четвер, 24 січня 2013 р.

Тоні Роббінс - хто він?

Уявіть собі людину, яка реалізована в усіх основних складових життя: він абсолютно здоровий, у нього ідеальне тіло, у нього щасливі відносини з дружиною. Він виростив чотирьох дітей, він стоїть на вершині піраміди у своїй професії і заробляє сотні мільйонів доларів. Він змінює на краще життя мільйонів людей, допомагаючи їм реалізовувати свій потенціал і досягати максимального успіху. Він віддає людству мільйони доларів через свою добродійну організацію.
Здається, що це міфічний персонаж, чи не так?
Але це не так. Ця стаття про абсолютно реальну людину, що живе серед нас, у наш з вами час.
Його енергія здається безмежною. Він проводить на сцені по 14 годин на добу, зберігаючи абсолютну увагу своєї аудиторії.
Спектр емоцій, який він викликає у людей під час своїх виступів, варіюється від дикого сміху до сліз.
Коли він на сцені, від нього неможливо відвести очей. Він володіє енергією рок-зірки, але з абсолютно позитивним зарядом, завдяки якому хочеться ставати краще, допомагати світу, відкривати та реалізовувати в собі свою досконалість.



Всі релігії говорять про те, якою повинна бути досконала людина. Але в наш час у нас практично немає прикладів абсолютно збалансованих людей.
Найчастіше, якщо людина здорова, красива і міцна, у нього неполадки в кар'єрі або в родині. Якщо вона реалізована у фінансовій сфері - кульгають її моральні цінності. Якщо вона присвятила своє життя благодійності, вона забуває про свій власний матеріальний добробут.
У минулому столітті було чимало людей, якості яких можна взяти за приклад, але кожен з цих великих людей в якійсь сфері життя був не збалансований. Мати Тереза, Екхарт Толле, Далай Лама, Опра Уїнфрі, Стів Джобс - всі ці люди досягли особистого апогею на своєму шляху розвитку, але в якомусь із ключових напрямків їх життя недосконале.
А я хочу ближче познайомити вас з тим, хто реалізувався у всіх напрямках - майстром найвищого рівня, гігантом думки, генієм.
Хто ж ця людина? Ні хто інший, як Тоні Роббінс.
ЧИМ він мене здивував
До семінару Тоні Роббінса "Unleash the Power Within", на якому я була з 3 по 6 листопада в Лос-Анджелесі, я була трохи знайома з його роботою - підписана на його розсилку і завжди стежила за його новинами.
Найбільше я дізналася про нього від свого бізнес партнера, який протягом півтора років розповідав мені про те, який величезний вплив Тоні справив на становлення його як особистості, як професіонала, як бізнесмена.
Його відгуки завжди були повні соковитих епітетів, і з кожним місяцем роботи я усвідомлювала, що від відвідування семінару Роббінса мені нікуди не дітися. І ось мій час настав: я прибула до Каліфорнії для того, щоб випробувати це.
Але те, що я побачила своїми очима, коли Тоні вийшов на сцену в перший день свого семінару, на який зібралися 4200 чоловік зі всього світу, перевищило всі мої очікування. Все, що я чула про нього раніше, і що я прочитала в книгах Роббінса, померкло перед величчю і масштабом його особистості.
Дивувало все, одне за іншим:

    
У 52 роки він виглядає максимум на 30, а його енергія несе заряд енергії Майкла Джексона в його кращі роки.
    
Він виростив чотирьох дітей, троє з яких йому не рідні.
    
Протягом 15 годин одного дня він жодного разу не збився з думки, не використав жодного слова-паразита, жодного разу не запнувся. Швидкість і ясність його слова - один з основних доказів його геніальності. Навіть коли він проводив міні коуч-сесії з кількома людьми із залу, його слог залишався також стрімким і ясним.
    
Його приватні консультації коштують 1 мільйон доларів на рік за 12 годин, при цьому термін очікування - 18 місяців. У цьому, безумовно, можна було засумніватися, тому нерідко тренери особистісного розвитку говорять про те, скільки коштують їхні приватні послуги, найчастіше перебільшуючи цю ціну в кілька разів для того, щоб накрутити цінність інших своїх послуг або програм. Але коли вам говорять список його клієнтів (Андре Агассі, Х'ю Джекман, Дональд Трамп, Дону Керен, Серена Віліамс), стає очевидно, що це не рекламна кампанія, адже такі імена неможливо використовувати без наслідків для свого іміджу, якщо за цим нічого не стоїть .
    
За один 4-хденний тренінг він заробляє більше 4 мільйонів доларів.
    
Опра Уїнфрі, яка ніколи не відвідує подібні заходи (всі самі приходять до Опри), прилетіла заради цього семінару з Чикаго в Лос-Анджелес, викроївши на нього 2:00, а залишилася з нами на весь день.
Якщо люди світового масштабу вчаться у нього, як ви думаєте, який переворот у свідомості він здійснює у всіх інших?
Робін Шарма, Стів Павлина, Брайан Джонсон, Роберт Кійосакі, Джон Максвелл, Майкл Гербер та інші супер-вчителя особистісного розвитку та бізнес-тренери дають дуже багато своїм читачам і клієнтам, але Тоні Роббінс - це абсолютно інша ліга. І в цій лізі він грає один.
Оцінити це дуже просто: достатньо поглянути на спектр його впливу і порівняти його з усіма іншими професіоналами в цій галузі. Подивіться, скільки фоловерів у Твіттері Роббінса і всіх інших вчителів. Подивіться, хто його клієнти, яка вартість і структура його програм, і порівняйте з програмами всіх інших вчителів.
Китайська приказка говорить, що життя людини вимірюється висотою тіні, яку він залишить на майбутні покоління. Tінь Тоні Роббінса видно вже зараз.
ТРЕНІНГ
Чи вчинив контент тренінгу переворот у моїй свідомості? Швидше ні, ніж так. Вправи, які давав Тоні, були для мене малоефективними, оскільки я вже 10 років займаюся саморозвитком і пропрацювала все те, що було запропоновано саме на даному семінарі.
Однак матеріал для професійного розвитку, який він давав до і після самих вправ, справили на мене величезне враження, і я із задоволенням буду ділитися з вами тим, як я застосовую у своєму житті його принципи. Вони перевірені 30-річним досвідом роботи з людьми самого високого калібру.
Якби я пройшла цей семінар років 10 тому, коли я почала серйозно занурюватися в цю тему, він, безумовно, став би одним із самих вибухових подій в моєму житті, рівносильним приїзду в США.
Але глибина і інтенсивність навіть цього тренінгу для початківців воістину не для слабких, які шукають швидке вирішення своїх проблем.
До речі, Тоні відмовився брати участь в гучному фільмі "Секрет", так як не хотів зраджувати те, у що він вірить і чому він навчає. Позитивне мислення - тільки одна зі складових, але ніяк не головний "секрет" успішного життя, стверджує він.
Як не виросте трава на плитці, як би ви цього не хотіли, скільки б ви не візуалізували це і не відчували б подяку, так і багато наших думок і дій підкоряються величезній кількості інших законів.
Якщо в 4 дні тренінгу він зміг упакувати таку кількість трансформуючою інформації та вправ для новачків, тільки уявіть, яку цінність мають його тренінги для більш просунутих і вже реалізованих людей, що прагнуть взяти нову висоту у своєму житті.
ТРУДНОЩІ ЙОГО ШЛЯХУ
Безумовно, людина не стає великою, не подолавши величезну кількість перешкод. А життя Тоні Роббінса сповнене ситуацій, які більшість з нас охарактеризували б як «трагедії».

    
Його дитинство пройшло у злиднях. Він розповів, що один з перших моментів, які змусили його повірити в добро, трапився під час дня Подяки, коли незнайома людина прийшла до них в будинок з кошиком їжі.
Напередодні його батько залишив сім'ю без якої або матеріальної підтримки, а його мати не могла собі дозволити святковий обід на честь свята, яке святкують всі американці.
Тому коли незнайомець виявився на ганку його будинку з святковим обідом, Тоні був вражений тим, що хтось подумав про їх сім'ю і нагодував їх у цей день.
Внаслідок цієї переворотної події, благодійність стала величезною складовою його діяльності.
Так як тренінг проходив в Лос-Анджелесі, з прибутку семінару Тоні передав до благодійного фонду Лос-Анджелеса кошти, яких вистачить на те, щоб нагодувати 40,000 чоловік.

    
У дитинстві у нього було три батька, причому його рідний батько не був для нього найближчим.
    
Весь підлітковий період він боровся із зайвою вагою. Як він говорить, він був товстуном маленького зросту. Бачачи його двохметрову накачану фігуру сьогодні, в це важко повірити.
    
У 24 роки він одружився на жінці старше його на 14 років, і відразу у нього з'явилося три дитини, старшому було 17. Слідом народилася його рідна дитина. Кожного з цих дітей він виростив як рідного.
Неважко уявити собі конфлікти, які можуть виникнути між 17-річним підлітком і 24-річним "татом".
Але стосунки з першою дружиною, незважаючи на дітей, яких вони виростили разом, з роками зійшли нанівець, і він одружився вдруге вже в 40 років.
Зараз він абсолютно щасливий зі своєю другою дружиною, про яку він відгукується так: "Якби мені довелося все віддати - всю мою діяльність і все, чого я навчився і що я знаю, заради моєї Сейдж, я б зробив це не замислюючись".

    
Коли його бізнес став успішним, дві людини запропонували йому керувати його бізнесом, щоб він не відволікався від тренінгової діяльності. Він відійшов від управління бізнесом, і в результаті один з них украв у нього 250 тис. доларів (а 20 років тому це була ще більш значна сума, ніж зараз), а його компанія була доведена до банкрутства. Його борги складали 762 000 доларів. Його близький друг і особистий юрист умовляв його оголосити банкрутство, щоб не виплачувати цей борг, але Тоні рішуче відмовився, і протягом декількох років компенсував втрати.
Його дитинство і юність були дуже складними - товстун з бідної сім'ї, у якої навіть не було коштів влаштувати дітям свято. Він не отримав традиційної вищої освіти, і тим не менше багато його клієнтів - випускники кращих університетів світу. Його зраджували, його компанію довели до банкрутства невірні партнери. І, незважаючи на всі труднощі, він вийшов з них Переможцем, справжнім прикладом для всіх нас.
ЙОГО ЕНЕРГІЯ
На жаль, жодне відео Тоні не передає ту енергію, яку людина відчуває, опинившись в одному з ним залі. Це як ніби дивитися на листівку із зображенням Великого Каньйону в Аризоні.Тільки опинившись там, ти відчуваєш велич цього місця, фотографії та відео-записи передають лише 8-10% від реальних почуттів.
Ошо в бесідах зі своїми учнями говорив про те, що прийшов час людини, яка зможе поєднати в собі духовність з матеріальністю, об'єднати в собі духовно наповнений, але матеріально недорозвинений Схід з багатим Заходом, страждаючим від духовної недостатності.
Він називав цю людину Зорба-Будда.
Ця людина сьогодні живе серед нас, друзі. І якщо у вас коли-небудь з'явиться можливість зіткнутися з ним, не пропустіть його. Ваше життя зміниться назавжди, бо у вас з'явиться нова планка того, якою може і повинна бути ЛЮДИНА. -

Джерело  http://elizavetababanova.com/velikie-muzhchiny-sovremennosti/toni-robbins-kto-on.html

0 коментарі:

Дописати коментар