суботу, 18 січня 2014 р.

Тибетський молочний гриб


Хочете знати, чим підтримують своє здоров'я Білл Гейтс і Мадонна , шах Брунею і принц Монако , Річард Гір і Маргарет Тетчер ? Це кисляк тибетського молочного гриба ! Якщо починати і закінчувати день кисляком , можна надійно підстрахуватися від маси захворювань. А якщо у вас вже розвинувся якийсь недуга , то треба приймати кисляк за певною схемою і гриб переможе хворобу .
Глава Лабораторії вивчення харчування та дієтології при Великому університеті здоров'я ( США ) зазначає: « З'їдаючи кисляк тибетського гриба , ви як би з'їдаєте доктора , який починає лікувати вас зсередини , приймаючи негайні рішення про найкращою для вашого випадку терапії ! »

Дослідження тибетського молочного гриба в Росії

Тибетським молочним грибом була зацікавлена ​​дружина відомого художника Реріха - Олена Реріх. Вона провела деякі біохімічні дослідження настою тибетського гриба ( грибний кефір) . І зробила висновок про те , що він містить велику кількість корисних речовин і не має схожих елементів з сучасними кефірами .

У першій половині XX століття дивними властивостями тибетського молочного гриба зацікавився видатний лікар - травник Бадмаев . За його твердженням , настій цього гриба може творити чудеса - виліковувати алергічні захворювання , гіпертонію , цукровий діабет. Дослідити вплив грибного кефіру при виражених формах атеросклерозу і підвищенні артеріального тиску зважився московський лікар Н. Н. Крупеник . Він встановив , що застосування настою тибетського молочного гриба викликає зниження кров'яного тиску у 29 з 35 , хворих.

У 1934 - 36гг . на базі Смоленського медичного інституту та підвідомчій йому клініки було проведено дослідження дії настою молочного тибетського гриба на зниження цукру в крові хворих на цукровий діабет. Було встановлено , що зниження цукру в крові спостерігається вже на третій день застосування грибного кефіру , як у інсулінозалежних хворих , так і у інсуліннезалежний .
Увага учених була зосереджена також і на полісахаридах , що містяться в кефірі. Результати досліджень свідчать про те , що кефірна культура знешкоджує наявні в організмі токсини і знижує рівень холестерину в крові.

У 1953-1957 рр. . в Петербурзі на базі лабораторії Першого медичного інституту доцентами П. А. Вахрушева і М. Н. Семенової були досліджена культура молочного тибетського гриба. Вони виявили біологічні особливості тибетського молочного гриба , хімічний склад настою , стійкість бактерій до нього , його фізико -хімічні властивості , механізм його впливу на мікроорганізми . Детально було вивчено вплив настою на властивості патогенних мікробів і вплив деяких біологічних факторів на антибактеріальну активність кефіру (молочного настою тибетського гриба) , токсичні та інші фармакологічні властивості , в тому числі експериментальне та практичне застосування .

Цілющі властивості молочного гриба

Молочний тибетський грібТібетскій молочний гриб замінює безліч синтетичних ліків та фармпрепаратів проти 100 найбільш поширених захворювань. Сьогодні кефір тибетського молочного гриба визнаний вченими як єдиний найпотужніший , безпечний і нешкідливий натуральний ( природний ) антибіотик.

За допомогою отриманого тибетською грибі кефіру людський організм звільняється від найпотужніших отрут ( токсинів ) , а також і від залишків медичної синтетики (наприклад , від залишків антибіотиків , які катастрофічно впливають на спадковість) .

C допомогою цього чудесного кефірчика організм звільняється не тільки від токсинів , але і від піску і каменів у жовчному міхурі , сечовому міхурі або в нирках : ці біокультури просто розчиняють такий пісок і такі камені . Відновлює мікрофлору шлунково -кишкового тракту , яка також знищується названими отрутами і кислотами , нейтралізує і виводить з організму абсолютно весь «сміття » (і гнильні кислоти , і отрути , і токсини , і залишки синтетичних ліків та фармпрепаратів , і солі , що відкладаються в суглобах , і пісок і каміння з жовчного міхура , сечового міхура і нирок , і радіонукліди , і важкі метали , і хвороботворні бактерії).

Більш того , цей же кефирчик живить клітини , насичуючи їх найбільш життєво важливими речовинами , чистить всі клітинки організму , омолоджує їх і виводить з організму омертвілі клітини. За допомогою Тибетського молочного гриба омолоджують і відбілюють шкіру , розгладжують зморшки , усувають пігментні плями , зміцнюють волосся , усувають облисіння і стимулюють зростання здорових волосся. Тибетський молочний гриб усуває зайву вагу найбільш безпечним і легким шляхом , а саме: за допомогою нормалізації обміну речовин. Допомагає усунути будь-яку алергію і головні болі. Цей же кефір - найпотужніше природний засіб від алергії будь-якого походження . Він усуває самі причини алергії . А також нормалізує тиск , нормалізує сон і підвищують якість сну , він значно й досить помітно підвищує працездатність і здатність до концентрації , підвищує сексуальну привабливість людини (і жінки і чоловіки) , відновлює і підвищує потенцію.

Про деякі інші достоїнства кефіру тибетського молочного гриба : він зупиняє вапнування капілярів , чистить судини , загоює виразки в шлунково -кишковому тракті (так що і рубців ніяких не залишається) , руйнує і виводить шкідливі жири , усуває зайву вагу , розсмоктує пухлини , усуває втому , нормалізує апетит , підвищує тонус , здатність до концентрації і працездатність , омолоджує всі клітини організму (у тому числі і клітини нашої шкіри ) , зміцнює волосся , захищає від руйнування мікрофлору шлунково -кишкового тракту , згладжує численні побічні ефекти синтетичних ліків (при одночасному прийомі цього кефіру і цієї медичної синтетики ) , знижує рівень цукру в крові ( тому цей кефір показаний діабетикам ) , нормалізує кров'яний тиск. Протягом 2 -3х місяців прийому ( 400 мл щодня) гарантовано виліковується запущений гастрит , більш тривалий термін прийому виліковує виразку шлунка. У лікувальних цілях застосовується за 15 хвилин до їди або через пів години після їжі , рекомендації приблизні , можна пити за бажанням. Медики вважають , що щоденне вживання кефіру в кількості 500 грам є ефективною мірою профілактики раку.

протипоказання

Вагітність і дітям до 3- х років.
Якщо ви не переварюєте молочний білок.
Особам, що страждають бронхіальною астмою з раціону краще прибрати навіть звичайний кефір.
При лікуванні діабету кефір не сполучається з інсуліном , т. к. нейтралізує її дію.
Протягом періоду прийому кефіру не можна приймати алкоголь або спиртні настої , не бажана гостра і жирна їжа.
Разом з кефіром не можна пити ліки. Беручи кефір , робіть тригодинної проміжок з прийомом ліків і кефіру.
Є ще одне обмеження у використанні гриба : його не можна застосовувати одночасно з іншими потужним природним ліками - індійським морським рисом і чайний гриб.
хімічний склад

Хімічний составТібетскій гриб являє собою грибне тіло білого кольору , діаметром в півсантиметра (на початку свого розвитку ) . Гриб росте , і перед тим як починається період поділу , його діаметр досягає 4-5 см.

У 100 грамах кефіру , отриманого шляхом сквашування звичайного молока тибетським кефірний ( молочним ) грибом , містяться: Вітамін А - від 0,04 до 0,12 мг ( добова потреба людини складає близько 1,5-2 мг) ; Вітамін В1 ( тіамін) - близько 0,1 мг ( добова потреба людини складає близько 1,4 мг) ; Вітамін В2 ( рибофлавін ) - від 0,15 до 0,3 мг ( добова потреба людини складає близько 1,5 мг) ; Каротиноїди , що перетворюються в організмі у вітамін А , - від 0,02 до 0,06 мг ; Ніацин (РР ) - близько 1 мг ( добова потреба людини складає близько 18 мг) ; вітамін В6 ( піридоксин ) - до 0,1 мг ( добова потреба людини складає близько 2 мг) ; Вітамін В12 ( кобаламін ) - близько 0,5 мг ( добова потреба людини складає близько 3 мг) ; Кальцій - 120 мг ( добова потреба людини складає близько 800 мг) ; Залізо - близько 0,1-0,2 мг (добова потреба людини складає від 0,5 до 2 мг) ; варто відзначити , що чим вище жирність цього кефіру , тим вище і вміст заліза в ньому ; Йод - близько 0,006 мг ( добова потреба людини складає близько 0,2 мг) ; Цинк - близько 0,4 мг ( добова потреба людини складає близько 15 мг) ; варто також відзначити , що цей кефір стимулює засвоєння цинку , вже наявного в організмі ; Фолієва кислота - на 20 % більше ніж у молоці; необхідно звернути увагу на те , що чим жирніше кефір , тим більше в ньому фолієвої кислоти ; молочні бактерії ( лактобактерії ) дріжджоподібні мікроорганізми ( не плутати з харчовими дріжджами ! Сучасними дослідженнями встановлено , що харчові дріжджі , що додаються в хлібобулочні та кондитерські вироби , сприяють розвитку ракових клітин і пригнічують здорові клітини організму); спирт; корисні для людського організму ферменти , кислоти (у т. ч. вуглекислота ), легко засвоювані білки , полісахариди , а також вітамін D.

Відновлення мікрофлори кишечника

Ілля Ілліч МечніковС розвитком мікробіології були науково обгрунтовані дієтичні , а з відкриттям антибіотиків - і лікувальні властивості тибетського молочного гриба. Велика заслуга в цьому належить великому російському фізіологові і мікробіологові І. І. Мечникову . Він стверджував , що чим більше мікробів в кишечнику людини , тим більше стає він джерелом зла , що зрештою помітно скорочує перебування людини на землі. Мечников встановив , що йде з товстого кишечника практично хронічне отруєння не тільки веде до передчасного старіння організму , але робить цю старість патологічної і більше того , болючою.

Прийшовши до таких висновків , Мечников почав шукати засіб для боротьби з передчасним старінням. Для дезінфекції кишечника він пробував застосовувати різні антисептичні засоби , але задовільних результатів це не дало. Вивчаючи бактеріальну флору кишечника новонароджених , вчений дійшов висновку , що молочно- кислі мікроби в значній мірі гальмують розвиток гнильних бактерій і , як наслідок , придатні для споживання. Так , він зацікавився дивовижною кисляком і отримав бактерії бродіння цього кисломолочного продукту в результаті своїх досліджень з продовження людського життя.

Тибетський молочний гриб приводить в норму видовий склад мікрофлори кишечника: потрібні і корисні бактерії додає , а патогенні ліквідує . Цим чудові властивості гриба не вичерпуються. Він виводить з шлунково -кишкового тракту гнильні залишки неперетравленої їжі , очищає організм від відпрацьованих і непотрібних речовин , токсинів , і навіть від радіоактивних елементів; виділяє речовини , які «з'їдають» всі шлаки і виходять природним чином разом з ними.

Все це відбувається завдяки мікроорганізмам , займає велику питому вагу в самому грибі і одержаної з нього кисляку . У 1 г кислого тибетського гриба міститься більше мільярда молочнокислих бактерій. Унікальні властивості гриба дозволяють успішно виліковувати більше ста захворювань , омолоджують людини всередині і зовні , продовжують життя . Тибетські ченці , які споживали кисляк молочного гриба , відрізнялися відмінним здоров'ям і віком.

Місяць регулярного прийому кислого відновлює мікрофлору кишечника у 80 % людей. Іншим потрібно трохи більше часу , але мікрофлора все одно відновлюється.

Як зробити закваску тибетською молочному грибі

Тибетський молочний гриб в банкеЗаквашівается гриб на зростаючому Місяці . Робиться це в такий спосіб . Грибне тіло об'ємом приблизно 2 столові ложки помістити в чисту скляну банку і залити двома склянками 3,5 % коров'ячого пастеризованого молока кімнатної температури. Шийка банки обтягнути чистою марлею і закріпити марлю гумкою або ниткою.

Молочний гриб потребує припливу повітря , тому закривати банку кришкою не можна. Протягом доби молоко скисає і виходить кисляк. Показником її готовності служить відділення згустку від дна банки.

Тепер потрібно відокремити кисляк від гриба , тобто процідити через друшляк вміст банки . Гриб залишається в друшляку , а напіврідка субстанція проціджується в заздалегідь підготовлений посудину - банку або чашку. Потім гриб прямо в друшляку промивають струменем чистої холодної води , поміщають назад в банку і знову заливають двома склянками молока. Після промивання гриб заливається свіжим молоком. Ця процедура виконується практично кожен день.

Умови зберігання тибетського гриба

Банку з грибом можна піддавати дії прямих сонячних променів , але не слід тримати її і в темряві. Найкраще гриб росте при тьмяному розсіяному освітленні.

Якщо доводиться їхати з дому на кілька днів , гриб треба промити водою , покласти в банку і поставити її в холодильник. Оптимальна температура зберігання гриба + 4 ° C ( нижня полиця холодильника) . Зберігати гриб в таких умовах допускається не більше 10-12 днів , інакше він може загинути. Взагалі , зберігання гриба без молока послаблює його цілющу силу. Те ж саме відбувається , якщо гриб не промивати і не замінювати молоко свіжим. Змінюється зовнішній вигляд гриба : він набуває коричневий колір , в той час як нормальний його колір - білий.

прийом кисляку

Пити кисле тибетського гриба треба двічі на день : вранці натщесерце та ввечері через 2 години після останнього прийому їжі. Норма - 1 стакан , але можна і більше , але не менше. Курс прийому гриба - 1-2 місяці. Після цього відновну терапію можна закінчити , а можна продовжити , замінивши використаний гриб свіжим.