понеділок, 21 жовтня 2013 р.

Кріп в народній медицині

Те , що кропу притаманні численні корисні властивості відомо як народним цілителям , так і лікарям , які представляють інтереси традиційної медицини. Цю лікарську рослину було задіяно в численних клінічних дослідженнях , за допомогою яких вдалося встановити , що їй притаманні вельми різноманітні фармакологічні ефекти . Даній рослині властиво вести боротьбу з гнильними і бродильними процесами в області кишечника , знижувати до мінімуму утворення газів , а також знімати спазми судин як кишечника , так і шлунка. Крім цього кріп сприяє швидкому виведенню сечі , а також знижує артеріальний і внутрішньоочний тиск. Притаманна даній рослині і відхаркувальна дія.

У більшості випадків цю рослину використовують як приправу. У народній медицині насіння кропу знайшло своє широке застосування в боротьбі як з різними порушеннями процесу травлення , так і з поганим апетитом , а також кашлем. Відвар насіння кропу є досить ефективним засобом і для посилення лактації. Йому притаманна також вітрогінна і заспокійлива дія . Настоєм насіння даної рослини лікують початкові стадії гіпертонії , атеросклероз , нирковокам'яну хворобу , пієлонефрит , часті головні болі , цистит тощо.

Щоб приготувати водний настій насіння кропу, потрібно для початку взяти одну столову ложку сировини, ретельно подрібнити його і запарити в п'ятистах мілілітрах кип'яченої води. Вже через чверть години настій буде готовий. Приймати його необхідно по половині склянки три - п'ять разів на день за п'ятнадцять - двадцять хвилин до прийому їжі. Курс лікування становить сім днів, після чого слід зробити перерву три - чотири дні і провести курс терапії ще раз.

Якщо у Вас поганий апетит , тоді на допомогу прийде такий засіб народної медицини: візьміть одну чайну ложку добре подрібненого насіння даної рослини , залийте її однією склянкою кип'яченої води і дайте настоятися протягом півгодини . Після цього отриманий настій потрібно буде процідити і вживати по п'ятдесят мілілітрів вранці , в обід і ввечері. У разі якщо в період лактації у жінки виробляється дуже маленька кількість молока , тоді фахівці народної медицини пропонують скористатися допомогою суміші насіння кропу з борошняною бовтанкою . Лікування атонії кишечника здійснюють за допомогою наступного рецепта : беремо дві чайних ложки зрілого насіння даної рослини , ретельно подрібнюємо його і засипаємо в каструлю. Заливаємо сировину двома склянками кип'яченої води і залишаємо на десять хвилин настоюватися . Вже через десять хвилин настій можна буде процідити , після чого і використовувати для прийому всередину за півгодини до прийому їжі в кількості ста мілілітрів. Такий настій слід пити тричі на день.


Використовуючи порошок насіння даної лікарської рослини можна попередити розвиток нападів стенокардії, а також епілепсії. Лікують їм і різні алергічні реакції. Насінням даної рослини здійснюють лікування і больових відчуттів в області попереку, бронхіальної астми, слабкості селезінки і печінки, нудоти, хронічних головних болів.

Джерело: http://www.tiensmed.ru/news/post_new10066.html

Листя кропу застосовуються для лікування анемії - в них багато заліза і вітамінів. При гіпертонії, порушеннях серцевого ритму, атеросклерозі використання кропу корисно завдяки його заспокійливій, протиспазматичній і сечогінній дії.


Протипоказання:
Вживання кропу в їжу, а також лікування його препаратами протипоказано людям із зниженим тиском. Надмірне вживання кропу може викликати непритомність, тимчасове погіршення зору і загальний занепад сил.

0 коментарі:

Дописати коментар