вівторок, 12 лютого 2013 р.

Тірамісу класичний


Ніжний італійський десерт, від якого неможливо відмовитися, вишукане поєднання шарів вершків і кави. "Підніми мені настрій" - так перекладається ця назва. І, як кажуть італійці, правильно ставити наголос на останній склад: [тірамісУ].

Склад: 

250 гр mascarрone cheese (сиру маскапоне) 
75 гр цукрової пудри 
4 яйця (відокремити жовток від білка) 
75 гр темного тертого шоколаду (див. "примітка") 
125 мл холодної міцної кави 
30 шт (1 упаковка) продовгуватого бісквітного печива (ladуfingers, boudoir або sрonge fingers) - замінити печиво можна пухким бісквітом, важливо, щоб він дуже добре просочився. 
60 мл (4 ст л) бренді або рому (або шоколадний / кавовий лікер) 

Приготування:

1. Збити mascarрone cheese, поки він не стане зовсім м'яким. В іншій ємності збити цукор з жовтками до білого (приблизно 5 хвилин), додати їх по ложці до mascarрone cheese, збиваючи вінчиком. В окремій чистій ємності збити білки до м'яких піків і по одній ложці додавати в mascarрone cheese. 

2. З'єднати ром з кавою в формі з невисокими краями, вмочити 15 печив (половину) в каву. Викласти просочене печиво на дно вазочки або форми. 

3. Половину суміші з mascarрone cheese викласти на печиво. Решту печива занурити в каву і викласти щільним шаром. Укласти зверху другий шар маскапоне. Злегка постукати по формі, щоб шари зрівнялися. Охолоджувати не менше 3 годин, бажано залишити на ніч. 

4. Перед подачею на стіл посипати тертим шоколадом і порошком какао. 

Примітка:
Шоколад потрібен дуже твердий, щоб його легко можна було терти. Для цього покладіть його в холодильник за 20 хвилин до приготування.Як варіант: прикрасьте десерт білим шоколадом, виклавши візерунки стружками чорного. Також можна покласти зверху кілька кавових зерен, вмочивши їх у шоколаді.

Ось такий рецепт класичного тірамісу! Можливо, комусь заманеться потішити цим десертом свого коханого на День Святого Валентина.

0 коментарі:

Дописати коментар