середу, 23 січня 2013 р.

Скони, або сирні перепічки

Рецепт від Юлії Висоцької

Інгредієнти
280 г борошна
2 ч. л розпушувача
1 ч. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч. л. солі
60 г охолодженого вершкового масла, порізати шматочками
400-500 г тертого сиру, будь-якого
230-240 мл кефіру, можна йогурт.


 Спосіб приготування


Змішуємо всі сухі інгредієнти.
Додаємо холодне вершкове масло і ріжемо його ножем прямо в борошні. Можна потім і рукою м'яти.
Додаємо тертий сир і перемішуємо все. Додаємо кефір або йогурт і замішуємо тісто. Воно буде липке, можна додати борошна, але небагато.
Викладаємо на стіл наше тісто і ділимо на 2 частини, розкатуємо корж злегка, товщиною 1-2 см, ділимо його на 8 частин. Тобто ріжемо тісто навпіл, потім ще раз навпіл, і ще раз половинки навпіл. і виходить у нас 8 трикутників, з одної перепічки виходить 8 трикутників. А з 2-х тоді 16 шт.
Викладаємо перепічки на лист, обов'язково застелений папером, змащуємо їх кефіром і випікаємо при 200 гр. 20 хвилин. Все, найсмачніші сирні перепічки готові. Смачного!



Джерело: http://www.edimdoma.ru/retsepty/50485-skony-ili-syrnye-lepeshki?_=1358863503297&page=3

0 коментарі:

Дописати коментар