вівторок, 11 січня 2011 р.

Спорт і здоровий спосіб життя. Спорт - здоров'я і краса

Всі ми ще з самого дитинства знаємо, що рух це життя, активний рух - здорове життя. Більшість сучасних жінок ведуть відносно спокійний і навіть сидячий спосіб життя. Правильне і здорове харчування поодинці не зможе забезпечити здоров'я і красу нашого тіла. На допомогу до нас приходить спорт. Щоденні заняття спортом - ось запорука здоров'я і краси. Щоб спорт приносив задоволення, потрібно правильно вибрати заняття, і спорт буде приносити здоров'я не тільки тіла, а й душі.

Займаючись спортом, приймайте тільки легку їжу. Наприклад: фрукти, йогурт, сир. Все інше важко лягає в шлунку, стомлює і навіть при бігу підтюпцем може викликати поколювання в боці. Красу і здоров'я вам принесуть регулярні заняття спортом. Під, час фізичних вправ шкіра краще забезпечується кров'ю, м'язи напружуються, у вас поліпшується постава. Кровообіг підсилюється, стимулюється обмін речовин, у вас не тільки покращується здоров'я, а й додається краси. Якщо при підйомі на сходи вам не вистачає дихання, значить, слід терміново зайнятися спортом, щоб бути у формі.
Вибираємо улюблений вид спорту

Перш за все вирішите, який вид спорту доставляє вам найбільше задоволення. Найкраща косметика для жінок - плавання. Воно «працює» саме на найважливіші для жінки частини тіла: плечі, груди, живіт і стегна і робить справжнє диво. Завдяки регулярному спортивному плаванню (два рази на тиждень кілька разів пропливати туди і назад по водяній доріжці), м'язи туго натягаються і знаходять форму. Плавання годиться як спортивне тренування навіть для тих, хто вважає себе «незграбною». Споживання енергії: 600 калорій на годину. До речі: можна не знімати макіяж, а, навпаки, скористатися водостійким.

Тим, хто веде «сидячий» спосіб життя, корисні піші прогулянки, туристичні походи. Але не по асфальтованих дорогах. Найкраще для мускулатури стоп і ніг - горбиста місцевість з м'якими стежками. Любителі можуть подолати в день до 30 км. І чим красивіше місцевість, по якій ви рухаєтеся, тим легше здасться вам ходьба. Споживання енергії: від 200 до 400 калорій на годину. Важлива рада для любителів піших походів: одягайте, йдучи в похід, сорочку з довгими рукавами: сонячні маркування на руках виглядають непривабливо.

Біг розминочним темпом, або біг підтюпцем, принесе вам користь тільки в тому випадку, якщо ви будете бігти в рівномірному ритмі. Середня дальність пробігу - близько 4 км. Постарайтеся пробігти цей шлях за півгодини. Розмірений біг підтюпцем підвищує витривалість, сприяє глибокому диханню і кровопостачанню, а також знімає психічне перенапруження. Він впливає і на фігуру: зміцнює і випрямляє ноги і зменшує надто товсті сідниці. Біг підтюпцем не примушує ні до яких досягнень, він підходить і для людей не спортивних. Але замінити собою який-небудь інший вид спорту або гімнастики він не може. Споживання енергії: від 800 до 1000 калорій на годину.

Дуже корисна для здоров'я та краси їзда на велосипеді. Коли ви як слід натискаєте на педалі, поліпшується кровообіг та обмін речовин, зміцнюються м'язи ніг і сідниць. Вже при невеликому підйомі ви помічаєте, як працює все тіло. Їзда на велосипеді - чудове тренування для придбання хорошої форми. Споживання енергії: від 300 до 600 калорій на годину!

Один з найпростіших засобів зберегти форму - стрибки через скакалку. Це ідеальна альтернатива для всіх, у кого немає бажання займатися гімнастикою. А в дощові дні може замінити біг підтюпцем. Стрибки через скакалку - це ідеальне тренування організму: серце б'ється частіше, посилюється кровообіг. П'ять хвилин на день такого спорту цілком достатнє навантаження. І ще: стрибаєте ви вперед або назад, або стиснувши ноги - зовсім не важливо.

Теніс - це куди більше, ніж елегантна гра в білій спідничці. Він вимагатиме від вас масу зусиль. Вам доведеться безперервно брати з місця, бігти і зупинятися, бити ракеткою по м'ячу. Цей вид спорту корисний для мускулатури ніг, для підтримки гарної форми тіла і зібраності. Початківці повинні спочатку потренуватися з тренером. Споживання енергії: від 100 до 600 калорій на годину. Спорядження: ракетка, м'ячі, спортивне взуття.

І для гри в м'яч, схожої на теніс (сквош), вам знадобиться спеціальне взуття на товстій підошві і з м'яким задником, ракетки та м'ячі. Сквош змусить вас рухатися, швидко реагувати (ви граєте не поодинці і вам доводиться весь час бігати, щоб влучити по маленькому м'ячу, який ви і ваш партнер поперемінно посилаєте в стінку). На все тіло при цьому падає велике навантаження, ви потієте, задихаєтеся і відчуваєте себе вкрай змученою. Величезну роботу в цьому спорті виконують ноги, і завдяки регулярним тренуванням м'язи ніг стають пружними і красивими.

Для спорту не годиться складний макіяж. Краще скористатися тональним денним кремом.

Взимку вас чекає спорт на льоду і снігу. Задоволення особливого роду доставляє катання на ковзанах. Витрата енергії тут порівняно невелика, але постава і відчуття рівноваги помітно поліпшуються. Навчитися кататися на ковзанах може кожен, але виконання навіть самих простих фігур зажадає довгих тренувань і граничної зібраності. Споживання енергії: від 300 до 600 калорій на годину. Спорядження: черевики з ковзанами, їх можна взяти і напрокат.

Лижі - це вид спорту, яким може займатися кожен. Коли ви швидко йдете на лижах, то все тіло, як і при плавання, рухається в природному ритмі. Дихання робиться більш глибоким, шкіра краще забезпечується кров'ю, у вас поліпшується постава. Споживання енергії: від 400 до 600 калорій на годину. Що робити, якщо виник м'язовий біль: зануритеся на півгодини в теплу воду або прийміть гарячу ванну. Ще краще - піти в сауну. Болі в м'язах виникають нерідко і від відкладення молочної кислоти, а завдяки потінню вона вимивається.

0 коментарі:

Дописати коментар