субота, 31 травня 2014 р.

Як українці весілля гуляли








субота, 24 травня 2014 р.

Картопля для здоров'я

Картопля нормалізує кислотно-лужний баланс, виводить з організму надлишок холестерину, солі важких металів, нітрати, радіонукліди, підсилює відділення жовчі. При регулярному використанні її як продукту харчування нормалізується кишкова флора, знижується ризик розвитку жовчнокам'яної хвороби, цукрового діабету. При багатьох захворюваннях картопля прекрасно справляється з роллю ... ліків.

При діабеті вранці натщесерце народна медицина рекомендує пити по 1 / 4 ст.картопляного соку, розведеного 1:1 водою. Курс лікування - 10 днів. Через декілька місяців курс можна повторити знову.

При виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки п'ють по 1 ст. соку з 1 ст.л. меду двічі на день - натще і на ніч. Курси лікування можна проводити по два тижні з тижневими перервами між ними. Позитивний ефект відчувається через 1,5-2 місяці. Зникають болі, відрижка, печія, нудота, знижується кислотність шлунка.

При панкреатиті щодня вранці і ввечері за дві години до їжі треба випивати по 100-200 мл свіжоприготованого соку, а через п'ять хвилин після цього - 1 ст.кефіру. Курс лікування - 10 днів.

При суглобових болях на проблемні місця на ніч накладають компрес з кашки натертої картоплі.

При фіброміомі матки вранці натщесерце слід пити по 0,5 ст. картопляного соку. Курс лікування - місяць, перерва - десять днів. Усього проводять не менше трьох курсів.

При діареї допомагає картопляний крохмаль. Потрібно випити перед їжею 1 ч.л. порошку, розведеного в 0,5 ст. води.

При маститі до молочних залоз прикладають на дві години масу, приготовану з картопляного крохмалю і рослинного масла, узятих в рівних частинах.

При гіпертонії щодня п'ють по 1 -2 ст. відвару картопляної шкірки (
шкірки чотирьох-п'яти середніх бульб заливають 0,5 л води і кип'ятять 15 хвилин).

Використовуючи картоплю в лікувальних цілях, слід пам'ятати, що найбільша частина цілющих речовин зосереджена в її поверхневих шарах. Тому при очищенні потрібно намагатися зрізати шкірку якомога тонше, а очищену картоплю не тримати довго у воді.

Напій, що робить нас розумнішими

Молоко та його похідні не тільки оздоровлюють травний тракт, а й впливають на кмітливість.

Опитавши більше тисячі людей зі здоровим серцем та нирками, учені підвели підсумок, що словесна і робоча пам'ять, а також зорово-просторовіздібності виявилися на більш високому рівні у тих, хто практично щодня п'є молоко. Відмовившимся від цього продукту за результатами тексту вченіпоставили «незадовільно».

«Піддослідним» добровольцям пропонувалося виконати текстове завдання, укладачі якого включили в нього питання з різних життєвих сфер.«Аутсайдерами» виявилися австралійці, які зловживають нікотином і алкоголем. Трохи кращі результати показали ті, хто просто не п'є молоко, а осьлюбителі молочних продуктів переважно виконали тест на «відмінно».

Джерело: http://medikforum.ru/

Капуста

Вирощуванням капусти займалися ще стародавні римляни і греки приблизно за шість століть до н.е. До цих пір на узбережжі і островах Середземного моря можна зустріти дику листову капусту, яка і була вихідним матеріалом.
В ході численних досліджень у капусти були виявлені цінні якості, які успішно використовуються в лікувальних цілях.

Капуста є засобом для профілактики розвитку різних злоякісних захворювань.Це науковий факт, який був підтверджений американськими вченими.

Тому фахівці рекомендують вживати цей продукт хоча б два рази на тиждень.
Що містить у собі звичайний качан капусти? Велика частина це вода (приблизно 90%), а також білки, вуглеводи, вітаміни й амінокислоти. Одним з найцінніших компонентів є клітковина. Капуста відрізняється вмістом малої кількості калорій, і в ній немає жирів. Якщо говорити про вітаміни, то вони представлені вітамінами групи В, С, А, Е. К, Р. Крім цього, міститься дивовижний вітамін, що володіє противиразковими властивостями - U. Саме за рахунок змісту даного вітаміну капуста може бути використана в терапії виразкової хвороби (сік капусти). У цього вітаміну виявлено ще й протисклеротичні властивості.

Для тих людей, які хочуть схуднути, капуста є ідеальним засобом. У ній є кислота тартронова, яка не дає можливості цукру перетворитися в жир. Слід враховувати, що ця кислота руйнується в ході термічної обробки. Щоб досягти зниження ваги, необхідно їсти капусту в сирому або квашеному вигляді.

З інших компонентів слід зупинитися на змісті мікроелементів (мідь, йод). Мідь благотворно позначається на функціонуванні нервової системи, тому капуста може бути застосована в клініці нервових хвороб. Ця властивість капусти була відома ще під час Піфагора. Йод робить капусту необхідним продуктом для людей, які страждають патологією з боку щитовидної залози.

Позитивною властивістю є відсутність азотистих сполук, тому капусту можна рекомендувати пацієнтам із захворюваннями нирок і ендокринологічними захворюваннями. Наявність фітонцидів в листках капусти пояснює, чому капустяний лист є хорошим протизапальним засобом. Використовуючи його, можна  прискорити загоєння ранових поверхонь, а також досягти зменшення вираженості ревматичних, радикулярних, подагричних болів.

Капустяне сімейство включає в себе велику різноманітність сортів, але королевою по праву вважається капуста брюссельська, чемпіон за вмістом вітамінів, клітковини, солей калію. Ці властивості дозволяють рекомендувати даний сорт для харчування людям, які страждають різними захворюваннями серця і судин. Крім цього, вона нормалізує вуглеводний обмін, що дозволяє її включати в дієту при діабеті.

Перше місце серед овочів, які запобігають розвитку онкологічних захворювань, займає капуста брокколі. Вона відрізняється підвищеним вмістом у ній вітаміну С. Доведено, що в чашці нарізаної капусти брокколі міститься в кілька разів більше цього вітаміну, ніж та доза, яку рекомендують дієтологи.

Можна з упевненістю сказати, що капуста є ефективним терапевтичним засобом. Незважаючи на удавану нешкідливість 
такої терапії, необхідно проконсультуватися з фахівцем перед початком систематичного вживання капусти в лікувальних цілях. Наприклад, не рекомендується включати в раціон червонокачанну капусту людям із захворюваннями шлунка та кишечника.

 kamelek.com

Як подолати осінню хандру

Яка вона, осіння хандра?Кожен день коротший за попередній, а небо свинцеве, навіть, коли світить сонце. І відпустку позаду. І все частіше мрячить дрібний і противний дощ, завиває вітер, і, здається, що літа навіть не було. І не допомагає спілкування під час обідньої перерви, і робота йде туго, а попереду ще 10 місяців до відпустки. А якщо і відпустка була давно або її зовсім не було? Все частіше лікарі ставлять похмурим пацієнтам діагноз - синдром хронічної втомиЛікування при такому діагнозі часто затягується на довгий час. Але іноді - це просто осіння хандра. І треба трохи пильніше вдивитися в свою поведінку і ставлення до себе і оточуючих.  Не шукайте порятунку в роботі. Вона не може бути притулком від життєвих проблем. Робота дає кошти для комфортного існування, дає можливість реалізації своїх знань та амбіцій. Але вона не повинна повністю поглинати ваше життя. 
Навчіться жити своїм життям. Якщо вам дуже хочеться комусь допомогти або зробити за нього роботу, задайте собі питання: чи так вже йому це потрібно? А може, він впорається сам?
Частіше бувайте на природі.
 І правильно харчуйтеся. А ще фахівці радять у період темних осінніх днів їсти темний шоколадЗ нього організм бере антиоксиданти і фенетіламін. Ця речовина активізує взаємодію клітин мозку, і допомагає зберігати позитивний настрій. Ще радять їсти мигдальУ горіхах міститься вітамін B2, вітамін E, магній і цинк. Ці вітаміни і мікроелементи допомагають підтримувати гарний настрій. Їжте капусту брокколі. На думку індійського імунолога Шікха Шарма,капуста брокколі є «найбільш позитивним гарніром». Вона багата рослинними білками, амінокислотами, фолієвою кислотою, яка захищає нас від нападів безпричинної тривоги. Відомо, що дефіцит вітаміну В12 провокує розвиток стресу. У рибі є жирні кислоти Омега 3, вітаміни групи В. Цитрусовівже одним своїм ароматом можуть прогнати поганий настрій. Трав'яні чаї допоможуть від безсоння, або навпаки - додадуть гарного настрою. Все залежить від компонентів для заварки. Додавайте в їжу побільше пряних рослин, вони підбадьорюють. 
І не нийте! 
Ліки від депресії у кожного свої. Важливо не вважати, що осінь, невдачі, похмуре небо і підступи недоброзичливців сильніше вас. 
Перевірено на собі.

Джерело: SanSanna, www.sudba-i-zhizn.ru.