суботу, 2 березня 2013 р.

Чого можна досягнути за допомогою аскези?


Продовження  статті Торсунова О.Г. "Закон аскетизму"

Чого можна досягнути за допомогою аскези? У Ведах написано, що те, що здається неможливим і що знаходиться за межами досяжного, може бути досягнуто через аскезу. Ніщо не може перевершити аскезу. Всього можна досягти, чого ви хочете. У цьому всесвіті все можливо. Людина може дістати будь-який предмет на будь-якій відстані, якщо він здійснює певну аскезу протягом декількох життів. Він може з іншої планети руку простягнути містично у своєму тонкому тілі, взяти предмет і принести сюди і користуватись їм. Через аскезу можна досягти будь-якої мети, яка у вас в житті є.Які аскези треба вчиняти? Аскези в благості. Аскези бувають в пристрасті, доброті й невігластві. Людина повинна здійснювати тільки аскези в благості.До чого призводять аскези людини? Аскези призводять до свободи від жадібності, від прагнення використовувати в своїх цілях чуже багатство. У людини, яка скоює аскезу, почуття стають контрольованими і вона може не прив'язуватися до чужих речей. Її супроводжує удача. Чому? Тому що вона нікому не робить поганого підсвідомо. Якщо у людини є схильність бажати чуже і прив'язуватися до нього, то вона дратує підсвідомо ту людину, котрій належить ця річ. І удача її не буде супроводжувати, тому що у неї будуть виникати проблеми з тими людьми, яких вона дратує.Як можна подолати в собі жадібність? Тільки за допомогою аскетизму та пожертви.Як дістати повагу? Перше - потрібно мати благородне походження. Це означає, що людина народжена в хорошій сім'ї. Друге - аскетизм. Якщо людина робить аскези, просто зарядку робить і омивається кожен день, їсть і лягає спати вчасно (більше і не потрібно ніяких аскези, під прохолодною водою постояти, трохи хатха-йоги по 5-10 хвилин в день), то його через деякий час автоматично починають поважати. Якщо людина робить аскези, у неї з'являється сила, а силу поважають усі. Справжня освіта дає повагу - це третє. Гарні манери - це четверте. Духовна чистота - п'яте.Якщо людина має хоч щось з перерахованого, то її починають поважати. Якщо до вас нешанобливо ставляться, то треба здійснювати аскези. Тому що це - єдина швидко досяжна річ з усіх п'яти. Якщо походження не благородне, то куди діватися? Або, наприклад, освіта. Якщо немає освіти, то, щоб її отримати, треба багато часу. Гарні манери також просто зі стелі не беруться. Можна робити вигляд, що в тебе гарні манери, але все одно їх недолік проявиться. Стати духовно чистим - це дуже важко.

 
Як здійснювати аскезу жінці?Треба зрозуміти, що в жіночому тілі здійснювати аскезу треба дуже обережно. Необхідно
дотримання режиму дня, режиму харчування, легка гімнастика. Якщо жінка починає багато голодувати, то вона втрачає не тільки красу, але і здоров'я, тому що гормональні функції жінки дуже тісно пов'язані зі здоров'ям. У жінки порушуються нормальні гормональні функції через надмірне фізичне навантаження. Якщо це навантаження в напрузі, в пристрасті, то воно веде до зниження гормональної діяльності. Це автоматично призводить до того, що жінка перестає бути красивою, а краса - це найголовніше надбання жінки, саме перше. Все йде від краси, всі якості. Тому жінки повинні знати, що не варто займатися надмірним голодуванням, не варто надмірно займатися якимись супергімнастікамі, які вимагають багато часу. Треба знати у всьому міру. Можна займатися, припустимо, хатха-йогою - вона дає здоров'я. Можна навіть 1-2 рази на день робити ці вправи, але при цьому не треба напружуватися. Якщо вправи вимагають величезних навантажень, то краси не буде.

 
Як здійснювати аскезу чоловікові?Він повинен направити аскезу на свою діяльність. Якщо, припустимо, він займається фізичною працею, треба робити фізичні вправи вранці. Якщо праця психічна, треба займатися дихальними вправами, які концентрують розум. Якщо робота людини пов'язана з якимись шкідливими речовинами, потрібно займатися хатха-йогою, яка очищує організм.



Для тех, кто сейчас делает ремонт, или просто интересуется тем, как изменить (улучшить, освежить) свой интерьер хочу посоветовать сайт компании «Лана» http://www.lanatorg.ru/, которая занимается продажей и услугами по отделке фасадов декоративным облицовочным камнем. декоративная отделка искусственным камнем смотриться очень стильно и современно, к тому же, вас порадуют цены, так как компания является официальным дилером производителей.

0 коментарі:

Дописати коментар