вівторок, 30 листопада 2010 р.

Вага та сексуальне здоров'я жінки


Жіночі форми ... Пишні, стрункі, спортивні жінки ... На кожну знайдеться свій любитель і, найчастіше, зайва вага не заважає жінці бути щасливою і коханою. Чого не скажеш про стан здоров'я. Тут зайві кілограми позначаються не кращим чином і пишним красуням є про що задуматися. 
Втрата зайвих кілограмів має величезне значення для жіночого організму:
1. Якісним чином покращує репродуктивну функцію. Зайва вага сприяє виробленню додаткового естрогену, що може призвести до порушень менструального циклу, а, отже, перешкоджати вашим планам щодо планування дитини. Втративши всього 5-10% зайвої маси тіла, ви, тим самим, поліпшите овуляцію і показники вагітності.
2. Полегшення хворобливих симптомів у період менструацій. Статистика показує, що у повних жінок місячні протікають набагато складніше, включаючи появу судом, сильного здуття живота і різких перепадів настрою на відміну від жінок з нормальною ваговою категорією. Коливання гормональних рівнів також є однією з ймовірних причин.
3. Зменшення епізодів нетримання. Зайва маса еквівалентна важкому вантажу, який ви щодня носите на собі. Втрачаючи 8% ваги, ви можете практично наполовину поліпшити частоту нервових імпульсів, що відповідають за процеси мимовільного сечовипускання. Це обумовлено простим гідравлічним законом - додатковий жир навколо живота чинить тиск на сечовий міхур.
4. Здорове протікання вагітності. Жінки з підвищеним ІМТ, особливо в першому триместрі вагітності, потрапляють до групи ризику у зв'язку з високим кров'яним тиском і діабетом у період вагітності та ускладненнями в процесі пологів.

понеділок, 29 листопада 2010 р.

Їжа, що викликає старіння

Американські вчені довели, що їжа, багата фосфатами, які у великій кількості містяться у фаст-фуді, прискорює процеси старіння. 
Їжа повинна бути несмачною - знайомий вислів, який викликає подив у багатьох любителів смачненького. Насправді,  частка правди тут присутня.
Сьогодні на продуктовому ринку можна простежити cпад якості та корисності харчових продуктів, які витісняються поступово недорогими замінниками, які більш вигідні виробнику. Це різні смакові добавки, добавки для тривалого зберігання їжі, які ведуть в подальшому до серйозних захворювань організму. Припустимо, для прикладу візьмемо всіма улюблений фаст-фуд. Американські фахівці довели, що фаст-фуд прискорює процеси старіння, оскільки в цій їжі у великій кількості містяться фосфати.
Був проведений експеримент на мишах. Миші, які харчувалися багатою фосфатами їжею, не прожили і 15 тижнів. А ті гризуни, дієта яких не містила шкідлива речовина, прожили більше 20 тижнів. Проаналізувавши результати експерименту, вчені й зробили подібні висновки: фаст-фуд - вбиває.
Нагадаємо, що велика кількість фосфатів міститься і в газованих напоях. Тому, харчування - запорука здоров'я і молодості організму.

суботу, 27 листопада 2010 р.

10 ударів по депресії

Депресія або, як її ще називають, меланхолія, є станом розуму, коли людина відчуває себе пригніченою, стривоженою, знесиленою, безпорадною, безнадійно сумною, стомленою і нічого не вартою. Відчувають подібні відчуття люди схильні втрачати інтерес до життя і поточних подій, що часто призводить до стану повної зневіри і відчаю аж до здійснення самогубства. Безсоння, перевтома, напруга і втрата апетиту - всього лише деякі з симптомів депресії.

Головна складність депресії в тому, що вона зачіпає сімейні й особисті відносини людини. Як правило, люди впадають у стан депресії через різні інциденти, такі як розлучення, втрата роботи, що неминуче призводить до фінансової кризи і безліч інших аналогічних чинників. Кожен раз, як тільки ви відчуваєте, що вас починає охоплювати зневіра, не сидіть на місці - дійте і будьте максимально активні. Пам'ятайте, що депресія - це всього лише настрій, який можна легко підняти і поліпшити за допомогою деяких дій. Існують прості способи подолати депресію, тому не варто поспішати і стрімголов бігти до свого психотерапевта. І не дозволяйте собі бути залежними від пігулок. Отже, «поїхали».

Корисний компонент дієти


Оливкова олія - найважливіший компонент популярної середземноморської дієти, яка, на думку багатьох фахівців, виключно корисна для здоров'я. Цей продукт захищає від запальних процесів, запобігає депресії та бореться з раком.
Все більше даних вказують на різні корисні властивості оливкової олії. Вчені стверджують, що оливкова олія першого віджиму захищає печінку від окисного стресу - фізіологічного стресу, який викликаний руйнівним впливом вільних радикалів. Вільні радикали руйнують клітини тканин в організмі і є причиною проблем зі здоров'ям і старіння.
В експериментах на щурах учені з Тунісу і Саудівської Аравії показали, що печінка тварин, яким давали оливкову олію, менше страждала від впливу токсинів, що викликають окислювальний стрес. Зокрема, у печінці цих щурів збільшувалася активність ферментів антиокислювачів.
Вчені вважають, що оливкова олія - найефективніший засіб контролю викликаного токсинами окисного стресу, а його екстракт безпосередньо захищає клітини печінки від шкідливого впливу вільних радикалів.
За словами фахівців, середземноморська дієта корисна для здоров'я серцево-судинної системи, є профілактикою деяких видів раку, покращує роботу імунної системи і захищає організм від запалення. «Тепер ми показали, що оливкова олія захищає від окислювального стресу тканини печінки», - підсумовують дослідники.

Джерело: ivona.bigmir. net

пʼятницю, 26 листопада 2010 р.

Carpe diem!


Іноді нам здається, що життя стане краще, коли ми вийдемо заміж, одружимося, народимо дитину, потім іншу.

Далі здається, що наші чада ще маленькі, і чекаємо, що все зміниться, коли вони стануть дорослими. Тоді ми хвилюємося, що малюки стали підлітками і нам треба якось справлятися з ними. Безумовно, ми станемо щасливішими, коли вони вийдуть з цього віку.

Ми думаємо, що наше життя стане кращим, коли буде нова машина, коли підемо у відпустку, коли вийдемо на пенсію.

Істина полягає в тому, що не буде більш відповідного часу для того, щоб бути щасливим, ніж даний момент. Carpe diem!
Якщо не зараз, то коли?

Наше життя завжди буде сповнене подіями. Кращий вихід - сприйняти їх як є, і вирішити бути щасливим, незважаючи ні на що.

Часто нам здається, що життя от-от розпочнеться. Справжнє, щасливе життя.

Але завжди щось перешкоджає: суворе випробування, яке потрібно пройти, час, який потрібно присвятити, робота, яку потрібно доробити, рахунок, який треба сплатити. А от тоді заживемо.

Нарешті ти приходиш до розуміння, що ці перепони і були життям.

Це допомагає усвідомити, що немає ніякої дороги до щастя.

Щастя - це і є дорога.

Тому насолоджуйся кожною миттю.

Досить чекати закінчення навчання, чекати, коли заробиш 100 доларів, коли втратиш 100 доларів, коли знайдеш роботу, чекати заміжжя, одруження, наступного понеділка, чекати нової машини, повної виплати по заставних, зими, весни, літа, осені, наступного місяця, коли твою пісню почують по радіо, коли помреш, коли народишся знову ... перш, ніж вирішиш бути щасливим.

Щастя - це ШЛЯХ, а не пункт призначення.

Немає іншого часу для того, щоб бути щасливим, окрім як ... ЗАРАЗ!

Живи і насолоджуйся кожною миттю.

Carpe diem - латинська фраза, що означає «насолоджуйся моментом» або «будь щасливий в цю секунду» (дослівно «лови день»), часто перекладається як «лови момент». Фраза позначає ідею про те, що людське життя може обірватися у будь-який момент, тому людина повинна намагатися прожити кожен свій день, як останній, щоб, вмираючи, він міг сказати, що прожив це життя не дарма.

четвер, 25 листопада 2010 р.

Корисні властивості капусти

Про Корисні властивості капусти можна почитати на ladylogic.ru


Про цілющі властивості куркуми!

Якщо до цих пір ви були абсолютно байдужі до куркумі і не використовували її у своїх кулінарних вишукуваннях, то, можливо, ви зміните своє ставлення, дізнавшись, що в аюрведичній практиці це - одна з найпоширеніших спецій. Ведичні цілителі використовували куркуму для позбавлення від недуг, пов'язаних з неправильним травленням, хвороб печінки, шкірних хвороб, діабету, ожиріння, і навіть астми алергічного походження. Куркума застосовувалася як натурального антибіотика, а також для загального очищення організму від слизу і токсинів, для підвищення енергетичного рівня у людей, страждаючих слабкістю, пригніченістю і напруженістю.
           
Дослідження сучасних медиків показали, що куркума володіє властивостями антиоксиданту, захищає мозок від тромбів (що є профілактикою хвороби Альцгеймера), а також, якщо вона застосовується в поєднанні з такими продуктами, як цибуля, яблука й капуста (або іншими продуктами, які містять кварцетін) має властивість пригнічувати ріст поліпів у товстому кишечнику.Тому наступного разу, коли будете готувати плов, суп, інші овочеві та м'ясні страви, не забудьте про таку прянощі, як куркума!

Джерело: http://crassiflora.livejournal.com/9830.html

Мені пощастить!


«Хай мені пощастить!» - Шепочеш про себе, купуючи тест на вагітність або чекаючи дзвінка після співбесіди. Але, на думку психологів, успіх знаходиться в наших руках. Ми вивчили поведінку везунчиків і з'ясували, чому нам варто повчитися у цих щасливих людей. 
Чому Леночка Іванова отримала роботу мрії, турботливого чоловіка і плаття з останньої колекції зі знижкою? А для мене доля розщедрилася тільки на тісне місце в офісі, нерішучого бойфренда і мішкуваті штани з кишенями? - Запитуєш себе, в черговий раз стикаючись зі мільйонерша в ліфті. Тому що їй щастить, а мені ні - приходиш до звичного висновку і залишаєш всі спроби змінити життя на краще. Але психологи вважають, що ступінь везіння не визначається вищими силами у день народження, а залежить від наших власних думок і поведінки. Виявляється, успіх можна розвинути так само просто, як м'язи пресу, за допомогою декількох простих вправ. Професор психології Річард Вайсман (Університет Хартфордшира, Великобританія) 10 років вивчав реакцію на різні ситуації 400 везунчиків і невдах у віці від 18 до 84 років і виявив, що самі щасливі з нас завжди дотримуються певної стратегії. Вони помічають і створюють щасливі можливості, приймають правильні рішення, прислухаючись до інтуїції, бачать все, що відбувається в житті в позитивному світлі і не бояться невдач. Вчений попросив невезучих людей місяць з дня на день вести себе як щасливчики. В кінці експерименту 80% учасників виявили, що вони повністю задоволені життям і цілком можуть назвати себе везучими людьми. Так чого ж нам варто навчитися у найудачливіших з нас, щоб заразитися їх фантастичним везінням?

Готуємося до новорічних свят


Новий рік, затишне, домашнє, світле свято. Ми завжди з радісним передчуттям чекаємо приходу новорічних свят, будуємо плани, обов'язково чекаємо змін на краще. Але щоб ці зміни відбулися - потрібно почати з себе, змінитися самій. Ну що, приступимо?

Почнемо з ванни. У ванну опустити марлю, в яку насипати 100 г I геркулесу. Заповнити ванну теплою водою, полежати в ній 20 хв. Терти шкіру цієї марлею. Шкіра буде ніжною і шовковистою.
• У 1 столову ложку вашого крему для тіла додати 1 чайну ложку мигдалевого масла, добре розмішати. Використовувати після ванни. Дуже добре допомагає від розтяжок.
• Якщо у вас целюліт, то скористайтеся наступними засобамиПриготуйте таку суміш: пачка будь глини 3 чайні ложки морської капусти. Розвести водою. Нанести під плівку на 40 хв.
• Рідкий мед (небагато) нанести на проблемні місця і робити рухами до утворення білої піни. Змити водою і нанести крем.
• Будь-яке рослинне масло (краще мигдальне або оливкове) підігріти в ложці і нанести на шию. Обгорнути целофаном і шарфом на 20-30 хв. Маска прибирає зморшки.
• Яєчний жовток змішати з невеликою кількістю лимонного соку, нанести на шию на 20 хвилин. Це засіб добре підтягує шкіру шиї.
• Півпачки сиру змішати з 2 чайними ложками сметани, нанести на шию і область декольте на 20 хв. Це засіб живить і зволожує шкіру. Можна додати мигдальне масло, воно прибирає розтяжки на грудях. Мигдальне масло можна нанести і окремо на область декольте на 20-30 хвилин.
• Якщо у вас жирне волосся розведіть водою до консистенції сметани блакитну глину. Нанесіть на вологе волосся, укутайте тепліше. Тривалість процедури 30 хвилин.
• Якщо ви володарка сухого волосся, приготуйте наступний склад: яєчний жовток 1 столова ложка реп'яхової олії 0,5 чайної ложки касторової олії. Також укутайте голову і потримайте маску на волоссі 40 хвилин.
• А тепер займемося особою. Краща маска для всіх типів шкіри - вівсяна. Тим більше, що вівсяна маска відмінно підходить для холодної пори року. Відмінно підтягує, робить шкіру шовковистою, оксамитовою. У кавомолці або молоточком подрібніть 1 столову ложку вівсянки. Залийте окропом, як кашу. Нанесіть на очищене обличчя на 20 хвилин.
• Ця маска для сухої шкіри (також підходить для холодної пори року). Допомагає від лущення, а ще живить і очищає шкіру. Яєчний жовток 0,5 ч.л. мигдалевого масла (продається в аптеці, коштує недорого, а головне, вистачає його надовго) або будь-якого рослинного. Нанесіть маску на обличчя на 20 хвилин, і полежіть розслабившись, адже при цьому не можна розмовляти і сміятися.
А очі? Наше дзеркало душі? Про них теж не варто забувати.
• Візьміть домашній сир і по ложечці покладіть в марлю. Зробіть 2 подушечки і покладіть на очі на 20 хв. Ця маска прибирає темні кола під очима.
• А від припухлості під очима допоможе петрушка. Півпучка петрушки потрібно дрібно нарізати і залити склянкою окропу. Остудити, процідити і розлити у формочки для льоду. Заморозити. Вранці протирати шкіру навколо очей.
Руки - наша найвиразніша частина. Жести часом говорять більше, ніж слова і вираз обличчя. Значить, треба приділити увагу і рукам.
• Нанести на шкіру рук білу глину, розведену водою, на 20 хвилин. Відбілює шкіру, прибирає зморшки.
• Яєчний білок нанести на руки, поки не засохне. Підтягує шкіру. А якщо додати кілька крапель лимонного соку, то ще й зволожить.
• У половинки лимона опустити нігті на декілька хвилин. Так робити потрібно раз на тиждень.
• У тарілку налийте стакан теплої води, додайте 1 столову ложку солі (краще морської), 7 крапель йоду і дрібку соди. Опустіть нігті на 20 хвилин.

Джерело: yvision. kz

неділю, 21 листопада 2010 р.

Секрети стрункості зірок: сила волі проти пластичної хірургії


Всі дівчата спостерігають на телеекранах, в кінотеатрах або на обкладинках журналах стрункі фігури знаменитих жінок, заздрячи їм і мріючи мати настільки ж витонченими. Але ж це можливо, і не обов'язково лягати під ніж пластичного хірурга, щоб домогтися чудового силуету. Зірки це доводять: багато хто з них роками дотримують певний режим, який дозволяє їм триматися в рамках ваги і зберігати фігуру.

Дженніфер Еністон: детокс-дієта

 Коли Еністон вперше з'явилася в серіалі «Друзі», то її фігура була набагато більше, ніж сьогодні. Зростаюча популярність зажадала приведення форм в порядок, і тепер Дженніфер, якої вже перевалило за сорок, відрізняється стрункістю, якій можна позаздрити. Її рецепт краси - режим, який вона не порушує: ніякого алкоголю, нікотину, кофеїну, лимонний сік вранці, діуретичний трав'яний відвар, йога, медитація, біг.

Єва Лонгорія Паркер: фізичне навантаження

У «відчайдушної домогосподарки» Лонгорії Паркер зі спортом довга історія любові. Вона і дозволила пуерторіканської красуні заманити в свої мережі гравця NBA Тоні Паркера, отримати роль в культовому серіалі і здолати наповал шанувальників на червоних доріжках. Єва займається гімнастикою, йогою, кікбоксингом, силовими навантаженнями. Колись Лонгорія була викладачем аеробіки, що, втім, не вимагає доказів.

Скарлетт Йоханссон: білкова дієта

Ікона гламуру наших днів, молода й неймовірно спокуслива Скарлетт Йоханссон ніколи не була худенька, але одного разу їй потрібно було позбутися пухлості, яка виражалася в десяти зайвих кілограмах. Актриса сіла на дієту, яка була багаті білками, їла нежирне м'ясо, рибу, морепродукти і яйця. Результат не змусив себе чекати - його ми і спостерігаємо до цього дня.

Бейонсе Ноулз: корисна клітковина

Співачка відрізняється жіночними формами, які далекі від стандартів прозорості та виснаженого. Вона не збирається втрачати кілограми, щоб у них вписуватися, тому дотримується режиму, де основними діючими особами є багаті клітковиною продукти - овочі, фрукти, цільнозернові. Ця дієта добре очищає кишечник, але дотримуватися її слід з обережністю, оскільки є ризик отримати дисбактеріоз.

Рене Зелльвегер: біг


Пухленька Бріджит Джонс підкорила глядачів у всьому світі, але їй завжди доводилося назад ставати Рене Зелльвегер, яка повинна була бути стрункіше приблизно на 10-15 кілограмів. Актриса зганяла вагу за допомогою інтенсивного бігу, долаючи не менше чотирьох кілометрів на день.

Демі Мур: зональна дієта

У свої 48 років Демі Мур виглядає карколомно, що цілком виправдано, адже в неї молодий вродливий чоловік в особі Ештона Катчера. Щоб не набирати вагу актриса дотримується зональної дієти, яка має на увазі вживання 40% вуглеводів, 30% білків і 30% жирів на день.
Метод довів свою ефективність на безлічі знаменитостей. Це дієта, яка відрізняється збалансованістю і при ній немає потреби мучити себе голодом.

Шарон Стоун: контроль глікемічного індексу

Шарон Стоун, здається, ніколи не набирала зайву вагу. І все тому, що актриса жорстко стежить за своїм раціоном, контролюючи глікемічний індекс споживаних продуктів, щоб дотримувати правильне всмоктування цукру організмом, без надмірностей, які відкладаються в жир. При цьому методі навіть не потрібно вести підрахунок калорій. Також Стоун не нехтує спортом, якому приділяє досить багато часу.

Кірстен Данст: кислотна дієта

Кірстен вже давно виросла з образу своїх героїнь-підлітків, однак акторці вдається багато років зберігати підліткову фігуру, якій багато хто може позаздрити. Крім того, Кірстен має прекрасний сяючий колір обличчя. Всьому причиною її дієта, заснована на вживанні кислотних продуктів, яка прискорює обмін речовин і проводить детоксикацію організму. Фрукти, овочі, соя, зелений чай - основа харчування міс Данст.

Лілі Аллен: йога Бікрам

Англійська співачка Лілі Аллен досить довгий час відрізнялася вельми пишними формами, але вирішила схуднути. Секретом своєї стрункості Аллен називає йогу Бікрам - вона включає двадцять шість поз, які зміцнюють тіло і виводять токсини.

Клаудія Шиффер: натуральні продукти

секрети стрункості зірок Немецкая красуня-блондинка сьогодні також затребувана в професії, як і в дев'яності. Щоб тримати себе у формі мати трьох дітей, вважає за краще вживати тільки натуральні свіжі продукти. Вранці - тарілка фруктів, в обід - овочеве рагу і трохи нежирного м'яса, ввечері - знову овочі. Шиффер не вживає алкоголь і намагається, щоб в її раціон не потрапляло ніяких речовин хімічного походження. 

 
Моніка Беллуччі: харчування по групі крові

Італійська діва має жіночними формами, від яких не збирається позбавлятися за допомогою модних голодних дієт. Замість цього вона прагне харчуватися повноцінно, що не суперечить її групі крові. Беллуччі вживає багато свіжих овочів, фруктів і білкових продуктів, але відмовляється від молочних продуктів і цукру.

Гвінет Пелтроу: Макробіотична дієта

Фарфорова шкіри і струнка фігура актриси - заслуга макробіотичної дієти, яку вона серйозно дотримується вже кілька років. Вона заснована на рівновазі енергій інь (алкоголь, чай, цукор, молоко, йогурт) і ян (м'ясо, риба, морепродукти, яйця). Ця дієта створена не стільки для втрати ваги, скільки для збереження здоров'я.

Кетрін Зета-Джонс: дієта Аткінса

Дієта Аткінса - високобілкова і низкоуглеводная дієта, яка завжди небезпечна зневодненням.
З її допомогою актриса втрачала вагу, набрану під час вагітності.

Анжеліна Джолі: суповий режим

секрети стрункості зірочок користь супу говорити зайве - всі знають, що з'їдений суп хороший для стану шлунка, крім того, він поволі перетравлюється, насичуючи на довгий час. Перед кожним прийомом їжі актриса старіє з'їдати трохи супу, щоб погасити голод, також вона вживає желатинові капсули з Африки, які природним чином знижують апетит.

Дженніфер Лопес: триатлон

У 2008 році співачка і актриса народила близнюків, після чого їй знадобилося в терміновому порядку зганяти набрані 20 кілограмів. Лопес вирішила зайнятися тріатлоном на пляжі Малібу: 800 м плавання, 28 км на велосипеді і 6,5 км пішого кроку. У поєднанні з низькокалорійною дієтою цей спосіб подіяв безвідмовно, і вже через пару місяців Дженніфер повернула собі колишні стрункі форми.

Халлі Беррі: роздільне харчування

У оскароносної Халлі Беррі є серйозна проблема зі здоров'ям - цукровий діабет другого типу. Це вимагає підвищеної уваги до харчування, про що актриса не має права забувати. Вона дотримується принципу роздільного харчування, вживаючи вуглеводи окремо від жирів і білків, що дозволяє не набирати вагу і зберігати здоров'я.

Карла Бруні і Летиція Каста: заняття з особистим тренером

Каста - особа модельного бізнесу наших днів, Бруні - перша леді і манекенниця у минулому. Обидві знають, наскільки важлива струнка фігура для того, щоб утриматися на піку популярності, і обидві вдаються до послуг особистих тренерів. Ходьба, біг, розтяжка, дихальні вправи, силові і кардионагрузки - рецепт стрункості, який ніхто не сміє оспорювати. Це вимагає сили волі і часу, але це працює, чому підтвердженням служать довершені фігури цієї першої леді Франції та колишній французькій Маріанни.
Джерело: www. beautynet. ru

вівторок, 16 листопада 2010 р.

Здоровий спосіб життя: десять основних звичок

Хоча гени відіграють чималу роль у формуванні статури, останні дослідження показали, що ми здатні вплинути на цю ситуацію і виявити їх кращу сторону. У будь-який момент нашого життя клітини жирової тканини можуть збільшитися або зменшитися, і залежить це швидше від способу життя (харчування і фізичної активності), ніж від генів.
Оскільки теорія генів вже не має колишнього ваги, що ж визначає, наскільки стрункої буде наша фігура?
Якщо б у вас з'явилася можливість провести добу в компанії стрункої людини, прихильника здорового способу життя, ви б неодмінно помітили кілька речей, які відрізняють його від більшості, провідного малорухливий спосіб життя. Дізнайтеся, як деяким людям вдається зберегти струнку фігуру і гарне здоров'я до похилого віку і постарайтеся перейняти ці корисні звички.

понеділок, 15 листопада 2010 р.

Самооцінка впливає на вагу

Риси характеру впливають на здатність скидати зайву вагу, до такого висновку прийшли фахівці з університету Дошіша (Японія).

Вчені розробили тест, який дозволяє людині визначитися з рівнем самооцінки і, якщо в цьому є потреба, підвищити її. Тест цей пройшли 101 осіб, що бажає схуднути.
Згідно з результатами, отриманими дослідниками, успішніше скидали зайву вагу добровольці, які так і не поліпшили свою самооцінку після проходження тесту.
Таким чином, виходячи з отриманої інформації, вчені зробили висновок, що рівень самооцінки впливає на прагнення працювати над собою. Люди з низькою самооцінкою активніше працюють над зниженням ваги, у той час як підвищення самооцінки знімає з людини нервова напруга з приводу свого зайвої ваги.


Джерело: vrach.tv

Дослідження: Дітей самураїв губила косметика матерів


Як виявило дослідження японських вчених з Університету професійного здоров'я та гігієни навколишнього середовища з міста Кітакюшу, діти самураїв часто народжувалися хворими. За думкою вчених це наслідок отруєння свинцем, що потрапляв в організм немовлят ще в утробі матері, яка користувалась отруйною косметикою .
У ході дослідження вчені вивчили останки 70 дорослих самураїв, їхніх дружин і дітей, похованих біля Кітакюшу на території місцевого дзен-буддистського монастиря. Ці люди жили в епоху Едо - 1603-1867 роки.

Дослідники виявили в останках дітей підвищений вміст свинцю, а найбільша концентрація цієї речовини знайдена при вивченні кісток дітей у віці до 3 років. У них цей показник становив 1241 мкг на один грам кісток. Це в 120 разів перевищує рівень, який веде до різних неврологічним і поведінковим проблемам. При вмісті близько 200 мкг свинцю в одному літрі крові вже спостерігається погіршення інтелекту, порушення здібностей до навчання, читання, синдром дефіциту уваги, відзначається антигромадську поведінку.

Також вчені виявили незвичайні деформації дитячих кісток, які бувають тільки при підвищеній концентрації свинцю в організмі. При цьому, як відзначають дослідники, у дітей старше трьох років вміст свинцю в організмі було значно менше. У чоловічих останках цієї речовини було вдвічі менше, ніж у жіночих.

Згідно з результатами дослідження, джерелом свинцю в організмі дітей, стала пудра для обличчя, якій активно користувалися дружини самураїв в епоху Едо. Ця пудра, що робила обличчя білим, що тоді вважалося ідеалом краси, була дуже популярна в той час. Моду на неї ввели гейші і актори японського театру Кабукі.

"Ми припускаємо, що косметика для обличчя була одним з головних джерел свинцю, виявленого нами в організмі самурайських дружин і дітей", - заявляє керівник даного дослідження Таміджі Накашіма. Вчений підкреслює, що косметика зі свинцем була досить дорогий і користуватися нею могли дозволити собі тільки представники знаті, зокрема дружини самураїв.

Нагадаємо, раніше американська організація з захисту прав споживачів Campaign for Safe Cosmetics оголосила, що в більш ніж половині досліджених нею губних помад міститься свинець.

Харчування за розкладом?

Навіть новонароджений малюк, що знаходиться на вільному вигодовуванні, з часом починає вимагати їжі по годинах.
На нас же впливає метушливий ритм повсякденного життя: сьогодні проспав сніданок, завтра з-за завалу на роботі пропустив обід, зате в п'ятницю ввечері можна «відірватися по повній програмі» і гарненько наїстися.

 
Несвоєчасне та нерівномірне надходження їжі - одна з основних причин гастриту, виразкової хвороби, дискінезії жовчовивідних шляхів, кишечника і ще цілого списку діагнозів з довідника гастроентеролога.

 
Для здорової людини оптимальним є прийом їжі 3-4 рази на день, причому в один і той же час. Звикнути до такого режиму іноді буває складно.

 
Якщо вранці «шматок не лізе в горло», повечеряйте раніше звичайного, а на наступний день заведіть будильник на 20 хвилин раніше. Цього часу вистачить, щоб прокинутися і зголодніти.

 
Якщо не можете дотягнути до обідньої перерви, збільште калорійність сніданку.

 
Якщо вночі так і тягне до холодильника, випийте солодкого неміцного чаю або просто стакан води з ложечкою меду.

 
Через кілька днів ваш організм звикне до здорової дисципліни і почне працювати за новим розкладом.