понеділок, 19 вересня 2011 р.

Самомотивація: як змусити себе працювати?

Робота почала тебе дратувати і все частіше виникає бажання втекти з галасливого офісу? Набридли вічні дедлайни, звіти та зауваження?
Будь-яка робота має на увазі і рутинну частину в тому числі, яка вбиває інтерес до раніше улюбленої справи. Не варто кидатися в крайнощі або покірно миритися з нудними заняттями. Подібне явище варто все ж перемогти, зайнявшись самомотивацією.


Мрій
Згадай, як довго ти шукала цю посаду і як зраділа, коли тобі нарешті сказали таке бажане «так». Ти планувала, мріяла і передчувала задоволення від роботи. Разом зі своїми мріями ти мчала в офіс у відмінному настрої.
Ти доклала максимум зусиль, щоб проявити свій професіоналізм. Більше того, могла спокійно затриматися на роботі, тому що час протікав непомітно, і ти була впевнена, що улюблена робота коштує твоїх зусиль.
Але якось раптово ти втратила інтерес до всього, втомилася і «перегоріла». Чому? Все дуже просто: сходячи на вершину успіху швидкими кроками, ти спускаєшся з неї ще швидше. І повертаєшся в рутину.
Зупинись, подумай, помрій! Навіть самі ілюзорні мрії можуть з часом стати реальністю. Помрій про своє підвищення, про посаду, яку хотілося б отримати в майбутньому. Подумай про те, що змогла б зробити на наступному етапі своєї кар'єри.
Повір, в твоїй голові з'явитися безліч ідей, які підштовхнуть тебе до дій!
Згадай
Приємні спогади - це як «бальзам на душу». Головне - вчасно його «прийняти». Згадай про свої колишні успіхи, хвалебні оди шефа, погляди співробітників, які не очікували, що твоя праця буде настільки безцінна. Ти пишалася собою!
Не може ж все канути в Лєту тільки через те, що зараз тебе почали переслідувати дрібні невдачі. Адже згадавши про всі перемоги, ти зможеш впоратися з «чорною» смугою на роботі швидше. Не варто здаватися і втрачати ентузіазм.
Не забувай, що скласти образ незамінного співробітника і
змінити його можеш тільки ти. Тому, «підкріпившись» спогадами, продовжуй розвивати свій професіоналізм.
Нагороджуй себе
Не варто відразу засмучуватися, якщо ти тимчасово змушена виконувати рутинну роботу. Краще пошукай в ній користь для себе. Адже коли ти швидко впораєшся з нудним заняттям, тобі не стануть ставити в приклад «правильних» співробітників, які виконують свою роботу, не обурюючись і не Бурча собі під ніс. «Якщо зараз я дві години попрацюю над звітом, значить, зможу без косих поглядів поспілкуватися по телефону з подругою або відповісти на всі повідомлення друзів у соціальній мережі».
І чим швидше ти впораєшся з нею, тим швидше одержиш нагороду.
Став цілі
Ти дозволила собі помріяти, щоб відволіктися від повсякденної
робочої рутини, згадала свої перемоги - тепер настав час ставити перед собою ціль! Головне - досяжну мету, тобто ту, яку можна реалізувати в недалекому майбутньому.
 
Дедлайн твого звіту вже через тиждень? Постарайся зробити всю роботу до цього терміну. Шеф обов'язково оцінить таку оперативність, переконавшись у тому, що ти справді цінна співробітниця. Особливо, якщо робота виконана якісно.
Подібні «маленькі» мети здатні не тільки підняти твою самооцінку, а й дають можливість домогтися більш масштабних успіхів у кар'єрі. Адже покрокова реалізація твоїх планів може перетворитися в результаті в грандіозний успіх.
Просувай
Тепер прийшов час проявляти ініціативу. Вона як «паличка-виручалочка» - може врятувати тебе від бездіяльності.
У твоїй голові дозріли деякі міркування, пов'язані з поліпшенням робочого процесу? Трансформує їх в ідеї, виклавши кожну з них у письмовому вигляді. Всі вони повинні бути обгрунтовані і нести в собі виняткову користь, в першу чергу для фірми, по-друге - для тебе. Ти отримаєш позначку зі знаком «плюс», якщо навіть мало виграєш від реалізації своєї ідеї.
Результати твоєї ініціативи можуть проявлятися не відразу, але вони будуть успішними. Тоді ти знову відчуєш себе окриленою і необхідною на роботі, на яку будеш мчати, як на свято! Удачи!

Джерело: bt-lady.com.ua

0 коментарі:

Дописати коментар