пʼятницю, 4 лютого 2011 р.

Про логіку, інтуїцію, чоловічий світ і жіноче щастя ...

Що таке логіка?
За словником Ожегова це:
«Логіка, - 1. Наука про закони і форми мислення. Формальна л. Діалектична л. 2. Хід міркувань, умовиводів ».


Не стану приховувати, що сама, як мені здається, покладаюся на інтуїцію, але дуже часто намагаюся мислити логічно і на основі цього приймати рішення.

Але ось потрапила мені до рук книга Ошо Раджніш «Про жінку». Там дуже багато цікавого, і я раджу її по можливості прочитати всім жінкам. Хоча багато положень у ній, безсумнівно, спірні ...

Але мене особливо зацікавило те, що сказано в книзі про вивчення вченими Всесвіту, матерії і збентеженні геніальних умів при зануренні в ці таємниці.

Дослівно у Ошо: «Логіка - це якість, притаманна людині». Тобто ні Всесвіт, ні матерія не живуть і не розвиваються за законами логіки і раціональності.

І далі розвивається думка про те, що для розуміння світобудови як такого слід відкинути логіку, раціональність і просто прислухатися до природи.

Ні для кого не секрет, що чоловіки споконвіку звинувачують жінок у відсутності у них логіки. Або іронізують з приводу і без, вимовляючи з усмішкою набившу оскому фразу «жіноча логіка».

Але хіба хто-небудь стане сперечатися, що жінка до природи ближче, ніж чоловік, навіть сучасна жінка, яка, на жаль, теж стрімко віддаляється від неї, намагаючись жити за законами, придуманими чоловіками в силу різних причин. Одним жінкам потрібно побудувати кар'єру у світі чоловіків, іншим - просто завоювати місце під сонцем.

І ось я думаю, чи правильно в такому випадку поступають жінки? Чи не заведе нас чоловіча логіка і чоловіча цивілізація в глухий кут? Мені особисто здається, що ми вже наближаємося до цього.

Чоловіки-творці в цьому світі народжуються не так часто.

Адже жінкам, та й самим чоловікам, з пелюшок навіюється, що чоловік - ватажок зграї, добувач, воїн. Всі, хто не вписуються в цю формулу, вважаються другим сортом. Чи так це?

І чи потрібно нам зброю, атом і багато іншого? ..

Чи стали ми щасливішими, живучи не серед дерев, птахів і квітів, а в кам'яних джунглях?

І що цікаво. Природу обдурити важко. Будь-яка людина, яка заробила гроші, без оглядки утікає з мегаполіса і воліє жити за містом.

Чоловічий світ націлений на здобування грошей. Раніше це було золото, яке називали золотим дияволом, тобто люди розуміли, що чинять  погано, і все-таки несамовито йому поклонялися. Світ без кінця охоплювала золота лихоманка ...

Тепер люди стурбовані курсом долара, євро, блакитними та іншими фішками, зростанням і падінням цін на нафту і газ.

Але чи стали ми від цього щасливішими?

Чому в світі так багато покинутих дітей, самогубств, чому вже майже кожен третій мучиться від депресії?

І ці цінності, які чоловічий світ нав'язав жінці, чи цінні  вони насправді?

Наприклад, кращі друзі дівчат - діаманти. Якою потрібно бути наївною, недокоханою і нещасною, щоб повірити в це ...

Ніякі діаманти на світі не можуть замінити маминої колискової, батька, що тягає своє чадо на шиї, бабусю, що розповідає казки під гудіння хуртовини за вікном, прогулянок з дідусем по весняному лісі.

І романтичні побачення юності, і осяяння любов'ю і взаєморозуміння потім з чоловіком у дорослому житті в мільярди разів цінніші будь-яких діамантів.

Ніяке золото не в силах нам подарувати щирої дружби, відданої любові, теплоти взаємин з батьками, з дітьми.

І сукня, зшита мамою, бабусею, близькою подругою, що зберігає тепло їхніх рук і на роки зберігає добру енергію, що вони вклали в своє творіння, не йде ні в яке порівняння з сукнею від Кардена і від кого завгодно ще.

І питання - можливо жінці потрібно перестати жити чужим розумом? Згадати про свою близькість до природи? І почати перебудовувати світ?

Зруйнувати світ і побудувати наново я не закликаю, тому як це теж чисто чоловічий підхід.

Світ потрібно перебудовувати не поспішаючи, поволі.

І почати з себе ...

Для початку усвідомити себе Жінкою. Саме з великої літери. Зрозуміти, що природою спочатку було закладено саме верховенство жінки.

Якщо б природа хотіла призначити на «керівну» роль чоловіка, вона б йому і довірила саме головне, що відбувається на Землі - народження дитини.

Якби не це, світ перестав би існувати.

А чоловік був задуманий матір'ю-природою як помічник, покликаний допомагати і захищати жінку і потомство.

Як і чому світ перевернувся з ніг на голову, сказати складно ...

Ймовірно, створюючи чоловіка, природа дала йому силу, але недодала здатності розуміти свою відповідальність і любити ...

Може бути, вона сподівалася, що жінка сама впорається з цим завданням і виховає чоловіка саме таким, який він повинен бути.

І справді, внутрішній світ чоловіка на 99% залежить від жінки. Саме вона має на нього вплив з першого його крику на довге подальше життя.

Спочатку це мама, бабуся, потім вихователі в дитячому садку, потім вчителі у школі.

І всі вони по-перевазі жінки!

То що ж виходить? Ми самі винні, що наші чоловіки саме такі?

Саме тому жінці потрібно почати перебудовувати світ з себе, зі свого внутрішнього світу, зі своїх відчуттів, зі свого сприйняття зовнішнього світу і зі своїх бажань.

Щоб бути щасливою, напевно, варто мріяти не про принца, який буде будувати повітряні замки, не про лицаря, який все буде скакати і битися то з млинами, то з драконами, не про мільйонера, який купить діаманти та інше і змусить жити за своїми законами, а про чоловіка, який вміє любити, дарувати тепло, піклуватися.

Він не стане обіцяти дістати з неба зірку, він просто буде милуватися зірками разом з коханою, притиснувши її до своєї теплих грудей.

Він збудує дім, посадить дерево і не тільки допоможе зачати сина, він ще й буде весь час поряд з коханою і з дитиною, поки вона буде рости, дорослішати, він навчить сина любити жінку і світ, і тільки таким чином землю можна буде перетворити на сад, про який мріяли багато філософів і поетів.

І тому жінці варто подумати, що хороший чоловік виходить не з тих хлопців, що виблискують дотепністю, демонструють накачані м'язи і мають «тачку», куплену на гроші батьків.

Хороший чоловік вийде з того, хто бачить у жінці особистість, хто хоче будувати і створювати разом з нею.

І хлопець, який вміє готувати, охоче займається домашніми справами, а потім також охоче йде в театр, на пляж, до мами на дачу, принесе набагато більше щастя жінці, ніж каратист, боксер, самбіст, олігарх і наігеніальнейшій вчений, разом узяті.

Щоб переконатися в цьому, можна покластися на інтуїцію, скористатися логікою чи пізнати на власному досвіді ...

Джерело:  myjane.ru
Автор: Наталія Антонова

0 коментарі:

Дописати коментар