субота, 24 травня 2014 р.

Дієта Балерин

Ця дієта для схуднення не передбачає харчування строго за розкладом. Найголовніше в ній - дотримання основних правил, відповідно до яких і потрібно харчуватися. Багато дієтологів говорять, що найбільше дієта балерин підійде для тих, хто хоче стримувати свою вагу певними рамками. Правила цієї дієти для схуднення, на думку багатьох фахівців у галузі дієтології та харчування, не стоять у протиріччі з принципами здорового харчування. Без великих фізичних навантажень у професійній підготовці балерин не обійтися. Як отримувати повноцінне харчування і завжди залишатися легкими і стрункими? У цьому їм приходять на допомогу правила харчування - дієта балерин. Деякі дієтологи вважають, якщо зайві кілограми є, дієта балерин допоможе позбутися них, а потім закріпити бажані показники.

Рекомендації від авторів: як схуднути за правилами дієти балерин.

1. Їсти потрібно потроху. Ідеально: поділ однієї порції на дві і з'їдати її в два прийоми.

2. Якщо на обід вживаєте суп, то цей прийом їжі виключає інші страви.

3. Один прийом їжі має виключати зміст різних білків (ніяк не сумісні, наприклад, риба та м'ясо).

4. Жирність молока та молочних продуктів повинна бути мінімальною.

5. Готові майонези і соуси виключаються, краще їх готувати самим без додавання солі, жовтків, але розбавивши майонез наполовину знежиреним йогуртом.

6. Каші варити без солі. Їх можна замінити соєвим соусом або приправами.

7. Не можна запивати їжу. Необхідні на добу два літри мінеральної води без газу, вживати за 30 хвилин до їди і через 1 годину після.

Багатьма дієта балерин переноситься порівняно легко, про це свідчать відгуки, але, на жаль, нетривалий час. Ефективність її велика, однак після повернення до звичного раціону, повертається і вага. Перш, ніж використовувати дієту балерин, потрібно порадитися з лікарем, щоб виключити протипоказання до її застосування.
Джерело:  annamodlo.com.ua

Після 18.00 ні крихти!

Кожен, хто прагне схуднути, знає золоте правило - після настання часу «Х» вживати будь-яку їжу не можна ні в якому разі.

Однак виникає питання: чому не можна їсти після 18 годин, звідки з'явилася ця чарівна цифра?


Обгрунтування

Пропонуємо вашій увазі кілька найбільш правдоподібних версій, що пояснюють важливість цієї рекомендації.

1. На думку біоритмологів, після 18.00 в організмі людини відбувається своєрідна «перебудова» - всі сили спрямовуються на виведення незасвоєних з їжі елементів, але ніяк не на обробку нової порції їжі. Таким чином, з'їдена їжа перетравлюється вкрай повільно і «засмічує» організм новими відкладеннями жирової тканини.

2. Увечері більшість з людей відпочиває після напруженого робочого дня, а отже, рухова активність у цей час помітно знижується і витрата енергії мінімальна. Це означає, що вжиті після 18.00 калорії просто не будуть витрачені і відкладуться про запас.

3. Існує думка (втім, досить спірна), що після 18.00 в організмі відбувається заповнення жирових запасів, а після 21.00 шлунок і взагалі йде у режим відпочинку.

4. У середньому на переробку їжі йде 5 годин (хоча цей показник може істотно відрізнятися для різних продуктів). Таким чином, з'їдена до 18.00 їжа буде повністю засвоєна до 23.00 - саме в цей час більша частина людей лягає спати. Це означає, що шлунок під час сну буде вже порожній і зайві кілограми не з'являться.

Кожна з цих версій має право на життя, однак багато хто згоден, що рубіж, що забороняє їсти після 18.00, підходить далеко не всім. Деякі люди працюють в нічну зміну, а значна частина населення земної кулі і зовсім не уявляє собі життя без нічних «чувань». Без всякого сумніву, організм «сов» живе за іншими біоритмами, ніж організм «жайворонків» і з цим не посперечаєшся. Так що цифра «18.00» цілком можливо носить лише символічний характер.

Часто доводиться чути думку, що уникнути появи зайвих кілограмів можна не шляхом повної відмови від їжі після 18.00, а простим обмеженням калорійності продуктів, спожитих у вечірній час (з'їдене на ніч яблуко навряд чи відкладеться на ваших боках у вигляді жиру).


Як не їсти після 18.00?

Якщо ви все ж вирішили повністю відмовитися від прийому їжі після 18.00, то зверніть увагу на наступні поради:

• Заглушити почуття голоду допоможе звичайна негазована вода

• Відволіктися від нав'язливої ​​думки про їжу дозволить ванна або піша прогулянка

• Багатьом допомагає такий нехитрий прийом - відразу після вечері треба почистити зуби (це на підсвідомому рівні настроює на те, що прийшов час думати про сон, а не про їжу)


Справедливості заради варто зауважити, що метод «не їсти після 18» багатьом допомагає не тільки не набирати зайву вагу, але й скидати зайві кілограми (часом цифра досягає 8 кг за місяць).

При бажанні можете перевірити цю методику на собі, тим більше що це піде лише на користь вашому організму.
Джерело: http://updiet.info/  Лариса Коваленко

Аквафітнес. Чарівна сила води

Вода - чарівна стихія, в якій зародилося життя. Саме тому нас так заворожують і притягають її дивовижні властивості. Вода допомагає нам збадьоритися, зарядитися додатковою енергією або, навпаки, розслабитися, зняти накопичену за день фізичну втому і емоційну напругу.

Плавання є одним з найефективніших засобів зміцнення здоров'я і фізичного розвитку людини. Плаванням можуть займатися люди будь-якого віку. При плаванні відбувається поліпшення роботи внутрішніх органів, розвивається серцево - судинна система, поліпшується кровообіг, підвищується еластичність шкіри. При плаванні опір води відіграє роль масажиста, опрацьовує всі м'язи нашого тіла. 

Аквафітнес відмінно втілює в собі всі корисні властивості плавання і додає до них свої специфічні переваги, наприклад, аквафітнес дарує нам бадьорість і гарний настрій. Перебування у воді корисно не тільки для фігури, але і для психіки - вода є відмінним антидепресантом, укріплює нерви і "змиває" негативні емоції. 

Аквафітнес має масу достоїнств. Заняття корисні для будь-якого віку і будь-якої фізичної підготовки, навіть майбутнім мамам і літнім людям. Вправи у воді роблять на організм заспокійливу, розслаблюючу і загартовуючу дію.

При заняттях у воді дія сили гравітації слабшає, їй починають протистояти сили виштовхування. А значить, навантаження на суглоби і зв'язки значно знижується. При виконанні стрибків удари, яким піддаються суглоби, пом'якшуються. Тому, у воді ми можемо займатися з мінімальним ризиком травматичних ушкоджень. А це дуже важливо для людей, страждаючих надмірною вагою, вагітних, літніх, фізично ослаблених. Кожен може тренуватися з індивідуальною інтенсивністю.

Посилення ефекту від занять відбувається за рахунок подолання додаткового опору води, а це чудово розвиває силу і витривалість м'язів.

Аквафітнесом займаються для досягнення наступних цілей:

    * Для оздоровлення.
    * Для зміцнення м'язового корсета.
    * Для розвитку фізичних якостей.
    * Для нормалізації тиску
    * Для зміцнення нервової системи.
    * Для зняття стресу.
    * Для радості, задоволення і гарного настрою.


Отже, у воді ми можемо ходити, бігати, стрибати, танцювати, робити різні фізичні вправи, змінюючи навантаження, амплітуду і напрям. Варіантів безліч. Пробуємо, експериментуємо, придумуємо нові вправи, робимо вже відомі нам, у воді вони будуть відчуватися по-новому і користі буде незрівнянно більше.


Головне - рухатися!
Рухатися з задоволенням, проявляти фантазію, підходити до занять творчо.

Корисні властивості анісу

Про корисні властивості анісу відомо з давніх часів. Ще давньогрецькі лікарі застосовували його при болях в животі, а також як сечогінний і збільшуючий лактацію засіб.

А в наші дні аніс і анісова олія є основою для виготовлення багатьох лікарських препаратів. Аніс і його препарати мають протизапальну, знеболюючу, антисептичну, жарознижуючу, спазмолітичну, відхаркувальну, проносну, сечогінну і седативну дію. Їх рекомендують для стимуляції функції печінки та підшлункової залози, при кольках, кашлі, анацидних гастритах, метеоризмі й інших порушеннях травлення. Проте анісом не можна лікуватися самим, тільки після узгодження з лікарем. Безпечним аніс вважається тільки якщо його вживати в певних дозах і рідко!

При додаванні в їжу, аніс збуджує апетит, нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту, знімає головний біль і депресію, покращує роботу нирок і сечового міхура і стимулює статеву функцію.

Аніс і його препарати показані при:

    -  Головному болі і запамороченнях
    -  Нервовому перенапруженні, депресіях та стресах
    - Нежиті, кашлі, бронхітах, катарі верхніх дихальних шляхів і астми
    - Блювоті, закрепах, нетравленні шлунка і метеоризмі
    - М'язових болях 
    - Набряках, циститі і каменях у нирках і сечовому міхурі 
    - Ревматизмі та артритах 
    - Тахікардії 
    - ПМС і менопаузі 

Аніс: протипоказання 

Аніс протипоказаний у наступних випадках: 

    - Виразки шлунка та дванадцятипалої кишки 
    - Підвищена кислотність шлункового соку 
    - Виразковий коліт 
    - Вагітність 
    - Діти до 12 років 

У кулінарії плоди анісу використовують як прянощі. Самостійно або в поєднанні з іншими спеціями його додають у випічку, хлібопекарські та кондитерські вироби, каші, консервовані фрукти і варення, різні соуси і підливи до м'ясних і овочевих страв. На основі анісу виготовляють абсент, самбуку, арак, мастику та інші алкогольні напої. У східній кухні аніс додають в молочні і фруктові супи, чай, настої для вимочування і ароматизації продуктів. 

Отримана з анісу олія знаходить широке застосування в хлібопекарському, кондитерському, рибному, м'ясному і алкогольному виробництві, і в миловарінні. Джерело: hnb.com.ua
http://ladylogic.ru/zdorovja3-pryrodna-aptechka11-anis/

Авокадо

Авокадо - один з найбільш корисних і смачних продуктів. Завдяки його приємному смаку, що нагадує горіхове масло і специфічному запаху, авокадо завжди знайдеться місце на нашому столі. А його цікавий зеленувато-жовтий відтінок додасть яскравість будь-якій страві.

Крім привабливого зовнішнього вигляду та приємного смаку, авокадо дуже корисний для здоров'я. Він входить до списку 29 найбільш корисних продуктів. Чим заслужив цей плід таке визнання?

Вся справа в тому, що авокадо - це джерело вітамінів і мінеральних речовин. Тому і його користь для здоров'я очевидна. У ньому міститься значна кількість вітамінів групи В, а також вітаміни А, C, E, D, Р, і К. Досить багато в ньому і солей калію (набагато більше, ніж у банані), кальцію фосфору, натрію і магнію. Крім того, в авокадо присутня достатня кількість гормонів, які здатні перешкоджати старінню організму. Високий вміст олеїнової кислоти і ненасичених жирів знижують рівень холестерину в крові. Корисні речовини, що містяться в авокадо, здатні поліпшувати пам'ять і зменшувати ризик серцево-судинних захворювань. У Центральній Америці широке застосування він отримав як афродизіак. Високий вміст протеїну в авокадо сприяє швидкому нарощуванню м'язової маси. Його вважають рослинним аналогом яєць і м'яса. І це далеко не повний перелік всіх достоїнств нашого екзотичного гостя.

Такий чималий склад робить авокадо по праву бажаним гостем на столі тих людей, хто дбайливо ставиться до свого здоров'я.

Авокадо практично позбавлений алергенів, що робить його особливо корисним для харчування маленьких дітей. Дуже часто його рекомендують в якості одного з перших прикормів в харчуванні малюків.

Затребуваний цей плід і в тих, хто стежить і за красою свого обличчя, тіла, волосся і нігтів. Він широко використовується в якості інгредієнта в різних масках.

Яким чином поєднується цікавий смак авокадо і його користь для здоров'я? Завдяки своїм корисним властивостям, його з успіхом застосовують в комплексі заходів з профілактики різних захворювань. Він дуже корисний для хворих на цукровий діабет, і для сердечників. Багатий зміст ненасичених жирних кислот допомагає запобігти розвитку атеросклерозу та порушення обміну холестерину. Регулярне вживання авокадо знижує артеріальний тиск. Значна кількість калію в цих плодах регулює водно-сольовий обмін. Всі ці чинники сприятливо позначаються на роботі серцево-судинної системи.

Незамінний авокадо при залізодефіцитн ій анемії, що пов'язано з високим вмістом міді та заліза. Адже, як відомо, залізо - головний елемент у процесі кровотворення. І особливо добре він засвоюється саме з міддю.

Даний плід вводять в раціон харчування людей з хворобами шлунково-кишкового тракту, при дисфункції щитовидної залози, при порушенні пам'яті та уваги. Клітковина, яка міститься в авокадо, нормалізує роботу кишечника, покращує перистальтику і запобігає запорам. До того ж вона допомагає оздоровити кишкову мікрофлору, а це незамінне при дисбактеріозі. Дуже корисним є лікувальний джем. Для його приготування необхідно взяти по 30 гр. інжиру, кураги і чорносливу без кісточок, розмочити і провернути фрукти через м'ясорубку. Додати 30 гр. дрібно нарізаного авокадо і одну столову ложку меду. Для профілактики кишкових захворювань приймайте дане зілля по 1 ст.л. на ніч, а як ліки - 3 рази на день по 1 ст. л. після їжі. Зберігати цю суміш необхідно в холодильнику в щільно закритому скляному посуді. 
Особливо слід відзначити корисні властивості авокадо для профілактики онкологічних захворювань. Від цього і його користь для здоров'я зростає. Ну і звичайно ж, авокадо необхідний для поповнення в організмі корисних речовин і вітамінів.
Не можна обійти увагою здоров'я не тільки внутрішніх органів, але і здоров'я нашої шкіри, волосся, нігтів. Авокадо і тут допоможе.

У косметології широко використовується масло авокадо, що має виражену лікувальну і поживну дію. Воно містить вітаміни A, D, E, легко поглинається шкірою, прискорює загоєння ран і позбавлення від екземи, допомагає лікувати опіки, захищає від негативної дії ультрафіолетових променів.

Масло авокадо дозволяє збагатити будь-який косметичний засіб. Для цього необхідно додати 10 крапель олії авокадо в 10 гр. крему, або в 10 мл. тоніка, або в 10 мл. лосьйону. Також можна взяти 7-10 крапель олії на 100 мл. шампуню або бальзаму для волосся. Це масло додає волоссю здоровий блиск, запобігає посіченню волосся і усуває його ламкість.

Масло авокадо використовується не тільки в якості масок для обличчя та волосся. Відома і його користь для здоров'я ясен. Його можна використовувати як у чистому вигляді, так і у вигляді суміші з іншими рослинними оліями в співвідношенні 1:1. Прикладати до запалених ясен ватний тампон, змочений в будь-якій із сумішей, 1 - 2 рази на день не більше 20 хвилин. 
У природі існує близько 400 сортів авокадо. Як у такому різноманітті не помилитися і вибрати дійсно корисний плід?

Звертайте увагу на щільність авокадо. Незалежно від сорту, зрілий плід м'який на дотик. Але не переживайте, якщо Ви придбали твердий авокадо. Це легко виправити, якщо покласти його в паперовий пакет з бананами і яблуками і залишити пакет при кімнатній температурі. Через кілька днів авокадо дозріє.

Авокадо чудово поєднується як з солодкими, так і з гострими стравами, з апельсиновим соком. Спробуйте в бутербродах замість майонезу покласти шматочок цього плоду.

Щоб зберегти всі поживні речовини в авокадо, його краще вживати в їжу у свіжому вигляді, як втім, і більшість фруктів.

Не варто залишати страви з авокадо на тривалий час. Краще з'їсти все відразу після приготування, оскільки м'якоть швидко обвітрюється і чорніє.

Авокадо завжди вас порадує своїм смаком, яскравим виглядом і масою найцінніших якостей, що дозволяють підтримувати Ваш організм в тонусі.
Джерело: vashaibolit.ru