суботу, 24 травня 2014 р.

Lady за кермом

Щоб стати справжньою автомобілісткою і, нарешті, забути про натовпи в громадському транспорті, тобі, перш за все, потрібно побороти свої страхи. Отже, чого ж найбільше бояться жінки, сідаючи за кермо:

1. Страх зустрічного транспорту, боязнь врізатися. Щоб подолати цей страх, необхідний досвід. З часом ти почнеш відчувати габарити автомобіля так само добре, як і власне тіло. Для початку спробуй поїздити по дорогах з не занадто жвавим рухом, а, якщо тобі все ж таки зустрінеться вантажівка, що їде назустріч, просто плавно тисни на гальма і поглядай в дзеркало заднього виду.

2. Страх потрапити в аварію або збити людину. Щоб справитися з цією фобією, запишись на курси контраварійного водіння. Це не просто курси, після закінчення яких видають права - тут вчать їздити обережно і віртуозно керувати автомобілем, передбачаючи дії інших учасників руху.

3. Страх щось поламати в машині, не впоратися з керуванням. Тут все просто - потрібно просто частіше читати інструкцію до автомобіля і день за днем вивчати технічну частину. Нехай це нудно, зате через місяць-другий ти будеш відразу орієнтуватися, якщо щось у твоїй машині раптом почне стукати або булькати.

4. Страх викликати негативні емоції інших водіїв і встряти в конфлікт через те, що ти поки не дуже добре керуєш автомобілем. Запам'ятай, емоції інших водіїв - не твої проблеми. Ти вчишся водити, ведеш себе обережно і не порушуєш правил - тобто, не робиш нічого об'єктивно поганого.

Тепер переходимо до практики

Багато хто вважає, що для початку добре поїздити в машині з помічником, який краще розбирається у водінні і зможе по ходу справи підказувати, що і як. Насправді, це помилка. Другий пілот буде намагатися управляти машиною замість тебе, не даючи тобі самій навчитися приймати рішення та контролювати ситуацію. До того ж, перебуваючи в машині з кимось, ти будеш звертати на нього і на його поради занадто багато уваги, і почнеш відволікатися від ситуації на дорозі, що може призвести до аварії.

Для початку пробуй свої сили на тій машині, яку буде не дуже шкода розбити. Це зовсім не означає, ніби ми вважаємо, що ти обов'язково потрапиш в страшну аварію - просто початківці водії нерідко завдають машині легкі ушкодження - врізаються в інші машини під час паркування, дряпають двері та інше.

Коли машина буде вже в тебе, обов'язково перевір, щоб все в ній працювало - не відкладай це на потім, щоб несправні гальма не стали для тебе сюрпризом.

І останнє - туфлі. Запам'ятай, що в машину потрібно сідати в зручному взутті на кшталт кросівок, щоб ти могла добре відчувати педалі, адже від цього безпосередньо залежить твоя безпека. 
Джерело: IVONA bigmir) net

0 коментарі:

Дописати коментар