вівторок, 25 січня 2011 р.

Любовне меню на День Святого Валентина

Меню романтичної вечері краще спланувати заздалегідь, щоб в останній день не бігати в пошуках потрібних продуктів. Головне правило романтичної вечері - не переборщити з кількістю спиртного.
Якщо цей День Валентина ви вирішили відзначити удвох в інтимній обстановці, важливо правильно скласти святкове меню. День Святого Валентина - це не Новий рік і не День народження, тому на столі не повинно бути великої кількісті ситних страв і міцного алкоголю.
Всі страви повинні тільки сприяти, але ні в якому разі не заважати любові. Меню романтичного обіду / вечері краще спланувати заздалегідь. На питання що приготувати, можна відповісти коротко: те, що любите ви або ваша друга половинка. Свято - це в першу чергу радість і задоволення. От і не відмовляйте собі в ньому.
Здорово буде приготувати щось цікаве і нове, але це тільки в тому випадку, якщо ти впевнена у своїх можливостях кулінара, у противному випадку приготувати те, що у тебе 100% вийде.
Закуски і салати
На закуску можна подати достатньо легкі страви, які не обтяжать ваш шлунок перед основною трапезою і не перетворять ваше свято любові в свято шлунка. Добре до такої нагоди підходять овочеві салати і салати з морепродуктів, морські делікатеси, сирні асорті. Вони, по-перше, не впадуть каменем у шлунок, оскільки досить легкі, а по-друге, готувати їх не так і складно. Найкраще обійтися однією холодною закускою або салатом і, за бажанням, однією гарячою закускою (можна подати, наприклад, смажені креветки).
Основне блюдо
На основне можна подати достатньо легке блюдо, на перетравлення якого ваш шлунок не витратить дуже багато енергії, і вас не буде хилити в сон відразу ж після трапези. Це може бути запечена птиця, риба або просто шматок вашого улюбленого м'яса з овочевим гарніром. Також чудово підійдуть страви з рису і макаронів з легкими соусами (наприклад, соусом з морепродуктів). Можна також в цей день (звичайно, якщо ви захочете) віддати перевагу вегетаріанської їжі і покуштувати овочеве рагу з різними додатковими інгредієнтами.
Десерт
Звичайно, у День святого Валентина сумно залишитися без десерту. Навіть якщо ви не любите солодке, то не зможете втриматися від легких тортів, тістечок, кремів і мусів. Гарні в такий день, особливо після досить ситної трапези, фруктові салати і супи, які не тільки освіжать, але додадуть сил. Якщо ви не боїтеся холоду за вікном можна охолодити свій любовний запал морозивом або сорбе. І звичайно, не варто забувати про унікальні якості шоколаду.
Напої
Вибір напоїв знову таки залежить від ваших смаків: можна подати традиційне для урочистих випадків шампанське, сухе або десертне вино, а також змішати незвичайні коктейлі. У тому числі і безалкогольні. Головне - не переборщити з кількістю спиртного! Запастися варто і безалкогольними напоями: натуральними соками, водою, а також чаєм або кавою.

Джерело: cookbook.itop.net

0 коментарі:

Дописати коментар