понеділок, 4 березня 2013 р.

Користь чаю з трав (ромашки, липи, м'яти). Користь чаю каркаде, чаю мате і білого чаю.

Чай -  улюблений напій мільйонів людей у всьому світі. Він має безліч сортів, видів і смаків. Він зігріє серце і душу навіть самого вибагливого гурмана.
Окрім виняткових смакових якостей різні сорти чаю володіють і своїми корисними властивостями, завдяки яким добре впливають на здоров'я чайних любителів.

Сьогодні ми поговоримо детальніше про користь чаю з:

лікувальних трав (ромашки, м'яти, липи)

пелюсток суданської троянди (чай каркаде)

чайного листя (білий чай, чай мате).

  
Якщо ви хочете насолодитися хвилинами приємного чаювання з користю для здоров'я, віддайте перевагу чаю з лікувальних трав: ромашкового, м'ятного або липового чаю.

 Ромашковий чай - дуже багатий за своїм складом, завдяки ромашці. Наприклад, в її суцвіттях містяться кумарини, кадинен, хамазулен, флавоноїди, кислоти (аскорбінова, саліцилова, каприлова, ізовалеріанова), холін, цукри, і багато іншого. Ромашковий чай має кровоспинну, протизапальну, антибактеріальну, седативну, болезаспокійливу і потогінну дію. Чай з ромашки корисний для тих, хто страждає такими захворюваннями як: ентерит, гастрит, спазми кишечнику, а також запалення нирок, печінки, сечового міхура, судорги та істерія. Крім того ромашковий чай здатний знизити вміст цукру в крові на 25% і поліпшити роботу нервової і серцево-судинної систем.

 Липовий чай - липа за своїм складом не поступається ромашці. Липа багата такими складовими як глікозид, фарнезол, тіліацін, цукор, каротин, сапоніни і дубильні речовини. Липовий чай має протизапальну, потогінну, жарознижувальну, тонізуючу, сечогінну і заспокійливу дію. Тому липовий чай рекомендують пити при застуді, нездужанні, жарі, кашлі, стресах і неврозах. Він сприяє збільшенню апетиту, поліпшенню вироблення жовчі, очищенню нирок. Якщо ви перебуваєте в стані стресу або депресії, розслабтеся і випийте чашку ароматного липового чаю з медом.

 Чай з м'ятою - дуже корисний трав'яний напій, завдяки цілющим властивостям м'яти. Саме ментол, який є головним домінуючим компонентом у складі м'яти, дарує чаю з м'яти такий приємний освіжаючий аромат (процентна кількість ментолу в суцвіттях і листі м'яти дорівнює 2% і 4%). Крім того в складі м'яти містяться в досить великій кількості: ефіри, каротин, пінен, феландрен, піперітон, ясмон, дубильні речовини, кислоти (олеанолова, урсолова), флавоноїди. Чай з м'ятою корисний при підвищеній збудливості і дратівливості, безсонні, болю і кольках в шлунку і кишечнику. А ще м'ятний чай сприяє стимуляції роботи серця, знижує артеріальний тиск і позбавляє від головного болю. М'ятний чай необхідно пити при атеросклерозі і стенокардії. Він має заспокійливу, протизапальну, антибактеріальну, відхаркувальну дію.

 Чай каркаде - чай із засушених пелюсток суданської троянди, улюблений напій жителів Сходу. В залежності від того, в якому вигляді ви п'єте чай каркаде, він надає різну дію на організм. Холодний чай каркаде - тонізує і тамує спрагу, знижує тиск, а гарячий чай - заспокоює і підвищує тиск. Пелюстки суданської троянди містять лимонну аскорбінову кислоту, незамінні амінокислоти, комплекс вітамінів, антоціани, каптоприл, флавоноїди. Чай каркаде має сечогінну, жарознижувальну, антибактеріальну, тонізуючу і проносну дію. Каркаде корисний при захворюваннях ШКТ, усуває набряклість, сприяє зміцненню імунітету, справляється з простудою і інфекціями. Чашечка гарячого ароматного чаю каркаде зігріє вас в морозну сніжну зиму і подарує приємну прохолоду спекотним літом.

 Чай мате - приготований з висушеного подрібненого листя і молодих пагонів падуба парагвайського має гіркуватий смак зі солодкуватим післясмаком. Чай мате  має багатий склад вітамінів групи В, С, А, Е, Р, ванілін, целюлозу, пантотенічну, нікотинова, масляну і ще 15 типів амінокислот. Головним компонентом у складі є кофеїн, який надає тонізуючу дію. Чай мате очищає кров, зміцнює імунітет, поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту, знижує рівень холестерину і сприяє нормалізації роботи печінки. Крім того, чай мате не замінний під час депресії і підвищеної дратівливості, сприяє підвищенню лібідо і набуття краси шкіри, завдяки вмісту вітаміну Е. Якщо ви дотримуєтеся дієти вгамуєте не тільки спрагу, але й голод за допомогою чашечки чаю мате. Випита вранці чашка ароматного чаю мате, подарує енергію та підвищить вашу працездатність на весь прийдешній день

 Білий чай, є одним із самих дорогих сортів чаю в світі і не випадково. Під час його збору та виробництва дотримуються деякі принципові правила. Збір чайного листя проводиться руками в шовкових рукавичках, всього лише двічі на рік - у квітні і на початку осені. А при виробництві, білий чай не піддають ферментації і використовують виключно кращі чайні бруньки і листочки. Відсутність обробки чайного листя сприяє збереженню цілющих властивостей білого чаю. Білий чай сприяє зміцненню серця, стінок судин і імунітету в цілому. Білий чай має антиоксидантні, антиракові та протизапальні властивості. Особливістю заварювання білого чаю є те, що його не можна заварювати окропом, потрібно всього лише підігріти воду до 60-75 * С. Цілющі властивості білого чаю знайшли своє застосування в косметології, в якості природного компоненту масок, лосьйонів і бальзамів.
Джерело: http://effektivnoe-pohudenie.com
Не залежно від вашого вибору, бажаємо Вам приємного чаювання!


Если у вас возникли проблемы с возмещением НДС, обратитесь к специалистам группы компаний АКМ, которые решают арбитражные споры любой сложности оперативно, конфиденциально и по доступной цене. Сайт  группы компаний АКМ http://vozvrat-nds.pro/

0 коментарі:

Дописати коментар