суботу, 24 травня 2014 р.

Харчування 21 століття

Кожен з нас прагне вести здоровий спосіб життя - займатися спортом, правильно харчуватися, регулярно займатися оздоровленням власного організму. Найскладнішим з цього списку, мабуть, є здорове і правильне харчування. Рекламні ролики нав'язують нам швидке харчування, напівфабрикати, обіцяючи економію часу і простоту приготування страви.

Але чи так це? Чи заощаджуємо ми час, харчуючись цими продуктами? На жаль, ні!

 Існує таке поняття як «підсилювачі смаку», зазвичай маркується на упаковці значками (від Е-600 до Е-699). Ці добавки так чи інакше пов'язані з посиленням смакових якостей і вважаються нешкідливими для вживання. Нешкідливі вони для організму лише в мізерних кількостях. Приблизно на 1 кг їжі допустимо використання 0.4 г добавок подібного типу. На прилавках магазинів можна знайти продукти з кількістю добавок, які багаторазово перевищують норми і стандарти. Цікавий той факт, що в нашій країні діють норми харчової промисловості, які вступили в силу в 1968 році. А це означає, що регулювати кількість добавок вони просто не можуть, так як більшість з них були створені пізніше. Напрошується неприємний висновок: «Якщо економиш час на прийнятті їжі - наносиш величезної шкоди своєму організму».

Вченими були проведені досліди, які підтвердили, що вживання добавок у великій кількості завдає непоправної шкоди організму. Досліди проводилися на тваринах. Після тривалого прийому такої їжі спостерігалося погіршення роботи мозку, підвищувався тиск, відбувалися найсильніші гормональні зриви, також були виявлені різні захворювання шлунка.

Заклади «швидкого харчування» дуже часто використовують для приготування страв смакові підсилювачі, що дозволяє їм у будь-якому випадку подавати клієнтові смачну їжу.

Найпоширенішою смакової добавкою є глютамат натрію (Е621). Це кристалічний порошок, який розчиняється у воді і здатний багаторазово підсилити смак будь-якої страви, так як він не має смаку, і його можна додати куди завгодно.

Найпоширенішими продуктами з великою кількістю добавок є різного роду приправи: починаючи від бульйонних кубиків, закінчуючи приправою для приготування шашлику. У цей список можна віднести чіпси, горішки, кальмари і тому подібні швидкі закуски «до пива». Також не зловживайте морозивом та іншими десертами.

Щоб наносити меншу шкоду своєму здоров'ю, завжди уважно читайте склад продукту на упаковці. Звичайно ж, не завжди вистачає часу і терпіння прочитати етикетки всіх продуктів у супермаркеті. Але підвищена увага до продуктів харчування, які ви купуєте, збереже надалі здоров'я, нерви і час - ваше і ваших близьких. Уникайте продуктів, в яких містяться добавки з маркуванням Е (вони найнебезпечніші для здоров'я), намагайтеся не харчуватися в закладах швидкого харчування, пийте менше солодких напоїв, так як вони завжди містять велику кількість барвників та смакових добавок. Їжте більше свіжих фруктів і овочів, пийте натуральні соки або мінеральну воду, вживайте більше вітамінів.
sarafan.dp.ua

http://ladylogic.ru/zdorovja6-lifestyle5-harchuvannja-xxi-century/

0 коментарі:

Дописати коментар