суботу, 2 березня 2013 р.

Куди піти у Києві: головні культурні події тижня

У перший тиждень весни зустріч цінителям музики призначили сім французьких виконавців, Хуліо Іглесіас і один з небагатьох вокалістів все ще співаючих «старий добрий джаз».

 Одна з найбільш очікуваних подій майбутнього тижня - єдиний київський концерт знаменитого джазового вокаліста Рея Брауна-молодшого, запланований на 3-е березня в «Космополіт'» (вул. Гетьмана, 6). Мова йде ні багато ні мало про прийомного сина «чорної принцеси», однієї з найяскравіших джазових зірок 1940-х Елли Фіцджеральд і бібол-контрабасиста Рея Брауна. Якщо говорити про кровну спорідненість Браун-молодший доводиться Фіджеральд не сином, а племінником. Співачка усиновила хлопчика, якого народила на світ її сестра Франсіс да Сілва. У будинку прийомної матері маленького Рея бували Луї Армстронг, Френк Сінатра та інші легендарні музиканти. Давати концерти і гастролювати по всьому світу нащадок відомої джазової сім'ї почав ще в дитинстві. Будучи вже дорослим він виступав дуетом з Джеймсом Муді, Полом Вільямс і навіть з «золотим саксофоном» Девідом Ньюманом.Рею Брауну-молодшому вже за 60. Американські музичні критики вважають його одним з небагатьох вокалістів все ще співаючих «старий добрий джаз». Щоб послухати його в Києві доведеться замовити столик в ресторані «Космополіт'» за ціною 250 грн з людини. 

Якщо ви віддаєте перевагу традиційним видовищним мюзиклам, не пропустіть Notre Dame de Pari 5-го березня у «Палаці спорту» (Спортивна площа, 1). У постановці беруть участь сім знаменитих французьких вокалістів, з яких кожен здатний зібрати стадіон у будь-якому цивілізованому мільйоннику: Гару, Брюно Пельтьє, Елен Сегара, Люк Мервіль, Жюлі Зенатті. Співати вони будуть під музику симфонічного оркестру, що складається з сімдесяти чоловік. У виставі задіяні сорок хористів. Словом, постановка обіцяє бути масштабною. Ціна квитків від 100 до 5000 грн. 

Роздумуєте про те, як порадувати в перший тиждень весни маму, тещу чи свекруху? 6 березня у палаці «Україна» (вул. Червоноармійська, 103) відбудеться концерт іспанського співака Хуліо Іглесіаса. Шістдесятирічний поп-музикант все ще добре виглядає і залишається одним з улюблених романтичних героїв жінок старшого покоління. Це найбільш комерційно успішний іспанський співак в історії поп-музики. Він поставив рекорд, продавши більше 300 млн своїх платівок. Вартість квитка - 350 - 3900 грн. 

Якщо ви плануєте порадувати жінку помолодше, зверніть увагу на запланований в ту ж середу концерт в Crystal Hall (Дніпровський узвіз, 1). Там буде співати Bebe - Ньевес Ребольедо Віла. У цієї молодої іспанки є всі шанси в найближчому майбутньому побити рекорд Іглесіаса. Вона вийшла на сцену в 18 років, і з тих пір її співоча кар'єра розвивається з реактивною швидкістю. На нещодавньому конкурсі Latin Grammy Awards Bebe взяла відразу п'ять номінацій. До речі, в історії конкурсу такий результат був досягнутий вперше. У Crystal Hall варто прийти тим, хто любить потанцювати під ритми «латино». Музика Bebe - гримуча суміш фолку, фламенко і данс-попу. 

Любителів кіно напевно зацікавить демонструємий на цьому тижні фільм Кетрін Бігелоу «Мета номер один». Актори в кадрі, в основному, маловідомі, зате люди, про яких йде мова в картині, сучасному глядачеві добре знайомі. Фільм присвячений одній з найважливіших операцій спецслужб США, пов'язаних з затриманням Усами Бен Ладена. Бігелоу спробувала відродити зникаючий жанр політичного трилера-реконструкції, та ще й надати йому деякі риси історичної драми. Вельми амбітне завдання, але, схоже, воно була виконана цілком успішно. Режисер відновлює події, що розгортаються навколо однієї з найбільш неоднозначних фігур новітньої історії - людини, яку світові мас-медіа називали «терорист № 1». Зрозуміло, фільм не стільки про самого терориста, скільки про американську розвідку, і про те, у що в сучасному світі обходиться безпека.

Для тех же, у кого на первом месте бизнес (и только потом развлечения), могу порекомендовать
юридическую компанию "Воркуева и Партнеры", которая окажет правовую поддержку вашего бизнеса по любому интересующему вас вопросу, начиная от преобразование ооо в оао и заканчивая разрешением конфликтов с государственными органами. Заходите на сайт компании http://www.vplaw.ru/ и оцените весь спектр услуг.

0 коментарі:

Дописати коментар