середу, 25 лютого 2015 р.

Великий піст 2015

Великий піст цього року триває з 23 лютого по 11 квітня. Згідно з канонами російської православної церкви - весь цей час у харчуванні потрібно дотримуватися строгих обмежень, щоб досягти просвітлення і очищення.
Якщо ви вирішили постити вперше, але поки не готові до радикальних змін, почніть з малого і спробуйте спрощений варіант пісного харчування. А дотримуючись кілька найпростіших правил, ви ще й скинете обридлі кілограми!

9 правил Великого посту

1. Перший і останній тижні Великого посту - найсуворіші.

2. Протягом усього посту заборонені алкоголь, майонез, цукерки і так звані скоромні продукти - м'ясні, молочні, яйця.

3. Риба в 2015 році дозволена тільки один раз, у Вербну неділю - 5 квітня. Правда, в Лазареву суботу, 4 квітня, допускається вживання рибної ікри.

4. Приймати їжу дозволяється один раз на день, ввечері. У суботу та неділю дозволено обідати й вечеряти.

5. У понеділок, середу і п'ятницю потрібно вживати холодну їжу без додавання рослинного масла.

6. По вівторках і четвергах дозволена гаряча їжа без олії.

7. Рослинна олія можна вживати в суботу та неділю. Також у ці дні допускається виноградне вино. Масло і вино не дозволяється у Велику суботу Страсної седмиці (тижня), яка цього року припадає на 11 квітня.

8. Нічого не положено їсти у Велику п'ятницю Страсної седмиці.

9. Багато православні християни відмовляються від їжі у Велику суботу до настання Великодня.

Так як в піст доводиться відмовитися від тваринного білка, а в раціоні переважають вуглеводи і трохи менше жири, зайві кілограми можуть набратися абсолютно непомітно. Щоб цього не сталося, дотримуйтесь 7 простих правил.

7 правил, як схуднути під час посту

1. Фрукти, сухофрукти, мед - їмо тільки на сніданок.

2. Крупи, хліб - вживаємо не пізніш обіду.

3. Овочі, крім картоплі - ідеально на вечерю.

4. Включаємо в свій раціон бобові, продукти з сої, гриби.

5. Дотримуємося питний режим - 1,5-2 л негазованої води в день.

6. Повністю виключаємо дріжджовий хліб, цукор.

7. Їмо часто і невеликими порціями, враховуємо калорійність їжі.

Джерело: http://www.domashniy.ru/

0 коментарі:

Дописати коментар