неділю, 15 березня 2015 р.

10 ДОМАШНІХ СОУСІВ


1. Сметана 15%, пара часточок часнику, подрібнений кріп, сіль і чорний перець. Все перемішуємо. Такий соус відмінно підійде до голубців, драників, овочевим котлетам і печеній картоплі.
2. Оливкова олія, лимонний сік, сіль, суміш сушених італійських трав -базілік, орегано, майоран, чебрець. Соус підходить для овочевих салатів, риби, курки, м'яса.
3. Вершки, сир, мускатний горіх, сушений часник. Вершки прогріваємо на сковорідці, додаємо сир, приправи і готуємо, поки сир не розплавиться. Додаємо до пасти, рису, можна полити картоплю.
4. Лук, зелень, улюблені спеції. Все збиваємо в блендері з додаванням невеликої кількості води. Підійде для маринування курки, запікання картоплі або просто до овочів.
5. Майонез, соєвий соус, часточка часнику, лимонний сік і трохи гірчиці. Це буде смачно з картоплею фрі, курячими наггетсами. Також можна промазати лаваш і укласти в нього начинку з помідорів, сиру, шинки, зелені. Або заправити салат з курки, баклажанів і помідорів. Добре буде і з картопляним салатом.
6. Кедрові горішки, базилік, пармезан, італійські трави. Це класичний зелений песто, дуже смачний! Підійде до риби, м'яса, тостів і звичайно до салату капрезе (скибочки моцарели, помідорів).
7. Сир дор блю і вершки. Збиваємо в блендері, трохи прогріваємо і подаємо до пасти.
8. Помідори, цибулю, часник і щіпка червоного перцю. Помідори очищаємо від шкірки, подрібнюємо в блендері разом зі спеціями, цибулею і часником. Прогріваємо в сковороді і подаємо до рису, м'яса, курки. Непогано буде і з скибочками печеної картоплі, печеними баклажанам та іншими овочами.
9. Майонез, трохи кетчупу (або томатної пасти) і дрібно нарізані корнішони. Дуже смачно з дерунами, рибою і смаженою картоплею.
10. Сирний сир, зелень і мелений чорний перець. Такий соус ідеальний до овочів, відварного картоплі, запеченої рибі.

пʼятницю, 13 березня 2015 р.

Рене Зеллвегер повернула собі колишнє обличчя


Західні видання стверджують, що відома актриса Рене Зеллвегер перенесла ще одну пластичну операцію.


Після шквалу критики, який обрушився на зірку "Щоденників Бріджит Джонс" Рене Зеллвегер у зв'язку з пластичною операцією, актриса, мабуть, вирішила повернути собі колишнє обличчя.


Днями зірка з'явилася на модному показі Miu Miu в рамках Тижня Моди в Парижі і порадувала природним виглядом. Складно було не помітити зміни в зовнішності актриси: критики і шанувальники зійшлися на думці, що "фірмові риси" Рене Зеллвегер знову на місці.
Для виходу в світ 45-річна актриса вибрала елегантне чорне плаття, червоне пальто і бежеві черевики.
Фото: REX Features

вівторок, 10 березня 2015 р.

Пахлава.


Рецепт на 1 упаковку тіста (400гр): 300гр вершкового масла, 300 гр волоських горіхів, для сиропу: 1стакан цукру + 1 склянку меду + 1 склянку води, пару крапель лимонного соку, ванілін, паличку кориці, цедра апельсина. Тісто поділити на дві рівні частини, горіхи перемолоти, масло вершкове розтопити. форму для пахлави змастити маслом. Викласти у форму половину аркушів тіста, при цьому кожен лист добре змащувати вершковим маслом, засипати перемолотиі горіхи і далі викласти наступну половину тіста, також промащуючи кожен лист тіста. Тобто горіхи виходять тільки в середині пахлави. Потім нарізати пахлаву, зазвичай ріжуть ромбиком, якщо залишилося вершкове масло, то налити його зверху. Готову пахлаву поставити в розігріту духовку t 160 -170 і випікати 1ч 30 м., (Важливо випікати саме при низькій температурі, дійшла до цього методом довгих проб і помилок, а пахлаву я роблю вже дуже давно років 15 напевно). поки печеться пахлава зварити сироп з перерахованих продуктів, варити хвилин 5 після закипання. Готову пахлаву відразу залити остившім сиропом. Дати настоятися 1-2 години.

понеділок, 9 березня 2015 р.

Японці створили зубну пасту, яка пломбує зуби



У Японії вченим Казуї Ямагаші було зроблено революційний винахід в сфері особистої гігієни. Завдяки його винаходу, спеціальної зубної пасти, можливо швидко і безболісно закрити дірки і тріщини в зубах, а також відновити зубну емаль без допомоги стоматологів, інформує британське друковане видання.

За своїм складом паста аналогічна зубної емалі, і її можна наносити безпосередньо на дірочку в зубі. Матеріал отримали в результаті експерименту з гідроксил-апатитом, який є головним компонентом зубів.

Спочатку, кислота,  що міститься в даній пасті злегка розм'якшує поверхню тріснутої емалі. Однак, через три хвилини паста кристалізується, і штучний матеріал міцно вбудовується в структуру природної емалі. Крім того, це гарний антибактеріальний засіб. Тести, проведені японськими стоматологами, показують, що залікований за допомогою такої пасти зуб, нічим не відрізняється від здорового. Різниця не помітна навіть під мікроскопом.

суботу, 7 березня 2015 р.

Поліна Гагаріна підкорила шанувальників новим ефектним образом


Популярна співачка Поліна Гагаріна порадувала фанатів ефектним знімком. На якому зірка ніби перетворилась, і виглядає дуже незвично але при цьому красиво. Шанувальники оцінили даний образ улюблениці дуже позитивно, і помітили, що у Поліни все-таки дуже неординарна зовнішність.

пʼятницю, 6 березня 2015 р.

Китайський секрет жіночої молодості здоров'я і краси


Завжди перебувати в позитивному настрої, більше рухатися, їсти просту їжу, спати стільки, скільки потребує організм і ... щодня не менше 10 хвилин стимулювати точку Сань Інь Цзяо на кожній нозі.
Стимулювання точки Сань Інь Цзяо - дуже важливий момент, особливо для жінок. Адже це дасть можливість протистояти віку, тобто довго зберігати молодість. А якщо масаж цієї точки поєднувати із стимулюванням інших точок, які здатні поліпшити функції яєчників, то ефект буде значно помітніше.


Де ж знаходиться точка Сань Інь Цзяо?

А розташовується вона на внутрішній стороні гомілок обох ніг. Подивіться на свою кісточку. На внутрішній стороні є випираюча кісточка. До цієї кісточці потрібно докласти зведені разом 4 пальці руки, при цьому мізинець докласти до центру кісточки. Вище кісточки на відстані 3 цуня (ну або 4 пальця) і знаходиться точка Сань Інь Цзяо.
Цю точку можна масажувати по черзі, а можна одночасно на обох ногах. На неї можна просто натискати пальцем, а можна постукувати за допомогою масажного молоточка. Що ж такого чарівного для жіночого здоров'я дає масаж цієї точки?


1. Регулює місячний цикл, позбавляє від плям, прищів і зморшок.

Ця точка є перетином каналів нирок, печінки та селезінки. Селезінка - це орган, на якому лежить відповідальність за виробництво і просування крові та енергії ци. Печінка відповідальна за зберігання крові, а нирки здатні давати крові початкову енергію. Секрет полягає в тому, що якщо по тілу жінки циркулює достатня кількість крові та енергії ци, застійні явища відсутні, то це безпосередньо позначається на перебігу місячних. Іншими словами, вони приходять без затримок, тобто регулярно. Від регулярності місячного циклу залежить поява на тілі прищів, плям і зморшок.

Якщо щодня вечорами робити масаж точки Сань Інь Цзяо, то у вас відновиться цикл, а разом з цим відступлять турботи про проблеми зі шкірою, і термін настання клімаксу істотно зрушиться. Однак потрібно пам'ятати, що від усього лише одного сеансу таких перетворень чекати не варто. Якщо робити масаж щодня, то через певний проміжок часу, не менше одного місяця, можна буде побачити перші результати на своєму обличчі. Крім того, ми знаємо, що менструальний цикл починає збиватися на тлі згасання функції яєчників. Це означає, що крім масування точки Сань Інь Цзяо потрібно подбати про здоров'я яєчників.

2. Усуває в'ялість шкіри і зміцнює м'язи обличчя.

Китайські медики переконані, що відповідальність за еластичність м'язів лежить на селезінці, чим краще її стан, тим еластичніше м'язи. Якщо цей орган буде піддаватися регулярним атакам, то це обов'язково призведе до в'ялості не тільки шкіри обличчя, але і всього тіла.
Якщо дами після досягнення сорока років мають щире бажання не допустити провисання м'язів грудей, живота та обличчя, то потрібно щовечора масажувати точку Сань Інь Цзяо, не забуваючи при цьому про збалансоване харчування.

3. Покращує діяльність матки і яєчників.

Головний орган, який відповідає за молодість жінки - це яєчники. Тому для підтримання їх здоров'я потрібно масажувати й інші важливі активні точки, які ми перерахуємо. Найважливіші для цього точки розташовані в нижній частині живота точки Гуань Юань (Ren4), Ци Хай (Ren6), Шень Цюе (Ren8). Якщо продавлювати ці точки щодня, це буде стимулювати діяльність яєчників, допоможе зберегти молодість. Китайські медики виділяють в організмі жінки Передньосерединний канал або Жень Май і задньосерединний канал або Ду Май.

Це центральні канали, перший з них відповідає за циркуляцію крові, а другий - за звернення енергії ци. Обидва вони починаються в нижній частині живота там, знаходиться матка і яєчники. Регулярний масаж перерахованих точок, розташованих в нижній частині живота активізує діяльність яєчників і матки і стимулює рух енергії ци в енергетичних каналах. Коли цієї енергії достатньо, органи працюють без перебоїв, і шкіра жінки здорова і гладка, без зморшок та інших проблем, м'язи підтягнуті та еластичні, а сон глибокий і міцний. Тому китайська медицина радить почати турботу про здоров'я з укріплення матки і яєчників. Але повернемося до точки Сань Інь Цзяо.


Як часто можна і потрібно на неї впливати?

Її можна масажувати або тоді, коли ви відчуєте в цьому необхідність, або робити це регулярно. Масажувати найефективніше великим пальцем, так як він найсильніший серед інших пальців на руці. Надмірно старатися не потрібно, щоб не з'явився синець. Натискання на точку супроводжується хворобливими відчуттями, тому доцільно застосувати розумну силу впливу.

Можна ще застосувати такий незвичайний спосіб, як припікання її полиновими сигарами.
Що з цього приводу говорить довідник по активних точках?
Вплив на цю точку активізує роботу шлунка і селезінки, покращує і регулює роботу печінки, виводить рідину, тонізуючу впливає на роботу нирок. Восстановлююче діє на місячний цикл у жінок. Підсилює роботу кишечника, активізує сечовиділення.
Налагоджує роботу статевої системи.
Діє заспокійливо на нерви.
Діє, як знеболювальне, тобто знижує больовий синдром.


Масаж точки Сань Інь Цзяо слід застосовувати в таких ситуаціях:


при больових відчуттях в нижній частині живота і зовнішніх статевих органах;
якщо турбує бурчання в животі і виникає його здуття;
при розладі роботи шлунку; при болях до і під час місячних;
при виникненні маткових кровотеч;
при опущенні матки; при проблемах з потенцією;
при виникненні енурезу; при набряках;
при виявленні грижі; при атрофії м'язів;
якщо є порушення рухової функції;
при паралічі ніг; а також при болях в голові, запамороченнях і безсонні.

Точці Сань Інь Цзяо відводиться дуже велике значення в науці про акупунктуру. Особлива важливість надається їй, як гармонізуючій точці. Іншими словами, у разі виникнення дисбалансу в роботі органів людини, за допомогою впливу на цю точку можна гармонізувати загальний стан.

При цьому не важливо, що саме викликало цей дисбаланс - недолік або надлишок енергії. Це важлива властивість точки. Укупі з сильним впливом також на три иньских органа можна домогтися успіху при лікуванні цілого ряду недуг.

Основна роль точки Сань Інь Цзяо - відновлення гармонії функції селезінки, оскільки саме на ній лежить відповідальність у просуванні крові та енергії ци в організмі.
Крім того, ця точка відповідає за те, щоб всі органи людини перебували на своїх місцях, як створено природою, при цьому кров безперешкодно циркулювала по венах і артеріях.
Як вже було сказано вище, масаж цієї точки важливий для відновлення нормальної роботи і травного тракту.

До таких розладів можна віднести недостатнє перетравлення їжі, відчуття переповненості в животі, неприємне бурчання і деякі інші. Якщо селезінка недостатньо добре працює, то вона не може забезпечити кров потрібною кількістю енергії ци. Через слабку функції селезінки можуть з'являтися запаморочення, серцебиття, затуманення зору і хворобливі місячні.
опубліковано econet.ru


неділю, 1 березня 2015 р.

Рецепти від Гордона Рамзі

Гордон Рамзі - перший шотландець, удостоєний трьох зірок Мішлена. На даний момент Рамзі - власник 10 ресторанів у Великобританії, 6 з яких мають мінімум одну зірку, 3 пабів і 12 ресторанів за межами Сполученого Королівства. Він - автор декількох кулінарних книг і ведучий власного реаліті-шоу «Пекельна кухня», в якому показує не тільки свою майстерність, але і непростий характер

Риба в паніровці з картоплею та гороховим пюре

Інгредієнти:

Для риби в паніровці:
4 філе білої риби без шкіри (наприклад, пікші, тріски або сайди)
75 г борошна
сіль і чорний перець
1 збите велике яйце
75 г свіжих хлібних крихт
3-4 ст. л. оливкової олії

Для картоплі:
1 кг очищеної картоплі
сіль і чорний перець
5 зубчиків часнику
кілька гілочок чебрецю і розмарину (тільки листя)
оливкова олія

Для горохового пюре:
600 г зеленого горошку (можна замороженого)
кілька шматочків вершкового масла
трохи білого винного оцту
сіль і чорний перець

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 220оС і поставити в неї деко прогріватися.

Нарізати картоплю соломкою товщиною приблизно 1 см. Бланширувати в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, поки він не стане досить м'яким, щоб протикати шпажкою. Злити воду і ретельно обсушити картопля чистим рушником.

Викласти картоплю на гарячий деко і посипати травами і часником. Скропити оливковою олією і додати сіль і перець. Перемішати, перевертаючи скибочки за допомогою щипців так, щоб вони всі вкрилися маслом і приправами.

Поставити в духовку на 10-15 хвилин. Перевернути кілька разів, поки картопля не стане золотистого кольору і хрустким.

Поки картопля готується, приготувати рибу. Висипати борошно на тарілку, приправити сіллю і перцем і добре перемішати. У неглибоке блюдо вилити збите яйце, а на ще одну тарілку висипати хлібні крихти.

Розігріти оливкове масло у великій сковороді. Обваляти рибу в борошні, струсити надлишки. Занурити філе в збите яйце, а потім обваляти в крихтах так, щоб вони покрили всю рибу рівним шаром. Покласти в сковороду і смажити по 2-3 хвилини з кожного боку, поки риба не стане золотистою і хрусткою.

Злити горошок, висипати його в сотейник і злегка розім'яти виделкою або толкушкой для картоплі.

Поставити на середній вогонь, додати масло і трохи білого оцту. Готувати, часто помішуючи, кілька хвилин, поки горошок не прогріється. Приправити сіллю і перцем за смаком.

Картоплю і рибу викласти на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії. Потім подати з гороховим пюре.

ЗАПЕЧЕНІ ЯЙЦЯ з лісовими грибами

Інгредієнти:

20 г вершкового масла + ще трохи для змащування
400 г лісових грибів (очистити і нарізати)
2 великі цибулини шалот (очистити і дрібно порубати)
кілька гілочок чебрецю (листочки обірвати)
морська сіль і чорний перець
4 великих яйця
4 ст. л. жирних вершків (не менше 33%)
25 г Чеддер (натерти)

Спосіб приготування:

Поставити сковороду на сильний вогонь і покласти в неї вершкове масло. Коли воно почне пінитися, всипати гриби, цибулю-шалот, листочки чебрецю, приправити сіллю і перцем і готувати, періодично помішуючи, 3-5 хвилин.

Розігріти духовку до 190 ℃. Злегка змастити маслом 4 порційні формочки для запікання і розкласти по них грибну суміш. Зробити в центрі поглиблення і акуратно розбити в кожне по яйцю. Скропити навколо яйця вершками, посипати сиром і дрібкою солі і перцю.

Поставити форми на деко і запікати в духовці 10-12 хвилин, якщо хочете отримати напіврідкий жовток, або на пару хвилин довше, якщо віддаєте перевагу просмажене глазунью. Подавати відразу ж, зі свіжим хлібом або намазаними маслом гарячими тостами.