понеділок, 18 березня 2013 р.

Де відпочити навесні

Кращі варіанти відпочинку навесні 

Весна - період міжсезоння у більшості популярних туристичних регіонів, що трохи знижує можливості для відпочинку. Однак, як і в будь який інший час року, цікавий та незабутній відпочинок можливий і навесні. До того ж у період міжсезоння значно знижується вартість турів, що служить додатковим плюсом на користь весни.

 Вся весна 
Гірськолижний туризм  навесні 
До середини весни тривають гірськолижні сезони в більшості країн Європи: Австрії, Швейцарії, Іспанії, Франції, Італії, Чехії, Болгарії, Фінляндії, Росії та ін.
На деяких же гірськолижних курортах Австрії, Швейцарії, Франції, Швеції катання можливе і далі - протягом усього року. 

Пляжний відпочинок навесні 
Ряд курортів до квітня завершує пляжний сезон, інші - починають його в травні. Протягом всієї весни хороший пляжний відпочинок можуть запропонувати такі популярні європейські та екзотичні південні курорти і країни, як Канарські та Балеарські острови, острів Мадейра (Португалія), острів Тайвань (Китай), Шрі-Ланка, Мальдіви, Гоа (Індія), Індонезія, Сейшели, Таїланд, Сінгапур. Протягом майже всієї весни також добре відпочивати на пляжі в Об'єднаних Арабських Еміратах і Єгипті. Тут ще не так спекотно, як влітку, але цілком комфортно для купання. До того ж в ОАЕ на початку весни відмінний шопінг. 

Екзотичний відпочинок навесні 
Хороший відпочинок навесні в екзотичних країнах Центральної та Латинської Америки, а також Карибського регіону (Мексика, Бразилія, Аргентина, Чилі, Куба, Багами, Домініканська республіка, Коста-Ріка), де літо йде на спад і вже не так спекотно. Однак з кінця квітня тут може бути вже занадто дощитиме. 

Екскурсійний туризм навесні 
Екскурсійний туризм навесні (особливо в середині та другій половині весни, в період загального цвітіння) хороший в таких країнах Європи, як Франція, Іспанія, Італія, Німеччина, Чехія, Угорщина, Греція, Австрія, Швейцарія, країни Прибалтики та ін, а також у Єгипті, Туреччині та Японії.У багатьох країнах у цей час проходять різні масові святкування і заходи, в тому числі присвячені зустрічі весни. Це робить цікавим навесні так званий подієвий туризм. 
Є свої особливості в плані вибору місця для відпочинку і у кожного окремого весняного місяця. 

Де відпочити в березні 
Місяць березень у всьому світі багатий на різноманітні масові заходи (карнавали, фестивалі, свята, змагання тощо), що збирають десятки і сотні тисяч (а то й мільйони) глядачів.На початок березня (в залежності від пасхального календаря) інколи доводиться знаменитий Карнавал у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) - найвідоміший і яскравий карнавал світу. 
На початку березня також закінчується знаменитий Рейнський карнавал у Німеччині.
 У Великобританії в містечку Олні на початку березня можна спостерігати дивовижне видовище - так звані Млинцеві перегони, що регулярно проводяться тут уже декілька століть. На початку місяця проводиться галасливий і екстравагантний фестиваль у Базелі (Швейцарія), основна особливість якого в тому, що він проводиться не до Великого посту (як всі інші карнавали), а після його початку. 
На початку березня в Індії проходить свято Холі (Війна фарб) - барвисте і видовищне свято, найбільш галасливо відзначається на півночі країни. 
17 березня Ірландія і всі ті, хто небайдужий до ірландської культури, відзначають День Святого Патріка. Де б не проводилося це свято, воно завжди відзначається шумно і весело.У середині березня у Валенсії (Іспанія) проходить щорічний фестиваль вогню «Лас-Файас» - веселі і барвисті проводи зими і настання весни. 
Бажаючих в черговий раз зустріти Новий рік, чекає Індонезія (і зокрема, Балі), де новий рік за місцевим календарем відзначається в кінці березня. 
В кінці березня - на початку квітня варто відвідати Японію. В цей час повсюдно відзначається одне з найпопулярніших японських свят - Ханами, свято, пов'язане з цвітінням сакури - знаменитого символу Японії. 
Любителів фолку в кінці березня чекає Фолк-фестиваль в Единбурзі (Великобританія). 


Де відпочити в квітні 
Квітень - це пік міжсезоння у більшості туристичних регіонів. Гірськолижний сезон повсюди закінчується, а хороший пляжний відпочинок в основному можливий лише в далеких південних країнах. У той же час квітень, як правило, це час найдешевших путівок. 
Гірськолижний туризм і раніше гарний у Франції, Швейцарії, Австрії в зоні льодовиків.
Пляжний відпочинок в квітні можливий в Марокко і Тунісі, де в цей місяць цілком комфортна температура. До того ж в Тунісі непогано можна поправити здоров'я в численних СПА-центрах. 
Найчастіше саме в квітні християни відзначають Великдень. Особливо яскраві і масові святкування можна спостерігати практично у всіх містах Італії, особливо в Римі, на території якого знаходиться Ватикан.У Римі, крім цього, 21 квітня відзначається День народження міста, яке традиційно супроводжується масовими народними гуляннями, концертами, парадом римських воїнів і показовими боями гладіаторів. У цей день багато музеїв міста відкрито для безкоштовного відвідування.
Цікаві великодні торжества в Іспанії, Німеччині, Франції та багатьох інших країнах Європи. 
Великою популярністю у віруючих на Страсного тижня користується відвідування Єрусалима (Ізраїль).
В Севільї (Іспанія) відразу після Великодня відкривається знаменитий Квітневий ярмарок, що триває протягом тижня і супроводжується маскарадом, запальними танцями, феєрверками і боєм биків на площі Маестранца. 
У середині квітня в Белфасті (Великобританія) проходить традиційний чемпіонат світу з ірландських танців, що збирає тисячі учасників і десятки тисяч глядачів з усього світу. 
Барвистий карнавал в середині квітня проходить у Лозанні (Швейцарія). 
Дуже красива в квітні Голландія, де в цей час розцвітає безліч квітів, і зокрема - знамениті голландські тюльпани. З початком цвітіння тюльпанів в Голландії пов'язано безліч свят, зокрема знаменитий Парад Квітів від Нордвейк до Гарлема в кінці квітня.29-30 квітня в Голландії проводяться барвисті святкові заходи з нагоди дня народження колишньої королеви Юліани, що привертають увагу великої кількості туристів. 
Також в кінці квітня - початку травня в Мюнхені (Німеччина) проходить Frühlingsfest - фестиваль весни з атракціонами, народними гуляннями і, звичайно ж, з баварським пивом. 
У Китаї в середині квітня можна відвідати Фестиваль півоній в місті Лоян.У Китаї ж в місті Вейфан проводиться барвистий щорічний Фестиваль повітряних зміїв - один з найбільших подібних фестивалів світу, що збирає десятки тисяч учасників і мільйони глядачів. 
У квітні ж у Франції в місті Берк-сюр-заходів проводиться найбільший Фестиваль повітряних зміїв в Європі. 
Любителів екзотики в квітні особливо зацікавлять Непал і Таїланд, де в середині місяця святкується Новий рік за місцевим календарем. Квітень, крім того, - хороший місяць для відвідин передгір'їв Тибету. 
Гарний екзотичний туризм в квітні-травні і в ПАР, де закінчується сезон дощів і встановлюється безвітряна тепла сонячна погода, сприятлива для відвідування місцевих природних парків та заповідників, а також для дайвінгу. 


Де відпочити в травні 
У травні значно розширюються можливості для пляжного відпочинку. Крім екзотичних азіатських країн у травні вже можна комфортно відпочити на пляжі у Туреччині, Ізраїлі, Єгипті, Тунісі, Марокко, а також у деяких країнах Південної Європи, зокрема, в Іспанії.У другій половині травня вже можна комфортно відпочити на Кіпрі.В ОАЕ в травні стає вже досить спекотно і пляжний відпочинок тут в цей місяць менш комфортний.У травні гарні для екскурсійного туризму всі країни Європи - від північних до південних. Особливо популярні в цей час круїзи (по Середземному морю або найбільших європейських річках) або автобусні тури (по Європі) з можливістю відвідати відразу кілька європейських країн і побачити якомога більше пам'яток.Багато цікавого в травні по всьому світу і для любителів подієвого туризму:

    
Вальпургієва ніч (з 30 квітня на 1 травня, європейські країни)
    
Всесвітній циганський фестиваль «Кхаморо» (Чехія, кінець травня)
    
Каннський кінофестиваль (Франція, друга половина травня)
    
Гран прі Монако Формула 1 (Монако, середина травня)
    
Фестиваль квітів у Челсі (Англія, кінець травня)
    
Музичний фестиваль Coloursfest (Шотландія, 31 травня)
    
Карнавал у Копенгагені (Данія, протягом травня)
    
Карнавал в Ольборзі (Данія, кінець травня)
    
Ізраїльський фестиваль (травень-червень)
    
Сардінскій кавалькада (острів Сардинія, Італія, кінець травня)
    
Храмовий хід у Токіо (Японія, 21 травня)
    
Ніч музеїв у великих європейських містах (середина травня)


Если же ваша жизнь проходит в таком ритме, что на отдых времени просто не остается, подумайте о том, как облегчить себе домашнюю работу, например, заказав услуги по мытью окон Таким образом, вы сэкономите свое время и силы. Заходите на сайт компании Атри http://www.a3-c.ru/ и забудьте о тяжелом домашнем труде!

понеділок, 4 березня 2013 р.

Користь чаю з трав (ромашки, липи, м'яти). Користь чаю каркаде, чаю мате і білого чаю.

Чай -  улюблений напій мільйонів людей у всьому світі. Він має безліч сортів, видів і смаків. Він зігріє серце і душу навіть самого вибагливого гурмана.
Окрім виняткових смакових якостей різні сорти чаю володіють і своїми корисними властивостями, завдяки яким добре впливають на здоров'я чайних любителів.

Сьогодні ми поговоримо детальніше про користь чаю з:

лікувальних трав (ромашки, м'яти, липи)

пелюсток суданської троянди (чай каркаде)

чайного листя (білий чай, чай мате).

  
Якщо ви хочете насолодитися хвилинами приємного чаювання з користю для здоров'я, віддайте перевагу чаю з лікувальних трав: ромашкового, м'ятного або липового чаю.

 Ромашковий чай - дуже багатий за своїм складом, завдяки ромашці. Наприклад, в її суцвіттях містяться кумарини, кадинен, хамазулен, флавоноїди, кислоти (аскорбінова, саліцилова, каприлова, ізовалеріанова), холін, цукри, і багато іншого. Ромашковий чай має кровоспинну, протизапальну, антибактеріальну, седативну, болезаспокійливу і потогінну дію. Чай з ромашки корисний для тих, хто страждає такими захворюваннями як: ентерит, гастрит, спазми кишечнику, а також запалення нирок, печінки, сечового міхура, судорги та істерія. Крім того ромашковий чай здатний знизити вміст цукру в крові на 25% і поліпшити роботу нервової і серцево-судинної систем.

 Липовий чай - липа за своїм складом не поступається ромашці. Липа багата такими складовими як глікозид, фарнезол, тіліацін, цукор, каротин, сапоніни і дубильні речовини. Липовий чай має протизапальну, потогінну, жарознижувальну, тонізуючу, сечогінну і заспокійливу дію. Тому липовий чай рекомендують пити при застуді, нездужанні, жарі, кашлі, стресах і неврозах. Він сприяє збільшенню апетиту, поліпшенню вироблення жовчі, очищенню нирок. Якщо ви перебуваєте в стані стресу або депресії, розслабтеся і випийте чашку ароматного липового чаю з медом.

 Чай з м'ятою - дуже корисний трав'яний напій, завдяки цілющим властивостям м'яти. Саме ментол, який є головним домінуючим компонентом у складі м'яти, дарує чаю з м'яти такий приємний освіжаючий аромат (процентна кількість ментолу в суцвіттях і листі м'яти дорівнює 2% і 4%). Крім того в складі м'яти містяться в досить великій кількості: ефіри, каротин, пінен, феландрен, піперітон, ясмон, дубильні речовини, кислоти (олеанолова, урсолова), флавоноїди. Чай з м'ятою корисний при підвищеній збудливості і дратівливості, безсонні, болю і кольках в шлунку і кишечнику. А ще м'ятний чай сприяє стимуляції роботи серця, знижує артеріальний тиск і позбавляє від головного болю. М'ятний чай необхідно пити при атеросклерозі і стенокардії. Він має заспокійливу, протизапальну, антибактеріальну, відхаркувальну дію.

 Чай каркаде - чай із засушених пелюсток суданської троянди, улюблений напій жителів Сходу. В залежності від того, в якому вигляді ви п'єте чай каркаде, він надає різну дію на організм. Холодний чай каркаде - тонізує і тамує спрагу, знижує тиск, а гарячий чай - заспокоює і підвищує тиск. Пелюстки суданської троянди містять лимонну аскорбінову кислоту, незамінні амінокислоти, комплекс вітамінів, антоціани, каптоприл, флавоноїди. Чай каркаде має сечогінну, жарознижувальну, антибактеріальну, тонізуючу і проносну дію. Каркаде корисний при захворюваннях ШКТ, усуває набряклість, сприяє зміцненню імунітету, справляється з простудою і інфекціями. Чашечка гарячого ароматного чаю каркаде зігріє вас в морозну сніжну зиму і подарує приємну прохолоду спекотним літом.

 Чай мате - приготований з висушеного подрібненого листя і молодих пагонів падуба парагвайського має гіркуватий смак зі солодкуватим післясмаком. Чай мате  має багатий склад вітамінів групи В, С, А, Е, Р, ванілін, целюлозу, пантотенічну, нікотинова, масляну і ще 15 типів амінокислот. Головним компонентом у складі є кофеїн, який надає тонізуючу дію. Чай мате очищає кров, зміцнює імунітет, поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту, знижує рівень холестерину і сприяє нормалізації роботи печінки. Крім того, чай мате не замінний під час депресії і підвищеної дратівливості, сприяє підвищенню лібідо і набуття краси шкіри, завдяки вмісту вітаміну Е. Якщо ви дотримуєтеся дієти вгамуєте не тільки спрагу, але й голод за допомогою чашечки чаю мате. Випита вранці чашка ароматного чаю мате, подарує енергію та підвищить вашу працездатність на весь прийдешній день

 Білий чай, є одним із самих дорогих сортів чаю в світі і не випадково. Під час його збору та виробництва дотримуються деякі принципові правила. Збір чайного листя проводиться руками в шовкових рукавичках, всього лише двічі на рік - у квітні і на початку осені. А при виробництві, білий чай не піддають ферментації і використовують виключно кращі чайні бруньки і листочки. Відсутність обробки чайного листя сприяє збереженню цілющих властивостей білого чаю. Білий чай сприяє зміцненню серця, стінок судин і імунітету в цілому. Білий чай має антиоксидантні, антиракові та протизапальні властивості. Особливістю заварювання білого чаю є те, що його не можна заварювати окропом, потрібно всього лише підігріти воду до 60-75 * С. Цілющі властивості білого чаю знайшли своє застосування в косметології, в якості природного компоненту масок, лосьйонів і бальзамів.
Джерело: http://effektivnoe-pohudenie.com
Не залежно від вашого вибору, бажаємо Вам приємного чаювання!


Если у вас возникли проблемы с возмещением НДС, обратитесь к специалистам группы компаний АКМ, которые решают арбитражные споры любой сложности оперативно, конфиденциально и по доступной цене. Сайт  группы компаний АКМ http://vozvrat-nds.pro/

неділю, 3 березня 2013 р.

Топінамбур

Топінамбур, артишок єрусалимський або земляна груша, так його називають у народі, - це багаторічна рослина родини айстрових, роду соняшникових з бульбами, дуже схожими на корінь імбиру. Це рослина була завезена з Північної Америки в XVII столітті. Сьогодні цей овоч вирощують у різних куточках планети ті, хто знає про його користь для здоров'я. За смаковими якостями він не є чимось незвичайним, нагадує солодкувату картоплю. Але ця проста рослина є джерелом необхідних для організму вітамінів і мінералів. Це: цинк (500 мг), фолієва кислота, кальцій (близько 40 мг), кремній (близько 8 мг), залізо (близько 12 мг), калій (200 мг), марганець (близько 45 мг), магній (близько 30 мг ), фосфор (близько 500 мг), вітамін С, вітаміни групи В, каротин, і вітамін РР.  

Користь топінамбура: топінамбур активізує нервову, імунну, ендокринну системи, покращує якість крові. Завдяки наявності яблучної, малинової, янтарної і фумарової кислот, топінамбур має відмінну антиоксидантну дію. Також до складу бульб входять амінокислоти, білки, пектин, жирні й органічні кислоти. Пектини (їх близько 11%) очищують організм і нормалізують роботу кишечника, перешкоджають нагромадженню шкідливого холестерину в крові. Вони сприяють виведенню з організму отруйних речовин, тригліцеридів, які можуть спровокувати атеросклероз і жовчнокам'яну хворобу, а також знижують ризик виникнення атеросклерозу. Їх можна використовувати як профілактичний засіб при контакті з пестицидами, сполуками важких металів, радіоактивними речовинами.  

Користь топінамбура
Сок земляної груші ефективний при запорах, знижує кислотність шлунку. Він також має сечогінну, проносну і протизапальну дію, ефективний при головних болях. У топінамбурі вітамінів В1, В2, С в три рази більше, ніж у моркві, картоплі і буряках. Земляна груша не містить селену, а лише служить провідником для засвоєння організмом з їжі селену. Це особливо важливо, оскільки використовуючи топінамбур в їжу, ми допомагаємо нашому організму отримувати таку дозу селену, яка йому необхідна. Селен - біокоректор, який регулює і нормалізує роботу всіх систем і органів. Топінамбур істотно відрізняється від інших овочів тим, що в його бульбах міститься велика кількість білка - основного будівельного матеріалу для організму. Наявність у складі земляної груші інуліну сприяє зниженню рівня глюкози в крові, саме тому її використовують у виробництві харчування для діабетиків. Кремній, яким також багатий топінамбур, абсолютно незамінний для організму мінерал. Кремній необхідний для утворення колагену - білка сполучної тканини, який сприяє здоров'ю та живленню волосся, шкіри та нігтів, сприяє поглинанню кістками кальцію. Топінамбур використовується в лікуванні атеросклерозу, анемії, сечокам'яної хвороби, подагри, поліартриту, циститу, інфаркту, інсульту, а також для профілактики онкологічних захворювань. Кореневища, листя і стебла рослини використовують як корм для худоби, тварин, а ось бульби мають високу харчову цінність. Їх можна вживати в різному вигляді: смажать, запікають, варять, їдять в сирому вигляді.  

Шкода топінамбура 
Вживати топінамбур не тільки не протипоказане, а навіть рекомендується при більшості хвороб печінки: цирозі, хронічному і гострому гепатиті алкогольного, вірусного, аутоімунного, токсичного походження, жировому переродженні.
 Шкода топінамбура
Земляна груша може нашкодити організму тільки у разі індивідуальної непереносимості. При виборі топінамбура для приготування кулінарних страв, стежте за тим, щоб на ньому не було темних плям. Вживати топінамбур можна кожному, у нього немає протипоказань, але якщо його їсти часто, це може привести до метеоризму, так як в цьому овочі досить високий вміст інуліну і клітковини, що може посилити газоутворення в кишечнику. У даному випадку не варто часто вживати в їжу земляну грушу в сирому вигляді.
Джерело: Your-Diet.ru


В наше время найти грузчика или уборщицу бывает сложнее, чем найти бухгалтера, или юриста. Если у вас возникли проблемы с поиском персонала, обратитесь в аутсорсинговую компанию «МСК-логистикс» (сайт http://msklog77.ru/) и вы не только сэкономите свое время и деньги, но и решите все кадровые вопросы одним махом.

суботу, 2 березня 2013 р.

Куди піти у Києві: головні культурні події тижня

У перший тиждень весни зустріч цінителям музики призначили сім французьких виконавців, Хуліо Іглесіас і один з небагатьох вокалістів все ще співаючих «старий добрий джаз».

 Одна з найбільш очікуваних подій майбутнього тижня - єдиний київський концерт знаменитого джазового вокаліста Рея Брауна-молодшого, запланований на 3-е березня в «Космополіт'» (вул. Гетьмана, 6). Мова йде ні багато ні мало про прийомного сина «чорної принцеси», однієї з найяскравіших джазових зірок 1940-х Елли Фіцджеральд і бібол-контрабасиста Рея Брауна. Якщо говорити про кровну спорідненість Браун-молодший доводиться Фіджеральд не сином, а племінником. Співачка усиновила хлопчика, якого народила на світ її сестра Франсіс да Сілва. У будинку прийомної матері маленького Рея бували Луї Армстронг, Френк Сінатра та інші легендарні музиканти. Давати концерти і гастролювати по всьому світу нащадок відомої джазової сім'ї почав ще в дитинстві. Будучи вже дорослим він виступав дуетом з Джеймсом Муді, Полом Вільямс і навіть з «золотим саксофоном» Девідом Ньюманом.Рею Брауну-молодшому вже за 60. Американські музичні критики вважають його одним з небагатьох вокалістів все ще співаючих «старий добрий джаз». Щоб послухати його в Києві доведеться замовити столик в ресторані «Космополіт'» за ціною 250 грн з людини. 

Якщо ви віддаєте перевагу традиційним видовищним мюзиклам, не пропустіть Notre Dame de Pari 5-го березня у «Палаці спорту» (Спортивна площа, 1). У постановці беруть участь сім знаменитих французьких вокалістів, з яких кожен здатний зібрати стадіон у будь-якому цивілізованому мільйоннику: Гару, Брюно Пельтьє, Елен Сегара, Люк Мервіль, Жюлі Зенатті. Співати вони будуть під музику симфонічного оркестру, що складається з сімдесяти чоловік. У виставі задіяні сорок хористів. Словом, постановка обіцяє бути масштабною. Ціна квитків від 100 до 5000 грн. 

Роздумуєте про те, як порадувати в перший тиждень весни маму, тещу чи свекруху? 6 березня у палаці «Україна» (вул. Червоноармійська, 103) відбудеться концерт іспанського співака Хуліо Іглесіаса. Шістдесятирічний поп-музикант все ще добре виглядає і залишається одним з улюблених романтичних героїв жінок старшого покоління. Це найбільш комерційно успішний іспанський співак в історії поп-музики. Він поставив рекорд, продавши більше 300 млн своїх платівок. Вартість квитка - 350 - 3900 грн. 

Якщо ви плануєте порадувати жінку помолодше, зверніть увагу на запланований в ту ж середу концерт в Crystal Hall (Дніпровський узвіз, 1). Там буде співати Bebe - Ньевес Ребольедо Віла. У цієї молодої іспанки є всі шанси в найближчому майбутньому побити рекорд Іглесіаса. Вона вийшла на сцену в 18 років, і з тих пір її співоча кар'єра розвивається з реактивною швидкістю. На нещодавньому конкурсі Latin Grammy Awards Bebe взяла відразу п'ять номінацій. До речі, в історії конкурсу такий результат був досягнутий вперше. У Crystal Hall варто прийти тим, хто любить потанцювати під ритми «латино». Музика Bebe - гримуча суміш фолку, фламенко і данс-попу. 

Любителів кіно напевно зацікавить демонструємий на цьому тижні фільм Кетрін Бігелоу «Мета номер один». Актори в кадрі, в основному, маловідомі, зате люди, про яких йде мова в картині, сучасному глядачеві добре знайомі. Фільм присвячений одній з найважливіших операцій спецслужб США, пов'язаних з затриманням Усами Бен Ладена. Бігелоу спробувала відродити зникаючий жанр політичного трилера-реконструкції, та ще й надати йому деякі риси історичної драми. Вельми амбітне завдання, але, схоже, воно була виконана цілком успішно. Режисер відновлює події, що розгортаються навколо однієї з найбільш неоднозначних фігур новітньої історії - людини, яку світові мас-медіа називали «терорист № 1». Зрозуміло, фільм не стільки про самого терориста, скільки про американську розвідку, і про те, у що в сучасному світі обходиться безпека.

Для тех же, у кого на первом месте бизнес (и только потом развлечения), могу порекомендовать
юридическую компанию "Воркуева и Партнеры", которая окажет правовую поддержку вашего бизнеса по любому интересующему вас вопросу, начиная от преобразование ооо в оао и заканчивая разрешением конфликтов с государственными органами. Заходите на сайт компании http://www.vplaw.ru/ и оцените весь спектр услуг.

Чого можна досягнути за допомогою аскези?


Продовження  статті Торсунова О.Г. "Закон аскетизму"

Чого можна досягнути за допомогою аскези? У Ведах написано, що те, що здається неможливим і що знаходиться за межами досяжного, може бути досягнуто через аскезу. Ніщо не може перевершити аскезу. Всього можна досягти, чого ви хочете. У цьому всесвіті все можливо. Людина може дістати будь-який предмет на будь-якій відстані, якщо він здійснює певну аскезу протягом декількох життів. Він може з іншої планети руку простягнути містично у своєму тонкому тілі, взяти предмет і принести сюди і користуватись їм. Через аскезу можна досягти будь-якої мети, яка у вас в житті є.Які аскези треба вчиняти? Аскези в благості. Аскези бувають в пристрасті, доброті й невігластві. Людина повинна здійснювати тільки аскези в благості.До чого призводять аскези людини? Аскези призводять до свободи від жадібності, від прагнення використовувати в своїх цілях чуже багатство. У людини, яка скоює аскезу, почуття стають контрольованими і вона може не прив'язуватися до чужих речей. Її супроводжує удача. Чому? Тому що вона нікому не робить поганого підсвідомо. Якщо у людини є схильність бажати чуже і прив'язуватися до нього, то вона дратує підсвідомо ту людину, котрій належить ця річ. І удача її не буде супроводжувати, тому що у неї будуть виникати проблеми з тими людьми, яких вона дратує.Як можна подолати в собі жадібність? Тільки за допомогою аскетизму та пожертви.Як дістати повагу? Перше - потрібно мати благородне походження. Це означає, що людина народжена в хорошій сім'ї. Друге - аскетизм. Якщо людина робить аскези, просто зарядку робить і омивається кожен день, їсть і лягає спати вчасно (більше і не потрібно ніяких аскези, під прохолодною водою постояти, трохи хатха-йоги по 5-10 хвилин в день), то його через деякий час автоматично починають поважати. Якщо людина робить аскези, у неї з'являється сила, а силу поважають усі. Справжня освіта дає повагу - це третє. Гарні манери - це четверте. Духовна чистота - п'яте.Якщо людина має хоч щось з перерахованого, то її починають поважати. Якщо до вас нешанобливо ставляться, то треба здійснювати аскези. Тому що це - єдина швидко досяжна річ з усіх п'яти. Якщо походження не благородне, то куди діватися? Або, наприклад, освіта. Якщо немає освіти, то, щоб її отримати, треба багато часу. Гарні манери також просто зі стелі не беруться. Можна робити вигляд, що в тебе гарні манери, але все одно їх недолік проявиться. Стати духовно чистим - це дуже важко.

 
Як здійснювати аскезу жінці?Треба зрозуміти, що в жіночому тілі здійснювати аскезу треба дуже обережно. Необхідно
дотримання режиму дня, режиму харчування, легка гімнастика. Якщо жінка починає багато голодувати, то вона втрачає не тільки красу, але і здоров'я, тому що гормональні функції жінки дуже тісно пов'язані зі здоров'ям. У жінки порушуються нормальні гормональні функції через надмірне фізичне навантаження. Якщо це навантаження в напрузі, в пристрасті, то воно веде до зниження гормональної діяльності. Це автоматично призводить до того, що жінка перестає бути красивою, а краса - це найголовніше надбання жінки, саме перше. Все йде від краси, всі якості. Тому жінки повинні знати, що не варто займатися надмірним голодуванням, не варто надмірно займатися якимись супергімнастікамі, які вимагають багато часу. Треба знати у всьому міру. Можна займатися, припустимо, хатха-йогою - вона дає здоров'я. Можна навіть 1-2 рази на день робити ці вправи, але при цьому не треба напружуватися. Якщо вправи вимагають величезних навантажень, то краси не буде.

 
Як здійснювати аскезу чоловікові?Він повинен направити аскезу на свою діяльність. Якщо, припустимо, він займається фізичною працею, треба робити фізичні вправи вранці. Якщо праця психічна, треба займатися дихальними вправами, які концентрують розум. Якщо робота людини пов'язана з якимись шкідливими речовинами, потрібно займатися хатха-йогою, яка очищує організм.



Для тех, кто сейчас делает ремонт, или просто интересуется тем, как изменить (улучшить, освежить) свой интерьер хочу посоветовать сайт компании «Лана» http://www.lanatorg.ru/, которая занимается продажей и услугами по отделке фасадов декоративным облицовочным камнем. декоративная отделка искусственным камнем смотриться очень стильно и современно, к тому же, вас порадуют цены, так как компания является официальным дилером производителей.