неділю, 1 березня 2015 р.

Рецепти від Гордона Рамзі

Гордон Рамзі - перший шотландець, удостоєний трьох зірок Мішлена. На даний момент Рамзі - власник 10 ресторанів у Великобританії, 6 з яких мають мінімум одну зірку, 3 пабів і 12 ресторанів за межами Сполученого Королівства. Він - автор декількох кулінарних книг і ведучий власного реаліті-шоу «Пекельна кухня», в якому показує не тільки свою майстерність, але і непростий характер

Риба в паніровці з картоплею та гороховим пюре

Інгредієнти:

Для риби в паніровці:
4 філе білої риби без шкіри (наприклад, пікші, тріски або сайди)
75 г борошна
сіль і чорний перець
1 збите велике яйце
75 г свіжих хлібних крихт
3-4 ст. л. оливкової олії

Для картоплі:
1 кг очищеної картоплі
сіль і чорний перець
5 зубчиків часнику
кілька гілочок чебрецю і розмарину (тільки листя)
оливкова олія

Для горохового пюре:
600 г зеленого горошку (можна замороженого)
кілька шматочків вершкового масла
трохи білого винного оцту
сіль і чорний перець

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 220оС і поставити в неї деко прогріватися.

Нарізати картоплю соломкою товщиною приблизно 1 см. Бланширувати в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, поки він не стане досить м'яким, щоб протикати шпажкою. Злити воду і ретельно обсушити картопля чистим рушником.

Викласти картоплю на гарячий деко і посипати травами і часником. Скропити оливковою олією і додати сіль і перець. Перемішати, перевертаючи скибочки за допомогою щипців так, щоб вони всі вкрилися маслом і приправами.

Поставити в духовку на 10-15 хвилин. Перевернути кілька разів, поки картопля не стане золотистого кольору і хрустким.

Поки картопля готується, приготувати рибу. Висипати борошно на тарілку, приправити сіллю і перцем і добре перемішати. У неглибоке блюдо вилити збите яйце, а на ще одну тарілку висипати хлібні крихти.

Розігріти оливкове масло у великій сковороді. Обваляти рибу в борошні, струсити надлишки. Занурити філе в збите яйце, а потім обваляти в крихтах так, щоб вони покрили всю рибу рівним шаром. Покласти в сковороду і смажити по 2-3 хвилини з кожного боку, поки риба не стане золотистою і хрусткою.

Злити горошок, висипати його в сотейник і злегка розім'яти виделкою або толкушкой для картоплі.

Поставити на середній вогонь, додати масло і трохи білого оцту. Готувати, часто помішуючи, кілька хвилин, поки горошок не прогріється. Приправити сіллю і перцем за смаком.

Картоплю і рибу викласти на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії. Потім подати з гороховим пюре.

ЗАПЕЧЕНІ ЯЙЦЯ з лісовими грибами

Інгредієнти:

20 г вершкового масла + ще трохи для змащування
400 г лісових грибів (очистити і нарізати)
2 великі цибулини шалот (очистити і дрібно порубати)
кілька гілочок чебрецю (листочки обірвати)
морська сіль і чорний перець
4 великих яйця
4 ст. л. жирних вершків (не менше 33%)
25 г Чеддер (натерти)

Спосіб приготування:

Поставити сковороду на сильний вогонь і покласти в неї вершкове масло. Коли воно почне пінитися, всипати гриби, цибулю-шалот, листочки чебрецю, приправити сіллю і перцем і готувати, періодично помішуючи, 3-5 хвилин.

Розігріти духовку до 190 ℃. Злегка змастити маслом 4 порційні формочки для запікання і розкласти по них грибну суміш. Зробити в центрі поглиблення і акуратно розбити в кожне по яйцю. Скропити навколо яйця вершками, посипати сиром і дрібкою солі і перцю.

Поставити форми на деко і запікати в духовці 10-12 хвилин, якщо хочете отримати напіврідкий жовток, або на пару хвилин довше, якщо віддаєте перевагу просмажене глазунью. Подавати відразу ж, зі свіжим хлібом або намазаними маслом гарячими тостами.


0 коментарі:

Дописати коментар