вівторок, 3 січня 2012 р.

Чи шкодить ваша робота вашому здоров'ю?

У наш божевільний час багатьом з нас не вистачає часу навіть на те, що б хоч на хвилинку зупинитися, подивитися по сторонах і запитати себе - а чи правильно я живу?

Потрапивши у вир "Робота-дім-друзі-робота", ми так міцно увійшли в цей ритм життя, що зовсім перестаємо помічати ті негативні чинники, які стомлюють і зношують наш організм, викликаючи загострення різних хронічних захворювань.

Ізраїльські медики, проводячи протягом десяти років дослідження впливу професійної діяльності на здоров'я, встановили ряд важливих фактів. Дослідивши декілька тисяч пацієнтів, лікарі з'ясували, що люди, які працюють по 10-11 годин на добу мають у два рази більший шанс захворіти важким серцево-судинним захворюванням. Фактор понаднормової роботи виявився більш шкідливим, ніж інші шкідливі звички, такі як куріння або стреси.

Медики також визначили й інші чинники, пов'язані з роботою, які можуть підірвати ваше здоров'я:
Регулярне недосипання.
Малорухливий і сидячий спосіб життя
Недолік свіжого повітря
Робота більше чотирьох годин за комп'ютером
Різні стреси і конфлікти
Відсутність особистого життя
Недолік активного відпочинку
Стояча робота або робота, пов'язана з великими навантаженнями на суглоби і хребет
Постійний шум
Відсутність постійного режиму дня
Штучне освітлення
Неприйняття роботи, робота, що не приносить задоволення

Від багатьох перерахованих вище факторів страждає і ваша зовнішність, так вважають всі пластичні хірурги. Якщо хоча б кілька чинників постійно присутні у вашому житті, подумайте, як можна мінімізувати їх вплив, або компенсувати їх. Перебуваючи в офісі, обов'язково робіть перерви в роботі хоча б на кілька хвилин. Встаньте, зробіть кілька розслаблюючих вправ, по можливості вийдіть на свіже повітря. При роботі за комп'ютером кожну годину давайте відпочити очам, проробляючи очну гімнастику. Відмовтеся від телевізора вдома - намагайтеся більше гуляти на свіжому повітрі. Медики стверджують, що навіть такі незначні зусилля можуть значно знизити ризик багатьох хронічних захворювань.
http://bamba.biz/

0 коментарі:

Дописати коментар