суботу, 24 грудня 2011 р.

Що приготувати на новий 2012 рік

Відносно недавно з'явилася традиція готувати страви, відповідні покровителю року прийдешнього, і ще не встигла міцно закріпитися в країнах Європи.Проблема полягає в тому, що доводиться об'єднувати звичну європейську кухню зі східною філософією, підбирати продукти та методики їх кулінарної обробки, узгоджуючи з елементами, які відповідають тій чи іншій тварині.
________________________________________
 Якщо ви хочете, щоб сімейні свята залишилися не тільки у ваших спогадах, а й на сторінках фотокниги зверніться до професійного фотографа в Києві на сайті http://mirfoto.kiev.ua/

Що приготувати на новий рік 2012

При виборі страв для новорічного столу згідно зі східним календарем, слід враховувати не тільки ознаки, характерні для майбутнього талісмана, а й для його стихії. У наступному році нашим талісманом буде водяний дракон.Давайте приготуємо їжу, яка припаде йому до смаку.

Дракон - звір всеїдний. Харчується він усім, що природа приготувала для нього і рослинною їжею, і тваринною. Але все ж таки віддає перевагу рибі і м'ясу.Буде чудово, якщо на святковому столі виявиться кілька видів м'яса дрібних і великих тварин, а так само птиці. У першу чергу, це баранина або яловичина, оброблені на відкритому вогні або посмажені на сковороді.

Порадуйте дракона різноманітністю страв. Слід більше приділити уваги прянощам і спеціям. Приправте страви волоськими горіхами, гвоздикою, зеленню базиліка, свіжомеленим, запашним перцем, імбиром, корицею, кардамоном і мускатним горіхом.

М'ясні страви

М'ясна страва, приправлена запашними прянощами і спеціями, подана з палаючим спиртним напоєм, дуже порадує не тільки ваших гостей, але і господаря майбутнього року. Задобріть його, подавши, як мінімум 2 м'ясні страви, Це може бути, наприклад, сациві і бефстроганов або фарширована курка і печінка в сметані.
Можна відварити яловичий язик чи будь-яке м'ясо, нарізати його невеликими шматочками, залити грибним соусом, посипати тертим сиром і запекти в духовці хвилин 20.

Грибний соус:

400 г лісових грибів
200 г сметани
1 ст. ложка борошна
2 головки ріпчастої цибулі
сіль
мелений чорний і запашний перець
На сковороду налити не рафіновану рослинну олію, нагріти, висипати гриби і обсмажити. Всипати в гриби, нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, довести до готовності, додати сметану, прокип'ятити і всипати борошно. Добре розмішати, щоб не було грудочок, посолити і поперчити. Соус готовий.

Салати на новий рік і рибні блюда

Дракон 2012 року - водний, і дуже любить морепродукти та рибу. Дуже доречно будуть виглядати на новорічному столі 2012 страви з батьківщини дракона - Китаю. Проявіть фантазію і запропонуйте гостям побільше салатів з морепродуктами, рибою та м'ясом, наприклад: салат з кальмарів, салат мімоза або гранатовий браслет.


А можна взяти морську рибу, наприклад, сьомгу, посолити її в такому складі:

сіль - 3 ст. ложки
цукор - 1 ст. ложка
дрібно нарізана зелень кропу
горілка або коньяк стільки, що б вийшла кашка з солі і цукру
Усе з'єднати і підготовлені шматочки філе вмочити в цю суміш. Покласти в лляну, чисту ганчірку, загорнути і прибрати в холодильник на 12 годин. Після чого, сіль можна змити, нарізати на тонкі пластики і вживати на бутербродах або з луком, зеленню, лимоном, маслинами, оливковою олією.

Що приготувати на новий рік незвичайного

Несподіваними і незвичайними стануть страви з гарбуза. Це обов'язковий атрибут новорічного столу 2012. Дуже легкий, низькокалорійний, кисло-солодкий салат з гарбуза. 
Готують його так:
гарбуз - рівно половина від усього обсягу салату
яблука - стільки ж, скільки і гарбуза
лимонний сік
цукор чи мед
Натерти яблука з гарбузом на самій великій тертці. Лимонний сік з'єднати змедом або цукром і заправити салат.
А, якщо ви його не їсте, просто використовуйте, як прикрасу новорічного столу 2012 року.


Напої на новий рік 2012

Приділіть особливу увагу напоям. Обов'язково поставте на стіл воду, найкраще колодязну. У самій звичайній природній воді укладена міць стихії води.

Будуть доречні білі вина і коктейлі з верхнім шаром з напоїв вище 40% об. Їх можна підпалити і подати гостям палаючими. Соки повинні бути яскравими, а келихи і фужери прикрасьте переливаючоюся фольгою.

Новорічний стіл 2012

При складанні святкового меню, господині повинні пам'ятати, що дракон віддає перевагу тільки свіжій їжі зі свіжих продуктів, приготованих в день вживання, а не напередодні. І жодних напівфабрикатів, копченостей і консерв не повинно бути на столі. Чим менше їжа піддасться термічній обробці, тим смачніше вона здасться символу 2012 року.

Готуйте частування з запасом, так як дракон - любитель поїсти, і може розсердитися, якщо їжа закінчиться завчасно.

Цього разу будь-яка господиня може застосувати свою фантазію і вигадку, адже символ року всеїдний. Можна готувати будь-які частування, і не обов'язково дорогі. Все повинно відповідати вашому матеріальному становищу.
Не забудьте, що скатертина, серветки або посуд на святковому столі 2012 повинні мати жовтий, зелений або чорний колір.

І що б ви не поставили на свій новорічний стіл 2012, як би його не прикрасили, головне - це затишок і тепло домашнього вогнища, щасливі обличчя рідних і друзів, любов і турбота один про одного. Щасливого вам Нового року і удачі на весь наступний рік!

0 коментарі:

Дописати коментар