середу, 6 лютого 2013 р.

Мед: корисні властивості

З давніх часів нам відомо, що продукти бджільництва дуже корисні і лікувальні. Мед використовується не тільки в народному лікуванні, але і в сучасній медицині. Він піднімає імунітет і надає організму сил. Гіппократ широко використовував його в лікуванні і радив усім приймати його щодня. А японські лікарі взагалі вважають мед царем всіх продуктів.У давні часи люди, які полювали за диким медом, зовсім не мали проблем з судинною системою, суглобами і довго жили. Це відбувалося тому, що їх весь час жалили бджоли. Виявляється, що бджолина отрута - це чудові ліки. З його допомогою лікували простуду, захворювання серцевого м'яза, нервової системи і різного роду запалення.Прополіс широко використовується в косметиці та медицині. Він добре лікує рани, опіки, обмороження, туберкульоз легенів, ангіну, слизову оболонку рота, додають до складу кремів і зубної пасти.Бджоли харчуються квітковим пилком, який містить багато вітамінів, білків, мінеральних солей, речовин росту, гормонів і жирів. При виснаженні, недокрів'ї та слабкості рекомендується вживати пилок.Що треба знати про мед
Квітковий мед є найпопулярнішим. Особливо поширені такі сорти як акацієвий, гірчичний, соняшниковий, липовий, буркуновий, бавовняний і гречаний. Від рослини, з якого бджоли збирають пилок, залежить назва меду. У народі світлі сорти цінують більше, а от темні сорти насичені мінеральними речовинами.У будь-якому меді знаходиться майже 60 різних речовин. Головні з них - це фруктоза і глюкоза. У 100 грамах меду міститься 335 калорій. Мед прискорює обмін речовин.Зберігання медуЩоб зберігати мед особливих зусиль не потрібно. Він не пропадає. А при зацукрованих банку з медом потрібно поставити в гарячу воду, і він знову стане рідкий.Якщо вологість повітря висока, то мед може скиснути, тому зберігати його краще в сухому місці в скляній банці або посуді з осики, тополі, вільхи чи липи. Якщо бочка з дуба, то мед може потемніти.
 Не можна зберігати мед в алюмінієвому або оцинкованому посуді.Норма споживання медуЩоб принести організму користь, протягом дня можна з'їдати 100-150 грамів меду. Щоб він краще засвоювався потрібно їсти його за пару годин до їди або через три години після. Дуже корисно його застосування з чаєм, молоком і теплою водою.Діткам мед потрібно давати з фруктами, чаєм або кашею. Для малюків досить з'їдати пару ложок в день.Кому вживати не вартоУ деяких людей алергія на мед і після його вживання може з'явитися свербіж, головний біль, нежить і шлунково-кишкові розлади. Тому їм їсти мед у жодному випадку не можна. Люди, які хворіють на цукровий діабет, можуть вживати мед у невеликих кількостях, але перед цим треба звернутися до лікаря за порадою.Мед як лікувальний засібМед - природні ліки, які увібрали в себе різні ферменти, мікроелементи, мінеральні речовини і вітаміни, які добре засвоюються. Їм можна вилікувати рани і вбити різні мікроби.При виразках мед додають в відвари й соки овочів.Деякі рецепти з вмістом меду, які ви можете приготувати самі:

    
Мазь для того, щоб вилікувати виразки і рани, які довго заживають. 20 г риб'ячого жиру, 80 г меду і 3 г ксероформу. Мазати рану і замотувати пов'язкою.
    
Для лікування ран 1 ложку сухого сухоцвіту болотного залити окропом і настояти півгодини, процідити і покласти ложку меду. Так само при виразці шлунка бажано випивати по 2 ложки за півгодини до прийому їжі.
    
Щоб вилікувати рани, залийте 50 г листя евкаліпта 0,5 л води і кип'ятіть 4 хвилини, процідіть і покладіть 2 ложки меду. Робіть примочки на рани.
    
Заварити ложку квітів ромашки у склянці окропу, коли охолоне процідити і додати пів ложки меду. Полоскати горло при ангіні, рот при стоматиті, можна використовувати в клізмах.Вплив меду на шлунково-кишковий трактМед добре впливає на роботу кишечника. Він діє як легке проносне. Їсти по 70-100 г розчиняючи його у воді.

 Щоб вилікувати гастрит, ложку меду потрібно розчиняти у теплій воді і пити за 2 години до прийому їжі протягом 2 місяців.
     Щоб вилікувати жовчний міхур, печінку і селезінку потрібно стакан соку чорної редьки і склянку меду і приймати по півсклянки тричі на день.

Дія меду на обмін речовин

При виснаженні організму мед просто необхідний. Кілька рецептів, за допомогою яких лікують туберкульоз і вживають, коли організму потрібно посилене харчування.

     Подрібнити листя алое, вичавити сік. Вам потрібно 250 г соку стільки ж меду і 350 г вина. Настояти 4 дні в темному місці при температурі 5-8 градусів. Пити по 1 ложці тричі на день за півгодини до їжі.
     10 г меду розігріти на плиті, додати 100г масла (вершкового), стільки ж смальцю, 15 г соку алое і 100 г какао. Двічі на день приймати по 1 ложці зі склянкою гарячого молока.

Приймаючи мед, ви незабаром зможете своє тіло привести в порядок. Всі ми любимо солодке, а коли сидимо на дієті, нам потрібно себе стримувати. А ось мед може замінити цукерки, торти і тістечка.

Застосовуючи такі нехитрі рецепти, ви зможете не тільки схуднути, але і поліпшити своє здоров'я.

Джерело:  http://www.allwomens.ru/18247-med-poleznye-svoystva.html

0 коментарі:

Дописати коментар