пʼятницю, 26 листопада 2010 р.

Carpe diem!


Іноді нам здається, що життя стане краще, коли ми вийдемо заміж, одружимося, народимо дитину, потім іншу.

Далі здається, що наші чада ще маленькі, і чекаємо, що все зміниться, коли вони стануть дорослими. Тоді ми хвилюємося, що малюки стали підлітками і нам треба якось справлятися з ними. Безумовно, ми станемо щасливішими, коли вони вийдуть з цього віку.

Ми думаємо, що наше життя стане кращим, коли буде нова машина, коли підемо у відпустку, коли вийдемо на пенсію.

Істина полягає в тому, що не буде більш відповідного часу для того, щоб бути щасливим, ніж даний момент. Carpe diem!
Якщо не зараз, то коли?

Наше життя завжди буде сповнене подіями. Кращий вихід - сприйняти їх як є, і вирішити бути щасливим, незважаючи ні на що.

Часто нам здається, що життя от-от розпочнеться. Справжнє, щасливе життя.

Але завжди щось перешкоджає: суворе випробування, яке потрібно пройти, час, який потрібно присвятити, робота, яку потрібно доробити, рахунок, який треба сплатити. А от тоді заживемо.

Нарешті ти приходиш до розуміння, що ці перепони і були життям.

Це допомагає усвідомити, що немає ніякої дороги до щастя.

Щастя - це і є дорога.

Тому насолоджуйся кожною миттю.

Досить чекати закінчення навчання, чекати, коли заробиш 100 доларів, коли втратиш 100 доларів, коли знайдеш роботу, чекати заміжжя, одруження, наступного понеділка, чекати нової машини, повної виплати по заставних, зими, весни, літа, осені, наступного місяця, коли твою пісню почують по радіо, коли помреш, коли народишся знову ... перш, ніж вирішиш бути щасливим.

Щастя - це ШЛЯХ, а не пункт призначення.

Немає іншого часу для того, щоб бути щасливим, окрім як ... ЗАРАЗ!

Живи і насолоджуйся кожною миттю.

Carpe diem - латинська фраза, що означає «насолоджуйся моментом» або «будь щасливий в цю секунду» (дослівно «лови день»), часто перекладається як «лови момент». Фраза позначає ідею про те, що людське життя може обірватися у будь-який момент, тому людина повинна намагатися прожити кожен свій день, як останній, щоб, вмираючи, він міг сказати, що прожив це життя не дарма.

0 коментарі:

Дописати коментар