суботу, 24 травня 2014 р.

Аквафітнес. Чарівна сила води

Вода - чарівна стихія, в якій зародилося життя. Саме тому нас так заворожують і притягають її дивовижні властивості. Вода допомагає нам збадьоритися, зарядитися додатковою енергією або, навпаки, розслабитися, зняти накопичену за день фізичну втому і емоційну напругу.

Плавання є одним з найефективніших засобів зміцнення здоров'я і фізичного розвитку людини. Плаванням можуть займатися люди будь-якого віку. При плаванні відбувається поліпшення роботи внутрішніх органів, розвивається серцево - судинна система, поліпшується кровообіг, підвищується еластичність шкіри. При плаванні опір води відіграє роль масажиста, опрацьовує всі м'язи нашого тіла. 

Аквафітнес відмінно втілює в собі всі корисні властивості плавання і додає до них свої специфічні переваги, наприклад, аквафітнес дарує нам бадьорість і гарний настрій. Перебування у воді корисно не тільки для фігури, але і для психіки - вода є відмінним антидепресантом, укріплює нерви і "змиває" негативні емоції. 

Аквафітнес має масу достоїнств. Заняття корисні для будь-якого віку і будь-якої фізичної підготовки, навіть майбутнім мамам і літнім людям. Вправи у воді роблять на організм заспокійливу, розслаблюючу і загартовуючу дію.

При заняттях у воді дія сили гравітації слабшає, їй починають протистояти сили виштовхування. А значить, навантаження на суглоби і зв'язки значно знижується. При виконанні стрибків удари, яким піддаються суглоби, пом'якшуються. Тому, у воді ми можемо займатися з мінімальним ризиком травматичних ушкоджень. А це дуже важливо для людей, страждаючих надмірною вагою, вагітних, літніх, фізично ослаблених. Кожен може тренуватися з індивідуальною інтенсивністю.

Посилення ефекту від занять відбувається за рахунок подолання додаткового опору води, а це чудово розвиває силу і витривалість м'язів.

Аквафітнесом займаються для досягнення наступних цілей:

    * Для оздоровлення.
    * Для зміцнення м'язового корсета.
    * Для розвитку фізичних якостей.
    * Для нормалізації тиску
    * Для зміцнення нервової системи.
    * Для зняття стресу.
    * Для радості, задоволення і гарного настрою.


Отже, у воді ми можемо ходити, бігати, стрибати, танцювати, робити різні фізичні вправи, змінюючи навантаження, амплітуду і напрям. Варіантів безліч. Пробуємо, експериментуємо, придумуємо нові вправи, робимо вже відомі нам, у воді вони будуть відчуватися по-новому і користі буде незрівнянно більше.


Головне - рухатися!
Рухатися з задоволенням, проявляти фантазію, підходити до занять творчо.

0 коментарі:

Дописати коментар