суботу, 14 вересня 2013 р.

Коріандр. Корисні властивості.

Насіння коріандру широко використовується в кулінарії. Знаменитий бородинський хліб посипаний коріандром і він же обов'язковий елемент знаменитої морквини по-корейськи. І зверніть увагу, він координально відрізняється від запаху зелені цієї ж рослини (кінзи).

Коріандр - відомий противоцинготний і глистогінний засіб.

Авіценна в «Каноні лікарської науки» пише: «Свіжий і сухий коріандр розбиває силу похоті, припиняє ерекцію і висушує насіння. Сік коріандру в кількості 4-х унцій «вбиває», викликаючи спочатку тугу і непритомність (якщо його випити). Так що не варто зловживати цими ліками ». Так охарактеризував коріандр сам Авіценна!

Налякала? Але 4 унції - це дуже багато, це приблизно 120 грам. А щоб отримати 120 грам соку з кінзи, треба переробити мінімум пів відра соковитої зелені.

Хоча перше визначення Авіценни, цікаво. Може тому грузинки скрізь додають кинзу, щоб хоч якось пригасити цей вогонь пристрасті своїх чоловіків?
Якщо ж серйозно, то коріандр дуже добре сприяє перетравленню їжі. Будь-яка важка їжа, засвоюється в десятки разів краще при одночасному прийомі з коріандром (або кінзою).

Історики кажуть, що коріандр рідкісна спеція, якої спочатку лікували і тільки потім стали їсти. Цікаве також масло коріандру. Воно таке ж сильне як і коріандр приправа: може викликати роздратування на шкірі, тому не рекомендується при догляді за шкірою будь-якого типу в чистому вигляді або навіть середніх дозах.

Масло коріандру руйнує мембрану бактеріальної клітини

Ось ще одна корисна властивість
Дослідники з Португальського університету виявили масло коріандру може дуже ефективно використано при лікуванні інфекційних кишкових захворювань , навіть таких як сальмонельоз . Збудників , на яких масло коріандру справляло руйнівний вплив налічилося більше 20 видів (кишкова паличка , сальмонела , золотистий стафілокок ...). Для активної дії досить було зміст коріандру в розчині в дозі - 1,6%.

Цікавий механізм дії масла коріандру. Воно впливає на мембрану бактеріальної клітини , руйнуючи її. У результаті порушується основа функціонування клітини і вона вмирає.

За статистикою , щорічно приблизно у 6 млн американців виявляють кишкові захворювання інфекційного характеру . Тому на лікування маслом коріандру покладаються великі надії вчених . Вони також припускають , що включення масла коріандру в лосьйони , ополіскувачі , мило , - стане хорошим профілактичним засобом.

Хоча все це тільки на рівні лабораторних досліджень і немає клінічних ( у значних кількостях) підтверджень , я зробила для себе 2 висновки з цієї інформації:

додавання коріандру в їжу - хороша профілактика кишкових захворювань ;
якщо масло коріандру здатне руйнувати мембрану бактерії , то воно мабуть здатне впливати і на сперматозоїд . Тільки як про це дізнався Авіценна , не маючи мікроскопів і лабораторій ???

Масло коріандру підвищує вироблення естрогену

А от у вирішенні жіночих проблем - чудовий засіб. Масло коріандру стимулює вироблення естрогену і таким чином відновлює репродуктивну функцію, вирішуючи проблеми з вагітністю. Паралельно аромомаслами цієї пряності виводять з депресії і підвищують настрій. Так що для жінок думаю ідеальна трава. Можна до речі використовувати не чисте масло, а духи коріандр. Мається на вигляді парфуми в яких однією з основних ноток буде запах коріандру. Хоча це на любителя і треба ще пошукати в продажу. Але можна скласти композицію і самим, знаючи елементарні початки парфумерного чарівництва.

Так що будемо його підсипати по трохи у всякі страви і користуватися ще одним Божим даром. Їмо і лікуємося! Не забувайте також про шафран, кардамон, куркуму, гвоздику та інші спеції.
Джерело: http://presentway.com/koriandr-dva-v-odnom/

0 коментарі:

Дописати коментар