пʼятницю, 8 лютого 2013 р.

Користь косметичної глини

У догляді за обличчям в домашніх умовах, при використанні скрабів та масок великою популярністю користується глина косметична, корисні властивості якої дозволяють забезпечити нашу шкіру всіма необхідними компонентами. Косметична глина багата різними мінеральними солями, і такими мікроелементами як: кальцій, магній, залізо, калій, фосфат, азот, магній і багатьма іншими.Глина відмінно очищує шкіру обличчя, усуває лущення, почервоніння і подразнення, а при регулярному використанні навіть надлишки жиру на обличчі та інших частинах тіла, тому її можна застосовувати і в якості антицелюлітних засобів. Скраби і маски з глини косметичної можна застосовуючи як для сухої, так і для жирної шкіри, варто лише вірно підібрати косметичну глину і компоненти, які слід з нею змішати. У природі існують різні види косметичної глини. Вони відрізняються за кольором, який залежить від їх мінерального складу. Склад глин залежить від місця їх походження. Глина може бути білою, блакитною, зеленою, червоною, жовтою і сірою. Кожен вид глини володіє власними специфічними якостями і застосовується в медицині і косметології для різних цілей. Придбати натуральну косметичну глину можна в аптеках або в магазинах косметики.

Біла глина (Каолін)

виглядає як однорідний білий порошок, що має жовтий або сіруватий відтінок. На дотик вона жирна. Краще всього така глина підходить для догляду за жирною та комбінованою шкірою обличчя. Вона добре підсушує, очищує, і підтягує шкіру. Біла глина здатна вбирати надлишки жиру, вона помітно стягує пори. Потрібно знати, що цей вид косметичної глини має ще й легкий відбілюючий ефект. Крім того, за її допомогою жінка може вирівняти овал обличчя. Біла глина також є відмінним антисептиком. Її застосовують у складі бактерицидних і протизапальних засобів для догляду за обличчям.

Блакитна глина

 
Це порошок сіро-блакитного кольору, який володіє відмінним протизапальним ефектом. Вона  запобігає появі прищів, бореться з виниклими запаленнями, сприяє загоєнню ранок на шкірі, відмінно очищає і покращує колір обличчя. Маска або скраб з блакитної косметичної глини, нанесена на проблемні місця, допомагає впоратися з мімічними зморшками, освітлює веснянки і пігментні плями, а також має омолоджуючий ефект, роблячи вашу шкіру більш пружною і еластичною. Блакитна косметична глина, так само як і біла підходить для жирного типу шкіри.При частому використанні блакитна глина буде великим помічником при проблемній шкірі. Крім цього, вона допоможе позбутися прищів, значно поліпшити колір обличчя і вирівняти шкіру.

Зелена глина

 
Вона має такий колір завдяки оксиду заліза, який входить до її складу. Видобута з кар'єра, вона являє собою темно-зелену вологу масу. Глина косметична зелена може бути використана сама по собі - в косметиці, приготовленої в домашніх умовах, так і в якості компонентів відомих косметологічних препаратів, які, на відміну від звичайної глини, стоять нечуваних грошей. За ступенем впливу і результатами застосування глина косметична зелена багато в чому схожа з дією блакитної або білої. Маски і скраби з глини косметичної зеленої прекрасно стягують пори, усувають жирний блиск і володіють відмінним підсушуючі ефектом. Більш того, глина косметична зелена сприяє відновленню гідробалансу шкіри, а також тривалому збереженню молодості і краси вашої шкіри.

Червона глина

 
Зобов'язана своїм кольором оксиду заліза і міді. Володіє теплою енергетикою, тому рекомендована для використання в зимовий час року. Ідеально підходить для чутливої ​​алергічної і сухої збезводненої шкіри. А для шкіри з близько розташованими до поверхні капілярами взагалі незамінна - ця глина покращує кровопостачання і поставку кисню в клітини. Червона глина здатна «привести до тями» в'янучої шкіру. Володіє помітним тонізуючим ефектом, знімає роздратування і лущення з шкіри, зменшує пітливість і свербіж. Рекомендована для використання при нестачі заліза в організмі.

Жовта глина
 Багата залізом і калієм і найкраще підходить для догляду за жирною, комбінованою, в'янучою і тьмяною шкірою: вона добре пом'якшує, очищує, скрабує шкіру, розгладжує зморшки, надає пружності, гладкості, свіжості, бархатистості. Має дезінфікуючу і бактерицидну властивість. Особливо добре допомагає при запальних процесах на шкірі. А також краще за всіх інших пом'якшує ороговілу шкіру на ліктях і ногах і сприяє загоєнню дрібних тріщин. Дуже ефективно усуває пітливість ніг разом з неприємним запахом.

Чорна косметична глина
 Вона вважається відмінним косметичним засобом. Це джерело натуральних компонентів та мікроелементів, які найсприятливішим чином позначаються на нашій шкірі. До складу чорної косметичної глини входить кварц, залізо, магній, калій, стронцій, які чудово очищають нашу шкіру, роблячи її по-справжньому гладкою і шовковистою. Чорна косметична глина відмінно виводить різні забруднення і токсини, прекрасно звужує і очищає пори обличчя. Відмінні косметичні властивості зумовили застосування чорної глини для всіх типів шкіри.Правда, застосовуючи косметичну чорну шкіру в якості маски для обличчя, пам'ятайте, що тут все залежить від індивідуальних особливостей шкіри. Для когось косметична чорна глина може здатися м'якою і ніжною, яка чудово живить і насичує шкіру, інші ж можуть визначити її як тиснучу і підсушуючу. У використанні косметичної чорної глини все індивідуально, тому багато косметологів рекомендують розвести невелику кількість косметичної чорної глини з водою і нанести її на невелику ділянку шкіри. Після закінчення 7 хвилин її потрібно змити. Після цього уважно подивіться: чи відрізняється шкіра на нанесеній ділянці від решти необробленої частини обличчя.

Застосування косметичної глини для тіла

Щоб надовго залишатися молодою і красивою, недостатньо одного бажання. Необхідно діяти, причому регулярно, постійно, з більшим завзяттям. Адже так приємно піклуватися про себе! І, благо, засобів для догляду за тілом є маса.Косметична глина заслуговує особливої ​​уваги. Нехай вона стане вашою фавориткою, тому що її дія дуже різноспрямована, як і способи застосування. Косметичну глину використовують для прийняття ванн, проведення обгортань, накладень компресів, масок, аплікацій. Ви можете нескінченно довго дізнаватися про неї щось нове, кожного разу вибираючи інший вид глини і вдаючись до нового способу омолодження.Для компресу або обгортання глиняний порошок слід розвести настоєм трав або обраною вами для цього рідиною до консистенції сметани і нанести на тіло. Обернутися харчовою плівкою і укутати ковдрою - приблизно на годину. А для прийняття ванни просто розчиніть порошок у воді або рослинному відварі, вилийте у ванну і розслабтеся хвилин на 20-30.Не залежно від типу шкіри, рекомендується хоча б раз на тиждень застосовувати скраб з глини: це вирівняє поверхню шкіри, поліпшить структуру, відновить колір, нормалізує кровообіг. Особливо корисно застосовувати такий скраб перед тим, як ви вирішили позасмагати: засмага ляже красиво і рівно на ваше тіло і буде краще триматися.
 Джерело: http://sekretkrasoty.at.ua/publ/ezhednevnyj_ukhod/kompleksnyj_ukhod/polza_kosmeticheskoj_gliny/25-1-0-60

0 коментарі:

Дописати коментар