вівторок, 10 березня 2015 р.

Пахлава.


Рецепт на 1 упаковку тіста (400гр): 300гр вершкового масла, 300 гр волоських горіхів, для сиропу: 1стакан цукру + 1 склянку меду + 1 склянку води, пару крапель лимонного соку, ванілін, паличку кориці, цедра апельсина. Тісто поділити на дві рівні частини, горіхи перемолоти, масло вершкове розтопити. форму для пахлави змастити маслом. Викласти у форму половину аркушів тіста, при цьому кожен лист добре змащувати вершковим маслом, засипати перемолотиі горіхи і далі викласти наступну половину тіста, також промащуючи кожен лист тіста. Тобто горіхи виходять тільки в середині пахлави. Потім нарізати пахлаву, зазвичай ріжуть ромбиком, якщо залишилося вершкове масло, то налити його зверху. Готову пахлаву поставити в розігріту духовку t 160 -170 і випікати 1ч 30 м., (Важливо випікати саме при низькій температурі, дійшла до цього методом довгих проб і помилок, а пахлаву я роблю вже дуже давно років 15 напевно). поки печеться пахлава зварити сироп з перерахованих продуктів, варити хвилин 5 після закипання. Готову пахлаву відразу залити остившім сиропом. Дати настоятися 1-2 години.

0 коментарі:

Дописати коментар