суботу, 21 лютого 2015 р.

3 ранкових звички для довгого і здорового життя

На думку фахівців, регулярне дотримання цих правил робить істотний позитивний вплив на організм і допомагає зміцнювати здоров'я. Серед ранкових ритуалів три, як вважають вони, повинні стати обов'язковими для кожного дня.

У числі ранкових звичок здоров'я лікарі виділяють полоскання рота маслом, пише Обозреватель. Після того, як встанете з ліжка, корисно набрати в рот 1-2 столові ложки кокосового масла, або будь-якого іншого рослинного масло холодного віджимання. Масло має омити зуби і ясна, для чого потрібно утримувати його в роті хоча б 20 хвилин.

Показово, що виконувати дану процедуру радить Аюрведа. Масляне полоскання покращує стан зубів і ясен, допомагає очищенню організму від токсинів, служить профілактикою інфекцій. Після закінчення процедури масло слід виплюнути, прополоскати рот теплою водою і почистити зуби як звичайно.

Також дуже корисно для гарного самопочуття пити вранці гарячу воду з лимоном: в чашку з гарячою водою потрібно вичавити пів-лимона і повільно потягувати напій через трубочку. Така звичка, на думку медиків, є найкращим ранковим тонізуючим засобом, оскільки допомагає тілу активніше розщеплювати жирові відкладення і виводити токсини. Особливо вона рекомендується тим, хто на відпочинку: завдяки випитому склянці теплої води перед виходом на пляж, підвищується захист від перегріву і сонячного опіку.

Ще одним обов'язковим ритуалом повинен бути сніданок. Перевірено, що якщо сніданок буде здоровим, велика ймовірність, що протягом дня режим харчування людини також буде здоровим, а сам він буде поглинати менше калорій.

Цих трьох звичок лікарі радять дотримуватися всім, кому важливо власне здоров'я. Щоб дозволити їх собі, можна завести будильник на 20 хвилин раніше звичайного - саме це радять зробити і фахівці. За їх словами, хоча подібний рада і звучить дивно, але насправді ці 20 хвилин, необхідні для догляду за собою, окупляться сповна, так як здоров'я і самопочуття в підсумку тільки виграють.

0 коментарі:

Дописати коментар