понеділок, 18 березня 2013 р.

Де відпочити навесні

Кращі варіанти відпочинку навесні 

Весна - період міжсезоння у більшості популярних туристичних регіонів, що трохи знижує можливості для відпочинку. Однак, як і в будь який інший час року, цікавий та незабутній відпочинок можливий і навесні. До того ж у період міжсезоння значно знижується вартість турів, що служить додатковим плюсом на користь весни.

 Вся весна 
Гірськолижний туризм  навесні 
До середини весни тривають гірськолижні сезони в більшості країн Європи: Австрії, Швейцарії, Іспанії, Франції, Італії, Чехії, Болгарії, Фінляндії, Росії та ін.
На деяких же гірськолижних курортах Австрії, Швейцарії, Франції, Швеції катання можливе і далі - протягом усього року. 

Пляжний відпочинок навесні 
Ряд курортів до квітня завершує пляжний сезон, інші - починають його в травні. Протягом всієї весни хороший пляжний відпочинок можуть запропонувати такі популярні європейські та екзотичні південні курорти і країни, як Канарські та Балеарські острови, острів Мадейра (Португалія), острів Тайвань (Китай), Шрі-Ланка, Мальдіви, Гоа (Індія), Індонезія, Сейшели, Таїланд, Сінгапур. Протягом майже всієї весни також добре відпочивати на пляжі в Об'єднаних Арабських Еміратах і Єгипті. Тут ще не так спекотно, як влітку, але цілком комфортно для купання. До того ж в ОАЕ на початку весни відмінний шопінг. 

Екзотичний відпочинок навесні 
Хороший відпочинок навесні в екзотичних країнах Центральної та Латинської Америки, а також Карибського регіону (Мексика, Бразилія, Аргентина, Чилі, Куба, Багами, Домініканська республіка, Коста-Ріка), де літо йде на спад і вже не так спекотно. Однак з кінця квітня тут може бути вже занадто дощитиме. 

Екскурсійний туризм навесні 
Екскурсійний туризм навесні (особливо в середині та другій половині весни, в період загального цвітіння) хороший в таких країнах Європи, як Франція, Іспанія, Італія, Німеччина, Чехія, Угорщина, Греція, Австрія, Швейцарія, країни Прибалтики та ін, а також у Єгипті, Туреччині та Японії.У багатьох країнах у цей час проходять різні масові святкування і заходи, в тому числі присвячені зустрічі весни. Це робить цікавим навесні так званий подієвий туризм. 
Є свої особливості в плані вибору місця для відпочинку і у кожного окремого весняного місяця. 

Де відпочити в березні 
Місяць березень у всьому світі багатий на різноманітні масові заходи (карнавали, фестивалі, свята, змагання тощо), що збирають десятки і сотні тисяч (а то й мільйони) глядачів.На початок березня (в залежності від пасхального календаря) інколи доводиться знаменитий Карнавал у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) - найвідоміший і яскравий карнавал світу. 
На початку березня також закінчується знаменитий Рейнський карнавал у Німеччині.
 У Великобританії в містечку Олні на початку березня можна спостерігати дивовижне видовище - так звані Млинцеві перегони, що регулярно проводяться тут уже декілька століть. На початку місяця проводиться галасливий і екстравагантний фестиваль у Базелі (Швейцарія), основна особливість якого в тому, що він проводиться не до Великого посту (як всі інші карнавали), а після його початку. 
На початку березня в Індії проходить свято Холі (Війна фарб) - барвисте і видовищне свято, найбільш галасливо відзначається на півночі країни. 
17 березня Ірландія і всі ті, хто небайдужий до ірландської культури, відзначають День Святого Патріка. Де б не проводилося це свято, воно завжди відзначається шумно і весело.У середині березня у Валенсії (Іспанія) проходить щорічний фестиваль вогню «Лас-Файас» - веселі і барвисті проводи зими і настання весни. 
Бажаючих в черговий раз зустріти Новий рік, чекає Індонезія (і зокрема, Балі), де новий рік за місцевим календарем відзначається в кінці березня. 
В кінці березня - на початку квітня варто відвідати Японію. В цей час повсюдно відзначається одне з найпопулярніших японських свят - Ханами, свято, пов'язане з цвітінням сакури - знаменитого символу Японії. 
Любителів фолку в кінці березня чекає Фолк-фестиваль в Единбурзі (Великобританія). 


Де відпочити в квітні 
Квітень - це пік міжсезоння у більшості туристичних регіонів. Гірськолижний сезон повсюди закінчується, а хороший пляжний відпочинок в основному можливий лише в далеких південних країнах. У той же час квітень, як правило, це час найдешевших путівок. 
Гірськолижний туризм і раніше гарний у Франції, Швейцарії, Австрії в зоні льодовиків.
Пляжний відпочинок в квітні можливий в Марокко і Тунісі, де в цей місяць цілком комфортна температура. До того ж в Тунісі непогано можна поправити здоров'я в численних СПА-центрах. 
Найчастіше саме в квітні християни відзначають Великдень. Особливо яскраві і масові святкування можна спостерігати практично у всіх містах Італії, особливо в Римі, на території якого знаходиться Ватикан.У Римі, крім цього, 21 квітня відзначається День народження міста, яке традиційно супроводжується масовими народними гуляннями, концертами, парадом римських воїнів і показовими боями гладіаторів. У цей день багато музеїв міста відкрито для безкоштовного відвідування.
Цікаві великодні торжества в Іспанії, Німеччині, Франції та багатьох інших країнах Європи. 
Великою популярністю у віруючих на Страсного тижня користується відвідування Єрусалима (Ізраїль).
В Севільї (Іспанія) відразу після Великодня відкривається знаменитий Квітневий ярмарок, що триває протягом тижня і супроводжується маскарадом, запальними танцями, феєрверками і боєм биків на площі Маестранца. 
У середині квітня в Белфасті (Великобританія) проходить традиційний чемпіонат світу з ірландських танців, що збирає тисячі учасників і десятки тисяч глядачів з усього світу. 
Барвистий карнавал в середині квітня проходить у Лозанні (Швейцарія). 
Дуже красива в квітні Голландія, де в цей час розцвітає безліч квітів, і зокрема - знамениті голландські тюльпани. З початком цвітіння тюльпанів в Голландії пов'язано безліч свят, зокрема знаменитий Парад Квітів від Нордвейк до Гарлема в кінці квітня.29-30 квітня в Голландії проводяться барвисті святкові заходи з нагоди дня народження колишньої королеви Юліани, що привертають увагу великої кількості туристів. 
Також в кінці квітня - початку травня в Мюнхені (Німеччина) проходить Frühlingsfest - фестиваль весни з атракціонами, народними гуляннями і, звичайно ж, з баварським пивом. 
У Китаї в середині квітня можна відвідати Фестиваль півоній в місті Лоян.У Китаї ж в місті Вейфан проводиться барвистий щорічний Фестиваль повітряних зміїв - один з найбільших подібних фестивалів світу, що збирає десятки тисяч учасників і мільйони глядачів. 
У квітні ж у Франції в місті Берк-сюр-заходів проводиться найбільший Фестиваль повітряних зміїв в Європі. 
Любителів екзотики в квітні особливо зацікавлять Непал і Таїланд, де в середині місяця святкується Новий рік за місцевим календарем. Квітень, крім того, - хороший місяць для відвідин передгір'їв Тибету. 
Гарний екзотичний туризм в квітні-травні і в ПАР, де закінчується сезон дощів і встановлюється безвітряна тепла сонячна погода, сприятлива для відвідування місцевих природних парків та заповідників, а також для дайвінгу. 


Де відпочити в травні 
У травні значно розширюються можливості для пляжного відпочинку. Крім екзотичних азіатських країн у травні вже можна комфортно відпочити на пляжі у Туреччині, Ізраїлі, Єгипті, Тунісі, Марокко, а також у деяких країнах Південної Європи, зокрема, в Іспанії.У другій половині травня вже можна комфортно відпочити на Кіпрі.В ОАЕ в травні стає вже досить спекотно і пляжний відпочинок тут в цей місяць менш комфортний.У травні гарні для екскурсійного туризму всі країни Європи - від північних до південних. Особливо популярні в цей час круїзи (по Середземному морю або найбільших європейських річках) або автобусні тури (по Європі) з можливістю відвідати відразу кілька європейських країн і побачити якомога більше пам'яток.Багато цікавого в травні по всьому світу і для любителів подієвого туризму:

    
Вальпургієва ніч (з 30 квітня на 1 травня, європейські країни)
    
Всесвітній циганський фестиваль «Кхаморо» (Чехія, кінець травня)
    
Каннський кінофестиваль (Франція, друга половина травня)
    
Гран прі Монако Формула 1 (Монако, середина травня)
    
Фестиваль квітів у Челсі (Англія, кінець травня)
    
Музичний фестиваль Coloursfest (Шотландія, 31 травня)
    
Карнавал у Копенгагені (Данія, протягом травня)
    
Карнавал в Ольборзі (Данія, кінець травня)
    
Ізраїльський фестиваль (травень-червень)
    
Сардінскій кавалькада (острів Сардинія, Італія, кінець травня)
    
Храмовий хід у Токіо (Японія, 21 травня)
    
Ніч музеїв у великих європейських містах (середина травня)


Если же ваша жизнь проходит в таком ритме, что на отдых времени просто не остается, подумайте о том, как облегчить себе домашнюю работу, например, заказав услуги по мытью окон Таким образом, вы сэкономите свое время и силы. Заходите на сайт компании Атри http://www.a3-c.ru/ и забудьте о тяжелом домашнем труде!

0 коментарі:

Дописати коментар