четвер, 25 листопада 2010 р.

Про цілющі властивості куркуми!

Якщо до цих пір ви були абсолютно байдужі до куркумі і не використовували її у своїх кулінарних вишукуваннях, то, можливо, ви зміните своє ставлення, дізнавшись, що в аюрведичній практиці це - одна з найпоширеніших спецій. Ведичні цілителі використовували куркуму для позбавлення від недуг, пов'язаних з неправильним травленням, хвороб печінки, шкірних хвороб, діабету, ожиріння, і навіть астми алергічного походження. Куркума застосовувалася як натурального антибіотика, а також для загального очищення організму від слизу і токсинів, для підвищення енергетичного рівня у людей, страждаючих слабкістю, пригніченістю і напруженістю.
           
Дослідження сучасних медиків показали, що куркума володіє властивостями антиоксиданту, захищає мозок від тромбів (що є профілактикою хвороби Альцгеймера), а також, якщо вона застосовується в поєднанні з такими продуктами, як цибуля, яблука й капуста (або іншими продуктами, які містять кварцетін) має властивість пригнічувати ріст поліпів у товстому кишечнику.Тому наступного разу, коли будете готувати плов, суп, інші овочеві та м'ясні страви, не забудьте про таку прянощі, як куркума!

Джерело: http://crassiflora.livejournal.com/9830.html

0 коментарі:

Дописати коментар