суботу, 24 травня 2014 р.

Імбир

Імбир є однією з найдавніших прянощів у всесвітній кухні. Користь імбиру полягає в здатності покращувати стан кісток, травлення, боротися з нудотою та грипом, посилювати сексуальну активність, полегшувати біль, пов'язаний з менструацією.
У західній культурі кореневище імбиру найчастіше використовується в солодощах і алкогольних напоях, таких як імбирне пиво і імбирне вино, у той час як в Азії його просто нарізують або використовують його порошок в безалкогольних напоях, наприклад в чаї або каву. Імбир має чудовий аромат завдяки ефірному маслу, яке любили і витягували ще древні парфумери.

Імбир відомий не тільки як есенція або прянощі, а також як найдавніший лікарський засіб, особливо в Китаї, Індії та на Близькому Сході. У Китаї він вже більш ніж 2000 років використовується для лікування запалень та діареї. Так як рідними для імбиру є вологі ліси Ідіі та Малайзії, він добре росте на вологих тропічних грунтах. Імбир - багаторічна рослина, цвіте яскраво-червоними квітками і часто використовується жителями південної частини Тихого океану для прикраси лавок, будинків і одягу під час сезонних свят.

Єлизавета перша, королева Англії, була фанатом імбиру. Вона придумала в 16 столітті імбирну людину - імбирний пряник, нині улюблений мільйонами дітей в усьому світі. Імбирна людина була представлена на королівському балі, і деякі були зроблені так, щоб бути схожими на шанованих гостей.

В даний час імбир входить до списку безпечних продуктів харчування і використовується, щоб маскувати гіркий смак деяких гірких медикаментів, наприклад сироп від кашлю. Нижче наводяться різні лікувальні властивості імбиру

Здоров'я кісток. Відомо, що імбир покращує здоров'я кісток і полегшує біль в суглобах. Два роки тому в університеті в Майамі було проведено дослідження, в якому брали участь декілька сотень хворих на остеоартрит пацієнтів різних вікових і соціальних верств населення. Пацієнти не приймали антизапальних засобів і анальгетиків протягом тижня з метою очистити організм. Потім вони були розділені на дві групи. Одні отримували плацебо, інші - імбир. Після шести тижнів були підведені підсумки. В обох групах пацієнти відчули поліпшення, але серед тих, хто вживав імбир, певне зменшення болю відчували 63%, в той час як у групі, що вживала плацебо, наступило поліпшення тільки у половини пацієнтів. Останній тест вимагав від піддослідних подолати відстань в 50 футів, і кращі результати демонструвала «імбирна» група, а не та, в якій приймала плацебо.

Діарея. Імбир з давніх часів використовується для лікування діареї, і не марно: вчені встановили, що він попереджає спазми й утворення газів у шлунку, які сприяють збільшенню діареї. У Китаї порошок імбиру з успіхом застосовували для лікування діареї, і вчені підтверджують, що стародавні способи лікування і справді дієві.

Травлення. Встановлено, що імбир сприяє процесу травлення. Високий рівень цукру після їжі може завдавати втрату шлунком природних темпів свого випорожнення. Імбир допомагає регулювати рівень цукру і заспокоює шлунок, таким чином підтримуючи регулярний ритм.

Сексуальна активність. Відомий афродизіак, імбир давно використовується як збуджуючий бажання і підсилюючий сексуальну активність засіб. Аромат імбиру має унікальну принадність, не кажучи вже про те, що імбир посилює циркуляцію крові, і вона легше надходить в тазові органи.

Менструальні спазми. Спазми - це спосіб організму попередити про небезпеку або ушкодження. Основними збудниками спазмів, болю і температури може бути високий рівень гормонів простагландинів. Імбир зменшує їх показники, тим самим послаблюючи болісні відчуття.

Нудота. Дослідники роблять висновок, що імбир допомагає в лікуванні нудоти, пов'язаної з вагітністю, з протіканням будь-якої хвороби або з хіміотерапією. Його абсорбуючі властивості дозволяють лікувати нудоту без побічних ефектів, які спостерігаються при використанні медикаментів.

Грип. Імбир використовується для боротьби із запаленнями з давніх-давен і по сьогоднішній день. У той час як клітини крові «латають» пошкодження, імбир стає бар'єром на шляху підвищених простагландинів, що викликають жар, головний біль і судоми.

Інші корисні для здоров'я властивості імбиру, які в даний час досліджуються: допомога при захворюваннях серця, артриті, мігрені, депресії та лікування тривожних розладів, пов'язаних зі стресом.

Імбир іноді надає побічний ефект на тих, хто страждає від жовчних каменів, оскільки сприяє відтоку жовчі з жовчного міхура. Але перш, ніж використовувати в таких випадках імбир, рекомендується проконсультуватися у лікаря.
Джерело: beautyinfo.com.ua

0 коментарі:

Дописати коментар