понеділок, 29 листопада 2010 р.

Їжа, що викликає старіння

Американські вчені довели, що їжа, багата фосфатами, які у великій кількості містяться у фаст-фуді, прискорює процеси старіння. 
Їжа повинна бути несмачною - знайомий вислів, який викликає подив у багатьох любителів смачненького. Насправді,  частка правди тут присутня.
Сьогодні на продуктовому ринку можна простежити cпад якості та корисності харчових продуктів, які витісняються поступово недорогими замінниками, які більш вигідні виробнику. Це різні смакові добавки, добавки для тривалого зберігання їжі, які ведуть в подальшому до серйозних захворювань організму. Припустимо, для прикладу візьмемо всіма улюблений фаст-фуд. Американські фахівці довели, що фаст-фуд прискорює процеси старіння, оскільки в цій їжі у великій кількості містяться фосфати.
Був проведений експеримент на мишах. Миші, які харчувалися багатою фосфатами їжею, не прожили і 15 тижнів. А ті гризуни, дієта яких не містила шкідлива речовина, прожили більше 20 тижнів. Проаналізувавши результати експерименту, вчені й зробили подібні висновки: фаст-фуд - вбиває.
Нагадаємо, що велика кількість фосфатів міститься і в газованих напоях. Тому, харчування - запорука здоров'я і молодості організму.

0 коментарі:

Дописати коментар