пʼятницю, 14 січня 2011 р.

Водна дієта

Водна дієта розроблена провідними американськими дієтологами і отримує останнім часом все більшу популярність. І не дивно, адже питна вода ідеально підходить для схуднення.
Вода в організмі людини грає першорядну роль: вона приносить в тканини всі необхідні для життєдіяльності вітаміни, мінерали, солі, є важливою частиною процесу терморегуляції тіла і т.д. А крім того, вода дозволяє при правильному підході схуднути, скинути зайві кілограми, здобути струнку і красиву фігуру.
Отже, водна дієта полягає в тому, що відразу після нічного сну перед сніданком вам слід випивати 1 склянку чистої мінеральної негазованої води, додавши до неї трохи лимонного соку.
Далі протягом дня ви повинні випивати свою, індивідуальну дозу води, яка розраховується наступним чином: на кожен кілограм вашої ваги 40 мл. води. Таким чином, випиваючи по 7-8 склянок води протягом дня ви знижуєте голод, так як ваш шлунок буде наповнений, а також змушуєте ефективніше працювати всю систему травної системи.
Зверніть увагу на те, що пити воду необхідно за 30 хвилин до прийому їжі або через 2 години після. Американські дієтологи не рекомендують пити воду під час їжі, так як це порушує весь процес травлення. Не призведе до позитивних результатів і питво відразу ж після їжі, так як їжа ще не встигне перетравитися.
Проводити водну дієту краще всього влітку, коли зайва рідина буде виходити з потом, очищаючи пори, виводячи з організму шлаки. Крім того, дотримуючись водної дієти влітку, ви не навантажуєте нирки.
Як і у більшості дієт, водна дієта має і свої недоліки: якщо ви випиваєте більше 4 літрів за добу, то крім непотрібних організму речовин вимиваються і мінеральні речовини, а також можуть спостерігатися головний біль через підвищення тиску. Тому, дотримуючись водної дієти, приймайте полівітамінні комплекси, а також не зловживайте водою.

0 коментарі:

Дописати коментар