неділю, 15 березня 2015 р.

10 ДОМАШНІХ СОУСІВ


1. Сметана 15%, пара часточок часнику, подрібнений кріп, сіль і чорний перець. Все перемішуємо. Такий соус відмінно підійде до голубців, драників, овочевим котлетам і печеній картоплі.
2. Оливкова олія, лимонний сік, сіль, суміш сушених італійських трав -базілік, орегано, майоран, чебрець. Соус підходить для овочевих салатів, риби, курки, м'яса.
3. Вершки, сир, мускатний горіх, сушений часник. Вершки прогріваємо на сковорідці, додаємо сир, приправи і готуємо, поки сир не розплавиться. Додаємо до пасти, рису, можна полити картоплю.
4. Лук, зелень, улюблені спеції. Все збиваємо в блендері з додаванням невеликої кількості води. Підійде для маринування курки, запікання картоплі або просто до овочів.
5. Майонез, соєвий соус, часточка часнику, лимонний сік і трохи гірчиці. Це буде смачно з картоплею фрі, курячими наггетсами. Також можна промазати лаваш і укласти в нього начинку з помідорів, сиру, шинки, зелені. Або заправити салат з курки, баклажанів і помідорів. Добре буде і з картопляним салатом.
6. Кедрові горішки, базилік, пармезан, італійські трави. Це класичний зелений песто, дуже смачний! Підійде до риби, м'яса, тостів і звичайно до салату капрезе (скибочки моцарели, помідорів).
7. Сир дор блю і вершки. Збиваємо в блендері, трохи прогріваємо і подаємо до пасти.
8. Помідори, цибулю, часник і щіпка червоного перцю. Помідори очищаємо від шкірки, подрібнюємо в блендері разом зі спеціями, цибулею і часником. Прогріваємо в сковороді і подаємо до рису, м'яса, курки. Непогано буде і з скибочками печеної картоплі, печеними баклажанам та іншими овочами.
9. Майонез, трохи кетчупу (або томатної пасти) і дрібно нарізані корнішони. Дуже смачно з дерунами, рибою і смаженою картоплею.
10. Сирний сир, зелень і мелений чорний перець. Такий соус ідеальний до овочів, відварного картоплі, запеченої рибі.

0 коментарі:

Дописати коментар