей достатньо 6 годин, але деяким потрібно 7 або 8 годин сну. Ніхто не повинен спати більше 8 годин, за винятком хворих. Якщо ви намагаєтеся скинути вагу, ніколи не спіть вдень.

Мед
Обмежте споживання цукру, але знайдіть можливість регулярно їсти мед (тільки не використовуйте його при приготуванні страв на вогні). Мед має деяку здатність зменшувати Жир .*

Друга частина - в наступному пості.

* З книги Р. Свобода «пракріті. Ваша Аюрведична конституція »
http://salatshop.livejournal.com/

0 коментарі:

Дописати коментар