суботу, 27 листопада 2010 р.

Корисний компонент дієти


Оливкова олія - найважливіший компонент популярної середземноморської дієти, яка, на думку багатьох фахівців, виключно корисна для здоров'я. Цей продукт захищає від запальних процесів, запобігає депресії та бореться з раком.
Все більше даних вказують на різні корисні властивості оливкової олії. Вчені стверджують, що оливкова олія першого віджиму захищає печінку від окисного стресу - фізіологічного стресу, який викликаний руйнівним впливом вільних радикалів. Вільні радикали руйнують клітини тканин в організмі і є причиною проблем зі здоров'ям і старіння.
В експериментах на щурах учені з Тунісу і Саудівської Аравії показали, що печінка тварин, яким давали оливкову олію, менше страждала від впливу токсинів, що викликають окислювальний стрес. Зокрема, у печінці цих щурів збільшувалася активність ферментів антиокислювачів.
Вчені вважають, що оливкова олія - найефективніший засіб контролю викликаного токсинами окисного стресу, а його екстракт безпосередньо захищає клітини печінки від шкідливого впливу вільних радикалів.
За словами фахівців, середземноморська дієта корисна для здоров'я серцево-судинної системи, є профілактикою деяких видів раку, покращує роботу імунної системи і захищає організм від запалення. «Тепер ми показали, що оливкова олія захищає від окислювального стресу тканини печінки», - підсумовують дослідники.

Джерело: ivona.bigmir. net

0 коментарі:

Дописати коментар