пʼятницю, 6 березня 2015 р.

Китайський секрет жіночої молодості здоров'я і краси


Завжди перебувати в позитивному настрої, більше рухатися, їсти просту їжу, спати стільки, скільки потребує організм і ... щодня не менше 10 хвилин стимулювати точку Сань Інь Цзяо на кожній нозі.
Стимулювання точки Сань Інь Цзяо - дуже важливий момент, особливо для жінок. Адже це дасть можливість протистояти віку, тобто довго зберігати молодість. А якщо масаж цієї точки поєднувати із стимулюванням інших точок, які здатні поліпшити функції яєчників, то ефект буде значно помітніше.


Де ж знаходиться точка Сань Інь Цзяо?

А розташовується вона на внутрішній стороні гомілок обох ніг. Подивіться на свою кісточку. На внутрішній стороні є випираюча кісточка. До цієї кісточці потрібно докласти зведені разом 4 пальці руки, при цьому мізинець докласти до центру кісточки. Вище кісточки на відстані 3 цуня (ну або 4 пальця) і знаходиться точка Сань Інь Цзяо.
Цю точку можна масажувати по черзі, а можна одночасно на обох ногах. На неї можна просто натискати пальцем, а можна постукувати за допомогою масажного молоточка. Що ж такого чарівного для жіночого здоров'я дає масаж цієї точки?


1. Регулює місячний цикл, позбавляє від плям, прищів і зморшок.

Ця точка є перетином каналів нирок, печінки та селезінки. Селезінка - це орган, на якому лежить відповідальність за виробництво і просування крові та енергії ци. Печінка відповідальна за зберігання крові, а нирки здатні давати крові початкову енергію. Секрет полягає в тому, що якщо по тілу жінки циркулює достатня кількість крові та енергії ци, застійні явища відсутні, то це безпосередньо позначається на перебігу місячних. Іншими словами, вони приходять без затримок, тобто регулярно. Від регулярності місячного циклу залежить поява на тілі прищів, плям і зморшок.

Якщо щодня вечорами робити масаж точки Сань Інь Цзяо, то у вас відновиться цикл, а разом з цим відступлять турботи про проблеми зі шкірою, і термін настання клімаксу істотно зрушиться. Однак потрібно пам'ятати, що від усього лише одного сеансу таких перетворень чекати не варто. Якщо робити масаж щодня, то через певний проміжок часу, не менше одного місяця, можна буде побачити перші результати на своєму обличчі. Крім того, ми знаємо, що менструальний цикл починає збиватися на тлі згасання функції яєчників. Це означає, що крім масування точки Сань Інь Цзяо потрібно подбати про здоров'я яєчників.

2. Усуває в'ялість шкіри і зміцнює м'язи обличчя.

Китайські медики переконані, що відповідальність за еластичність м'язів лежить на селезінці, чим краще її стан, тим еластичніше м'язи. Якщо цей орган буде піддаватися регулярним атакам, то це обов'язково призведе до в'ялості не тільки шкіри обличчя, але і всього тіла.
Якщо дами після досягнення сорока років мають щире бажання не допустити провисання м'язів грудей, живота та обличчя, то потрібно щовечора масажувати точку Сань Інь Цзяо, не забуваючи при цьому про збалансоване харчування.

3. Покращує діяльність матки і яєчників.

Головний орган, який відповідає за молодість жінки - це яєчники. Тому для підтримання їх здоров'я потрібно масажувати й інші важливі активні точки, які ми перерахуємо. Найважливіші для цього точки розташовані в нижній частині живота точки Гуань Юань (Ren4), Ци Хай (Ren6), Шень Цюе (Ren8). Якщо продавлювати ці точки щодня, це буде стимулювати діяльність яєчників, допоможе зберегти молодість. Китайські медики виділяють в організмі жінки Передньосерединний канал або Жень Май і задньосерединний канал або Ду Май.

Це центральні канали, перший з них відповідає за циркуляцію крові, а другий - за звернення енергії ци. Обидва вони починаються в нижній частині живота там, знаходиться матка і яєчники. Регулярний масаж перерахованих точок, розташованих в нижній частині живота активізує діяльність яєчників і матки і стимулює рух енергії ци в енергетичних каналах. Коли цієї енергії достатньо, органи працюють без перебоїв, і шкіра жінки здорова і гладка, без зморшок та інших проблем, м'язи підтягнуті та еластичні, а сон глибокий і міцний. Тому китайська медицина радить почати турботу про здоров'я з укріплення матки і яєчників. Але повернемося до точки Сань Інь Цзяо.


Як часто можна і потрібно на неї впливати?

Її можна масажувати або тоді, коли ви відчуєте в цьому необхідність, або робити це регулярно. Масажувати найефективніше великим пальцем, так як він найсильніший серед інших пальців на руці. Надмірно старатися не потрібно, щоб не з'явився синець. Натискання на точку супроводжується хворобливими відчуттями, тому доцільно застосувати розумну силу впливу.

Можна ще застосувати такий незвичайний спосіб, як припікання її полиновими сигарами.
Що з цього приводу говорить довідник по активних точках?
Вплив на цю точку активізує роботу шлунка і селезінки, покращує і регулює роботу печінки, виводить рідину, тонізуючу впливає на роботу нирок. Восстановлююче діє на місячний цикл у жінок. Підсилює роботу кишечника, активізує сечовиділення.
Налагоджує роботу статевої системи.
Діє заспокійливо на нерви.
Діє, як знеболювальне, тобто знижує больовий синдром.


Масаж точки Сань Інь Цзяо слід застосовувати в таких ситуаціях:


при больових відчуттях в нижній частині живота і зовнішніх статевих органах;
якщо турбує бурчання в животі і виникає його здуття;
при розладі роботи шлунку; при болях до і під час місячних;
при виникненні маткових кровотеч;
при опущенні матки; при проблемах з потенцією;
при виникненні енурезу; при набряках;
при виявленні грижі; при атрофії м'язів;
якщо є порушення рухової функції;
при паралічі ніг; а також при болях в голові, запамороченнях і безсонні.

Точці Сань Інь Цзяо відводиться дуже велике значення в науці про акупунктуру. Особлива важливість надається їй, як гармонізуючій точці. Іншими словами, у разі виникнення дисбалансу в роботі органів людини, за допомогою впливу на цю точку можна гармонізувати загальний стан.

При цьому не важливо, що саме викликало цей дисбаланс - недолік або надлишок енергії. Це важлива властивість точки. Укупі з сильним впливом також на три иньских органа можна домогтися успіху при лікуванні цілого ряду недуг.

Основна роль точки Сань Інь Цзяо - відновлення гармонії функції селезінки, оскільки саме на ній лежить відповідальність у просуванні крові та енергії ци в організмі.
Крім того, ця точка відповідає за те, щоб всі органи людини перебували на своїх місцях, як створено природою, при цьому кров безперешкодно циркулювала по венах і артеріях.
Як вже було сказано вище, масаж цієї точки важливий для відновлення нормальної роботи і травного тракту.

До таких розладів можна віднести недостатнє перетравлення їжі, відчуття переповненості в животі, неприємне бурчання і деякі інші. Якщо селезінка недостатньо добре працює, то вона не може забезпечити кров потрібною кількістю енергії ци. Через слабку функції селезінки можуть з'являтися запаморочення, серцебиття, затуманення зору і хворобливі місячні.
опубліковано econet.ru


0 коментарі:

Дописати коментар